Näe ja koe matkalla

Yli 600 eläintä

Kolmårdenissa on yli 600 eläintä, lähes 90 eri lajista. Puistosta löytyy eläimiä linnuista pieniin marmosetti apinoihin ja terävähampaisista pedoista suuriin elefantteihin. Vuosittain puistoon syntyy lukuinen määrä poikasia. Upea elämys eläinten ystäville.

Bamsen maailma

20 000 neliömetrin alueelle levittäytyvä ihastuttava Bamsen maailma on lasten suosikki, koska sieltä löytyy niin paljon touhuttavaa. Alue on täynnä erilaisia ratoja, leikkialueita, puistoja, kauppoja ja ruokailumahdollisuuksia. Pääset tapaamaan Bamsen ystävineen ja vierailemaan Bamsen, Kilpisen, Pompin ja isoäidin kodeissa. Siellä on ajoratoja ja leikkipaikkoja, joissa on tilaa pelata ja leikkiä. Vieraat pääsevät karkkijunan ja vuoristoradan kyytiin, Bamsen Viktoria-laivan kannelle ja ajemaan Kilpisen autoilla. Alueelta löytyy myös amfiteatteri esityksiä varten.

Delfinaario

Hope-delfiinishow on maailmanluokan kokemus täynnä naurua, väristyksiä, hienoa tunnelmaa ja upeita elämyksiä. Näytös on ihastuttanut ja temmannut mukaansa tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa! Näytösajat löydät Kolmården applikaatiosta.

Safari

Kolmårdenin vetonaula on ainutlaatuinen Safari. Siellä voi kokea upeat villieläimet lähietäisyydeltä yläilmoista käsin. Jännittävässä gondolivaunuissa pääset nauttimaan huikeista näköaloista, sillä vaunussa leijutaan alapuolella kulkevien karhujen, hirvien, kirahvien ja leijonien yllä. Näet eläinten liikkeet ja kuulet niiden äänet, aivan kuin kulkisit oikealla savannilla! Safarivaunuun saa valittua suomenkielisen selostuksen katosta olevasta painikkeesta. Safarille saattaa olla kesällä pitkä jonotus. Etukäteen on mahdollista ostaa tietty kellonaika Safarille Kolmårdenin applikaatiosta kohdasta Boka egen gondol.

Wings -show

Petolintushow:n pääosassa ovat vapaina lentävät linnut. Katso huuhkajaa, joka lentää melkein pelottavan läheltä! Pidä siis kätesi ja jalkasi alhaalla. Jännittävä show lumoaa.

Tiger World

Tiger Worldin pitkässä tunnelissa sinun ja tiikereiden välissä on vain lasi-ikkunat. Voit melkein tuntea kissapedon hengityksen…

Wildfire -vuoristorata

1300 metriä pitkä ja korkeimmalta kohdaltaan 57 metriä korkea puuvuoristorata Wildfire tarjoaa elämyksiä hurjapäille. Vuoristoradan vaunun suurin nopeus on 113 metriä/sekunnissa ja suurin pudotus on 49 metriä/82 astetta. Vuoristoradan kierros kestää 120 sekuntia. Wildfireen päästäkseen täytyy olla vähintään 120 cm pitkä.

Eläinnäytökset

Kaikkialla puistossa näkyy eläintenhoitajia näyttämässä, miten eläimiä ruokitaan sekä miten niitä koulutetaan ja niiden ympäristöä elävöitetään. Samalla saat tietoa hurmaavista eläinyksilöistä, lajeista ja millaista hoitajien työskentely on eläinten parissa. Opettavaisissa näytöksissä pääosissa ovat esimerkiksi karhut, nelisormimangustit, Etelä-Amerikan eläimet ja tiikerit. Löydät näiden kellonajat Kolmården appista nimellä Visning. Käy katsomassa vaikkapa Kolmårdenin norsuja Kolosseumissa. Norsunäytöksessä saat mielenkiintoista tietoa norsuyksilöistä ja koko lajista sekä näytetään, miten norsuja koulutetaan. Näytökset ovat ruotsinkielisiä.

Ravintolat ja kahvilat

Puistossa on aina avoinna 3–10 erilaista ravintolaa.  Lisäksi siellä on useita kahviloita ja jäätelökioskeja. Aukioloajat löytyvät päiväohjelmasta. Lähes kaikki ravintolat tarjoavat erikoisruokia, kuten gluteeniton ja laktoositon. Saatavana on myös useita kasvisruokavaihtoehtoja. Erikoisruoista voi kysyä tarkemmin ravintoloiden henkilökunnalta. Kolmårdenin ravintoloihin kuuluu muun muassa Restaurang Safari, Reef Burgers, Nham Nham, Mexican Corner (Marine World, Kolmården), Barnens Kiosk, Farmors Kök, Pingos Café, Sting Ray, Street Food ja Key West Café. Kolmårdenin applikaation kautta näet tietoa ravintoloiden jonoista ja voit tilata ruoan jo valmiiksi. Lisätietoja ravintoloista, ruokalistoista ja hinnoista löydät Kolmårdenin sivuilta