Bonusta jokaisesta matkasta!

Venäjä

Itänaapurillamme Venäjällä on noin 145 miljoonaa asukasta ja maan pinta-ala on n. 17 075 400 km2. Suurin uskontokunta maassa on ortodoksisuus, mutta Venäjällä on myös mm. islamilaisia ja juutalaisia vähemmistöjä. Pääkieli on venäjä ja käytössä ovat kyrilliset aakkoset. Englantia osataan jonkin verran.

Matkalla Venäjällä

Valuutta: Venäjän rahayksikkö on rupla (RUB), joka jakautuu 100 kopeekkaan. Valuuttaa voi Suomen puolella vaihtaa esim. Forex-valuutanvaihtopisteissä sekä joissakin pankeissa. Matkalla valuuttaa voi vaihtaa esim. rahanvaihtopisteissä ja pankeissa. Valuutanvaihdossa tarvitaan passi. Ruplia voi hankkia kätevästi myös nostamalla niitä suomalaisella luotto- tai Electron-kortilla pankkiautomaateista. Suositeltavaa on käyttää sisätiloissa sijaitsevia automaatteja.  Suomalaisella pankkikortilla rahaa nostettaessa vaihtokurssi on yleensä kohtuullinen, mutta jokaisesta nostosta peritään muutaman euron nostopalkkio sekä 2,5 prosenttia nostettavasta summasta.Valuutan vaihtaminen muualla kuin valuutanvaihtopisteissä ei ole suositeltavaa.

Maksuvälineet: Luottokorteilla voi yleensä maksaa hotelleissa sekä suuremmissa ravintoloissa ja myymälöissä. Luottokorttimaksuissa tarvitaan usein passi. Käteisautomaatteja on suurimmissa kaupungeissa. Matkasekkejä ei välttämättä vaihdeta kaikissa rahanvaihtopisteissä ja pankeissa. Pienissä liikkeissä ja kuppiloissa on syytä varautua maksamaan käteisellä ja ruokaravintoloissa on tapana jättää juomarahaa 5–10 prosenttia laskun loppusummasta.

Ilmasto: Sää on samantyyppinen kuin Suomessa.

Vesi: Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista ja suosittelemmekin käyttämään pullotettua vettä.

Sähkö: Venäjällä käytetään 220 voltin sähköä.

Puhelin: Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen on Venäjällä usein melko kallista.

Aikaero: Pietarissa kesäaika on sama kuin Suomessa ja talvella Pietarissa ollaan yksi tunti edellä.

Turvallisuus: Venäjällä matkustettaessa tulee noudattaa normaalia varovaisuutta. Rahan ja muiden arvoesineiden kanssa on suositeltavaa noudattaa erityistä huolellisuutta varsinkin ruuhkassa, sillä taskuvarkauksia valitettavasti tapahtuu. Luottokorttia ei kannata päästää pois näköetäisyydeltä. Pankkiautomaatteja käytettäessä on suositeltavaa valita sisätiloissa oleva automaatti. Liikenteessä on syytä olla tarkkaavainen. Öiseen aikaan tulee välttää yksin liikkumista etenkin syrjäisillä paikoilla. Suosittelemme myös kattavan matka- ja matkatavaravakuutuksen ottamista.

Terveys: Kattava matkavakuutus on tarpeen Venäjälle matkustettaessa. Matkavakuutusyhtiöstä on hyvä selvittää sen hyväksymät kansainväliset lääkäriasemat Venäjällä.

Hätätilanteet: Yleinen hätänumero Venäjällä 112 (matkapuhelimesta). Päivystävä hätänumero on 02, palokunnan 01 ja ambulanssin 03.

Venäjän viralliset juhlapäivät:

  • 1.1 – Uusivuosi
  • 7.1 – Vanhan ajanlaskun joulu
  • 23.1 – Isänmaan puolustajien päivä
  • 8.3 –  Naisten päivä
  • 1.5 –  Kevään ja työn juhla
  • 9. 5 – Voitonpäivä
  • 12.6 – Venäjän kansallispäivä
  • 4.11 –  Kansallisen yhtenäisyyden päivä

Suomen Pääkonsulaatti Pietarissa:

Osoite: Preobrazhenskaja ploshchad 4
Metro: Chernyshevskaja
Puhelin: +7-812-331 7600 (paikallisesta lankaliittymästä soitettaessa riittää 331 7600)
Konsulipäivystäjä (virka-ajan ulkopuolella): +7-812-967 3782 (paikallisesta lankaliittymästä soitettaessa 967 3782)
Nettisivut: http://finland.org.ru  (suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi)

Pietarin matkat ja risteilyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua historialliseen kaupunkiin nähtävyyksineen. Varaa matkasi Ikaalisten Matkatoimiston kautta!

Lue lisää

Matkat Pietariin