Näe ja koe matkalla

Jurmalan hiekkaranta

Jurmalan yhtämittaista valkeahiekkaista rantaa löytyy 26 kilometrin matkalta. Kesällä Jurmalan ranta on täynnä elämää ja energiaa. Jurmalan hiekkarannalla voit ottaa aurinkoa, uida, harrastaa urheilua tai sukeltaa rannan tuntumassa sijaitsevan kaupungin elämään. Pohjoisen Rivieralla on tilaa kaikille ja kaikki tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Ranta sopii erinomaisest myös lapsiperheille, sillä vesi on matalaa ja rannalla on lapsille useita leikkipaikkoja.

Liivin Akvaparks -vesipuisto

Vesipuisto sijaitsee Jurmalan keskustassa, Lielupe joen rannalla. Liivin vesipuisto on Baltian ja Itä-Euroopan isoin vesipuisto. Vesipuistoon kuuluu niin ulkoaltaita, kuin katettuja sisäaltaitakin. Lukematon määrä liukumäkiä ja vesilaitteita palvelee iloisia uimareita. Ulkoalueet ovat auki kesäkuusta elokuuhun ja sisäalueet ympäri vuoden. Vesipuiston on pinta-alaltaan kaikkiaan 6500m². Vesipuistossa on yli 40 erilaista laitetta, allasta, saunaa, bistroa ja baaria.

Jurmalan kaupungin museo

Jurmalan keskustassa sijaitseva museo esittelee kylpyläkaupungin elämää 1800 -luvulta nykypäivään. Museossa järjestetään keskimäärin 20 erilaista taide- ja kulttuurihistoriallista näyttelyä vuodessa. Museon matkamuistomyymälästä saa erilaisia alkuperäisiä jurmalalaisia matkamuistoja.

 

Jurmalan ulkoilmamuseo ja Ragakāpan kansallispuisto

Jurmalan ulkoilmamuseo sijaitsee 8 kilometrin päässä keskustasta, mukavan pyöräreitin päässä. Museo on muodostettu kalastajatorpan pihamaalle. Sen lähes 2000 näyttelyesinettä kertovat kalastajan ammatista ja elämästä Jūrmalassa 1800 -luvulta nykyaikaan.

Museon katsastamisen jälkeen lähde kävelylle Ragakāpan luonnonpuistoon. Ragadyyni on tuulen vaikutuksesta muodostunut 800 m pitkä ja 100 m leveä hiekkadyyni. Se on hiljainen kävelypaikka, jossa tuntuu raikas meri-ilma, ja sinne on tehty näköalatasanteet ja luontopolku.

Dzintarin konserttisali

Konserttisali rakennettiin vuonna 1936. Täällä ovat esiintyneet kuuluisat latvialaiset taiteilijat sekä maailmankuulut tähdet. Dzintarin konserttisali on edelleen hyvin suosittu Jūrmalassa sijaitseva konserttisali. Perinteeksi ovat muodostuneet muun muassa vuotuiset jazz- ja klassisen musiikin festivaalit sekä kansainvälinen stand up -festivaali ”Jūrmala”. Kesäkauden aikana konserttisali ilahduttaa katsojia noin sadalla konsertilla!

Kemerin Kansallispuisto

Kemerin kansallispuisto sijaisee lähellä Jurmalan rantakaupunkia noin 50 kilometriä Riiasta. Tämän Natura 200 -alue laajoine biologisine moninaisuuksineen, ainutlaatuinen Kemerin nummi ja erilaiset ekojärjestelmät ovat upea paikka nauttia villistä luonnosta. Pääset tutustumaan myös soiden ekojärjestelmään sekä  kivennäisvesien ja parantavien vesien lähteisiin.

Jurmala Golf Club

Kymmenen kilometriä Jurmalan keskustasta sijaitsee Jurmala Golf Club. 18-reikäisen golf-kentän ovat suunnitelleet alan parhaat suunnittelijat ja se antaa elämyksen niin aloittelijoille kuin ammattitason golffareillekin. Kentän yhteydessä palvelee kerhotalo, josta löytyvät pukuhuoneet ja tasokas ravintola. Tarkista kentän hinnat ja aukioloajat Jurmala Golf Clubin kotisivuilta.