Split —

Kaupunkiloma Splitissä ja Dubrovnikissa

Omatoimikokemus

Hotel Art

Omatoimikokemus

Kerrassaan upea Hotel Art sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Diocletianuksen palatsista ja 20 minuutin kävelymatkan päässä Bacvicen rannasta. Kaupungin keskustaan kävelee kymmenessä minuutissa. Lisäksi hotellin lähettyvillä on Joker Shopping Plaza -ostoskeskus, josta löytyy niin muotia, baareja ja ravintoloita kuin fitness- ja kauneuspalveluitakin.

Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja, erityyppisiä huoneita, uima-allas, Fitness centre, Spa & Wellness centre, sauna turkkilainen sauna. Hintaan kuuluu myös aamiaisbuffet. Hotellissa on myös à la carte -ravintola ja baari. Majoittujille tarjotaan ilmainen wifi, ja hotellihuoneissa on satelliitti-tv sekä ilmastointi.

Hotel Art sopii laadukasta hotellia ja monipuolisia palveluja etsiville matkailijoille.

Split ja Dubrovnik - kaksi upeaa Kroatian rannikkokaupunkia samalla matkalla

Omatoimikokemus

Cornaro Hotel

Omatoimikokemus

Kroatian rannikko, Split-Dubrovnik

Omatoimikokemus

Kroatian rannikko

Omatoimikokemus

Matkan ensimmäinen kohde  Split on Kroatian liikenteen solmukohta. Välimatkat eri puolille maata ovat lyhyet. Split on tärkeä satamakaupunki, josta on erinomaiset laivayhteydet useille, suosituille Kroatian saarille. Keskustaa kaunistaa viihtyisä rantabulevardi sekä Unescon maailmanperintölistalle merkitty Vanhakaupunki.

Splitistä matka jatkuu mahtavista vesiputouksistaan tunnettuun Krkan kansallispuistoon, joka on ehdottomasti yksi maan suosituimpia luontokohteita. Matkalla kohti Dubrovnikia näemme vielä Omisin kohdalla Cetina joen muokkaaman jylhän kanjonin.

Dubrovnikissa vietämme kolme viimeistä yötä. Tutustumme värikkään historian omaavaan Vanhakaupunkiin oppaan johdolla ja vierailemme sen vieressä korkeuksiin kohoavalla Srd-kukkulalla sekä sotamuseossa. Kukkulalta avautuvat maisemat kaupungin yli merelle ovat unohtumattomat. Dubrovnikissa jää hyvin aikaa myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Tarjolla on lisäksi veneretki Cavtatiin, joka on vanhimpia asutusalueita ja Kroatian eteläisin lomakohde.

Trogir

Omatoimikokemus

Unescon maailmanperintöluetteloon listattu Trogir sijaitsee lähellä Splitin lentoasemaa. Se kuuluu Dalmatian idyllisimpiin kaupunkeihin ja on suosittu päiväretkikohde. Trogirin keskiaikainen keskusta sijaitsee pienellä saarella, jonka erottaa mantereesta vain pari kapeaa siltaa. Trogirissa on hieno rantapromenadi sekä lukuisia kirkkoja ja palatseja. Laadukkaita ravintoloita, kahviloita ja monenmoisia putiikkeja löytyy suuri määrä.

 

Marvie Hotel & Health

Omatoimikokemus

Rannalle on lyhyt kävelymatka. Hotellissa on ravintola, baari, Spa-keskus, katolla sijaitseva uima-allas, kuntosali ja kokoustilat. Hotellissa on yhteensä 76 huonetta.

Meštrović galleria

Omatoimikokemus

Meštrović galleria sijaitsee talossa, jonka kuvanveistäjä suunnitteli kodikseen ja ateljeeksi. Hän kuitenkin asui siellä vain kaksi vuotta, 1939–1941, kunnes joutui lähtemään sotaa pakoon. Ivan Meštrović on merkittävä kroatialainen kuvanveistäjä, arkkitehti ja kirjailija, jonka teokset ovat myös kansainvälisesti tunnettuja. Galleriassa on esillä vaikuttava kokoelma.

Marjan kukkula

Omatoimikokemus

Marjanin niemimaa on kaunis virkistysalue, joka sijaitsee aivan Splitin keskustan tuntumassa. Marjanin kukkula kohoaa 178 metrin korkeuteen ja sen päältä on upeat näkymät yli Splitin kaupungin.  Portaita pitkin kukkulalle voi nousta Marasovića-kadulta, jotka johtavat Vidilica-kahvilan terassille. Niemimaa on kaupunkilaisten tärkein ulkoilualue viihtyisine metsäpolkuineen.

Diocletianuksen palatsi

Omatoimikokemus

Gradissa (Splitin Vanhakaupunki) sijaitsee kuuluisa Unescon maailmanperintökohde, Diocletianuksen palatsi, jonka Rooman valtakunnan keisari Diocletianus rakennutti itselleen vuoden 300 tienoilla. Kyse ei ole varsinaisesti yksittäisestä palatsista, vaan vanhimmasta kaupunginosasta muureineen ja mukulakivikatuineen. Alkuperäisistä rakennuksista on jäljellä noin puolet.

Splitin kaupunkiloma

Omatoimikokemus

Hotel Slavija

Omatoimikokemus

Hotellissa on neljä kerrosta ja huoneita löytyy yhden hengen huoneista aina perhehuoneisiin saakka. Huoneet ovat ilmastoituja. Kaikkiin majoituksiimme sisältyy hotelliaamiainen. Hotellin ympäristössä historiallisella palatsialueella on viehättäviä kujia ja kivimuureja. Kaikki Splitin parhaat palat ovat kävelyetäsiyydellä. Osassa huoneita on terassi/parveke jossa voi nautiskella uniikista kaupunkimiljööstä ja Kroatian lämpimistä säistä etenkin kesäkaudella.

 

 

Biševon sininen luola

Omatoimikokemus

Splitin edustalla Biševon saarella sijaitsee sinistä valoa hohtava luola, joka on yksi Kroatian kauneimmista luontokohteista. Luolan suu on niin kapea, että sinne pääsee sujahtamaan vain pienellä veneellä. Kiireisimpinä kesäkuukausina luolan suulla saattaa olla usean veneen jono, kun jokainen odottaa omaa vuoroaan. On hyvä muistaa, että uiminen sinisessä luolassa on kielletty.

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.