Bonusta jokaisesta matkasta!

Ibiza

Bilemaineessa oleva Ibiza on yllättävän monipuolinen lomasaari, joka tarjoilee myös rauhallisemmasta tunnelmasta ja luonnosta nauttivalle ikimuistoisia hetkiä. Unescon maailmanperintokohteiden listalla komeilevassa kohteessa on toinen toistaan upeampia rantoja, historiaa sekä erilaisia aktiviteetteja patikoinnista pyöräilyyn ja vesiurheilulajeihin.

Espanjalle kuuluva Ibizan saari sijaitsee Välimerellä, Mallorcan lounaispuolella. Ibizan nimeä kantaa myös saaren pääkaupunki (katalaaniksi Evissa). Muita vilkkaita lomakohteista saarella ovat erityisesti nuorten juhlijoiden suosima San Antonio sekä rauhallisempi Santa Eulalia. Rauhallisempaa ja luonnonläheistä lomailua kaipaava matkailija nauttii saaren upeista kansallispuistoista. Kulttuuria sekä historiaa kaipaavalle Ibiza Townista löytyy Vanhakaupunki, historiallisia maamerkkejä ja rakennuksia. Ibizalla voit nauttia myös erinomaisesta välimerellisestä keittiöstä ja oman alueen viineistä.

Ibiza on ennenkaikkea turkoosien ja kristallinkirkkaina kimmeltävien rantojen saari. Monen mielestä sen rannat ovatkin maailman kauneimpia. Lomaa voi viettää saarella usein eri tavoin. Monipuoliset aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet takaavat, että kaikenlaisille matkailijoille löytyy mielekästä tekemistä. Aktiivilomailija voi tutustua saareen vaikkapa ohjatuilla pyöräilykierroksilla. Kierroksia on tarjolla erilaisilla teemoilla, pituuksilla ja kuntosuosituksilla. Välimeri puolestaan tarjoilee runsaasti iloja veden parissa. Kiertele rantaa ja sen nähtävyyksiä vaikkapa vesiskootterista, veneestä tai kajakista käsin. Kajakkimelontaan on myöskin saatavissa opastettuja kierroksia. Rannikon kirkas vesi soveltuu erinomaisesti myös sukellukseen ja snorklailuun.

Ibizalla asuu reilut 100 000 henkeä ja kohde elää vahvasti turismista. Talvikaudella saari hiljentyy matkailijoista ja palvelut  luonnollisesti supistuvat huomattavasti. Kesäkaudelle tultaessa rannat, kaupat, klubit ja keskustat heräävät vilkkaaseen eloon. Suosituin turistikausi keskittyy kesä-syyskuun välille. Kuumimmat helteet osuvat heinä-elokuuhun.

Lisää Ibizasta

Ibizalla on yllättävän paljon ostosmahdollisuuksia. Ketjuliikkeiden ja kansainvälisten merkkimyymälöiden lisäksi saarella järjestetään erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa vaikkapa paikallista käsityötä ja nahkatuotteita. Esimerkiksi hippityyliin mieltyneen kannattaa ottaa suunnaksi suositut Las Daliasin markkinat. Markkinat järjestetään lauantaisin ja ne sijaitsevat Sant Carlesissa, noin 12 km Ibizan kaupungista. Paikalle kannattaa mennä ajoissa, vältääkseen suurimmat ruuhkat. Toinen suosittu markkinakohde on keskiviikkoisin järjestettävät Punta Arabin hippimarkkinat

Vanhan kaupungin alueelta löytyy erityisesti pieniä ja uniikkeja putiikkeja. Suuret ostoskeskukset sekä ketju- ja merkkiliikkeet löytyvät muun muassa La Sirenan alueelta.

Ibizan hintataso on paikoitellen korkea, etenkin turisti- ja bilekeskittymissä. Saarella voi kuitenkin tehdä myös edullisia ostoksia vilkkaimpien ostos- ja turistikeskittymien ulkopuolelta.

