Näe ja koe matkalla

Lofootit

Suurista vuonoista ja saarista koostuva Lofootit hurmaa luontomatkailijat upeilla merestä nousevilla vuorilla ja ainutlaatuisilla maisemillaan. Suosituimmassa kohteessa Å:n kylässä punaiset kalastajamökit seisovat vuoristomaisemassa. Lofootit on suosittu kohde esimerkiksi vaeltamiseen.

Lofoottien maisematie

Lofoottien maisematiellä näet saariryhmän henkeäsalpaavan kauniit ja karut maisemat sekä pienet kalastajakylät. Matkan varrelta löytyy rosoisia vuoria, jotka valuvat mereen, valkoisia hiekkarantoja kirkkaine vesineen sekä ainutlaatuisia kokemuksia.

Å:n kylä Lofooteilla

Å on yksi Lofoottien kalastajakylistä. Se sijaitsee E10 tien päässä Lofoottien eteläkärjessä Moskenesøy saarella. Å:n ominaispiirteitä ovat muun muassa kuvaukselliset kalastamökit ja varastorakennukset laivalaitureiden pielessä.

Å:ssa on kaksi museota, Norjan kalastajakylämuseo ja Lofoottien kapakala museo.

Jäämerenkatedraali

Tromssan sillan kupeessa sijaitseva kirkkorakennus on kaupungin maamerkki. Valaistuksensa vuoksi Jäämerenkatedraali on nähtävissä kaikkialta Tromssasta myös illan hämärtyessä. Kirkko on näkemisen arvoinen niin ulkoa kuin sisältäkin.

Tromssan kirjasto

Tromssan kirjasto on näkemisen arvoinen sekä ulkoa että sisältä. Suurista lasi-ikkunoista on hienot näkymät. Rakennuksen katto on säilytetty vanhasta Fokus elokuvateatterista. Kirjaston on suunnitellut arkkitehti Gunnar Bøgeberg Haugen ja häntä inspiroi espanjalaisen arkkitehti Felix Candels.

Polaria

Tromssassa sijaitsevä Polaria on maailman pohjoisin akvaario. Polaria tarjoaa näyttelyitä Pohjoisen jäämeren vedenalaisesta lajistosta, joita esitellään myös akvaarion altaissa. Polariassa pääsee muun muassa katsomaan panoramaelokuvia ja tutustumaan täytettyihin eläimiin ja arktiseen napatutkimuslaitteistoon.

Polariassa on hyljeallas, jossa asustelee koulutettuja hylkeitä.

Tromssan kasvitieteellinen puutarha

Tromssasta löytyy maailman pohjoisin kasvitieteellinen puutarha. Puutarha sisältää arktisia, antarktisia ja alppikasveja kaikista maanosista sekä perinteisiä pohjois-norjalaisia kasveja. Kasvitieteellinen puutarha on avoinna ympäri vuoden ja sisään pääsee ilmaiseksi.

Pohjois-Norjan taidemuseo

1985 ovensa avannut Pohjois-Norjan taidemuseo tarjoaa relevantteja taidekokemuksia ja näkökulmia pohjoisesta sekä sen elämästä ja ihmisistä. Näyttelyistä löytyy viimeisten kahden vuosisadan taidetta kaikissa muodoissa. Teoksia on norjalaisilta mestareilta, kuten Munchilta ja Tidemandilta  sekä nykytaiteilijoilta, kuten Hockneylta ja OJ Janssenilta sekä kaikkea siltä väliltä.

Lofoottien sotamuseo

Lofoottien sotamuseossa on laaja  kokoelma harvinaisia uniformuja ja esineitä toisesta maailmansodasta. Museo sijaitsee Lofoottien kulttuuritalon ja Hurtigrutenin laiturin läheisyydessä.

Käyntiosoite: Fiskergata 17, 8300 Svolvær