Ibiza on kuuluisa juhlistaan ja dance-kultuuristaan. Täällä käyvät Euroopan ja koko maailman parhaimmat dj:t vetämässä klubikeikat kerta toisensa jälkeen täyteen. Klubielämä keskittyy eritisesti trendikkäälle San Antonion alueelle, josta löytyy yökerhoja, musiikkibaareja ja kookkaita näyttämöitä joilla nimekkäät dj:t esiintyvät. Yksi legendaarisista menomestoista on Café del Mar. Muihin kuuluisiin klubeihin lukeutuvat mm. Space, Privilege sekä Amnesia. Sunset Stripillä on suuri määrä mukavan musiikin täyttämiä loungebaareja. Kävelykadut ovat täynnä illanviettopaikkoja ja kesällä juhlat jatkuvat aina auringonnousuun saakka.

Keskikesän bilesesongin lisäksi hulppeata juhlintaa on tarjolla lokakuun lopussa, jolloin yökerhot sulkevat mielettömin päätöspippaloin! Korkeatasoiset ja suositut klubit näkyvät tosin myös hinnoissa jotka ovat Manner-Espanjaa korkeammat. Parhaat yökerhot voivat veloittaa useamman kympin sisäänpääsymaksun. Pienemmät klubit ja yökerhot ovat edullisempia eivätkä useimmiten veloita sisäänpääsystä. Isommissa kaupungeissa kulkee ns. diskobusseja jotka kuljettavat juhlijoita keskiyöstä aamuun saakka, myös hieman etäämmällä sijaitseville klubeille.

 

Mukavaa lomapäivää voi viettää Ibizalla lähtemällä vaikkapa pienelle laivamatkalle. Esimerkiki Ibizan kaupungista lähtee kesäaikaan erilaisia risteilyitä ja kierroksia päivittäin. Tarjonnassa on kaikenlaista niin nuorison suosimista bileristeilyistä opastettuihin kiertomatkoihin saaren rannikoille. Lisäksi Ibizalta on runsaasti laivaliikennettä muille Baleaarien saarille ja Manner-Espanjaan. Reittiliikenteen laivoilla pääsee esimerkiksi päiväretkelle helpon ja lyhyen laivamatkan päässä Ibizalta sijaitsevalle Formenteran saarelle.

Ibizan saari on melko pieni ja vuokra-autolla saaren tarjonta on helposti tavoitettavissa. Ibizalla on kaksi kaunista kansallispuistoa, Ses Salinas ja Es Vedra. Näillä suojelluilla alueilla voi nähdä hienoja maisemia, vuorenjyrkänteitä ja suolajärviä, hiekkarantoja ja metsiä. Ibiza on Unesco-kohde myös nimenomaisesti biodiversiteettinsä ansiosta.

Ibizalla liikkuu paikallisbusseja, joilla pääsee matkustaman laajasti ympäri saarta. Paras tapa saareen tutustumiseen on kuitenkin vuokra-auto. Auton voi vuokrata ennakkoon, tai paikan päällä lukuisista vuokraamoista. Myös mopo tai polkupyörä ovat hyviä keinoja liikkua ainakin lähikohteisiin. Kaupungit ja hotellikeskittymät ovat kuitenkin tavallisesti helppojen kävely-yhteyksien päässä palveluista ja rannoista, joten patikointi on myös varsin varteenotettava liikkumismuoto.

 

 

Miksi matkustaa Ibizalle?
Upeat rannat
Maailmankuulut dance clubit ja keikat
Hyvät shoppailumahdollisuudet
Modernit kaupunkipalvelut ja rantaloma samassa kohteessa
Paljon tarjontaa aktiivilomailijalle

Matkat

Ibizan lomamatka, Helsingistä lentäen

Helsinki-Ibiza
Ibiza (valitsemasi määrä päiviä)
Ibiza-Helsinki
Omatoimisella Ibizan matkalla voit nauttia lomasasi täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
16 °C
huhtikuu
20 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
23 °C

Katso Ibizan tunnelmia