Näe ja koe matkalla

Korfun Vanhakaupunki

Korfun keskiaikainen Vanhakaupunki on erityisen kaunis ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vanhakaupunki on venetsialaisten rakentama ja tämä näkyy sen italialaisessa arkkitehtuurissa ja tunnelmassa. Alue henkii romantiikkaa ja muistuttaa italialaista keskiaikaista kaupunkia korkeiden rakennuksiensa, sokkeloisten mukalakivikujiensa, holvikäytäviensä, puutarhojensa ja pienien aukioidensa vuoksi. Täällä näet kauniita, vanhoja barokkityylisiä veistoksia sekä koristeita kaikkialla ja kaiken keskellä ylpeilee upea Spianada-aukio, jossa kohtaat myöhemmän britti-imperiumin vaikuttavia muistoja. Aukion viheriöllä pelataan vielä tänäkin päivänä krikettiä. Eikä toki voi unohtaa lukuisia viehättäviä ravintoloita, jotka houkuttelevat istahtamaan ja aistimaan ainutlaatuista tunnelmaa.

Venetsialaiset linnoitukset

Korfun päänähtävyys on Vanha linnoitus, joka sijaitsee upealla paikalla Spianada-aukion vieressä ja on kenties mieleenpainuvin paikka Korfun kaupungissa. Linnoituksella voit ihailla patsaita ja sitä, miten eri tyylikaudet sulautuvat vaivatta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Samalla vierailulla voit pistäytyä myös linnoituksella sijaitsevassa museossa. Tutustu myös Pyhän Yrjön kirkkoon, joka muistuttaa arkkitehtuuriltaan antiikin Kreikan temppeliä sekä kauniiseen kirjastoon. Vanha linnake on paljon muutakin kuin linnake ja sen alueella on huomattava määrä kauniita rakennuksia ja kaikenlaista mistä saa hyviä kuvia. Linnoitus näyttävine kellotorneineen sijaitsee kaupungin itäisellä niemellä. Vanhankaupungin toisella puolella olevalla kukkulalla sijaitsee Uusi linnake, joka on arkkitehtuuriltaan monipuolinen ja kiinnostava rakennelma. Sen ehdoton vetonaula upea näköala Korfun kaupunkiin ja satamaan!

Sissin palatsi

Legendaarinen Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabet, eli Sissi, vieraili usein Korfulla ja rakennutti saarelle Achillionin palatsin 1800-luvun lopulla. Palatsi on nimetty Troijan sodan sankarin Akhilleuksen mukaan ja sen teemana onkin kreikkalainen mytologia. Tämä arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen kartano kutsuu tutustumaan kuninkaallisen elämän puitteisiin ja istahtamaan puutarhaan nauttimaan lämpimästä päivästä, kuten Sissi aikoinaan. Palatsi on päässyt osaksi myös elokuvamaailmaa, sillä se on toiminut kasinona James Bond -elokuvassa. Tämä yksin Korfun tunnetuimmista nähtävyyksistä sijaitsee korkealla paikalla, noin 10 kilometriä Korfun kaupungista etelään.

 

Vanha Perithia

Korfun kaunein kylä Vanha Perithia sijaitsee Pantokratora-vuoren rinteillä ja on ehdottomasti yksi Korfun kauneimmista nähtävyyksistä. 1300-luvulla rakennettu kylä on lumoava ja sen hylättyjä katuja kävellessä voi helposti tuntea palaavansa ajassa taaksepäin. Vaikka kylä on aikoinaan hylätty, toimii siellä vielä sesongin aikana muutama taverna. Perithiaa voidaan kuvailla ”luonnollisen kauneuden alueeksi”, joka ihastuttaa ainutlaatuisella tunnelmallaan. Kylä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Korfun kaupungista ja sinne pääsee helposti autolla tai skootterilla. Varsinkin jos tykkäät valokuvauksesta, niin Perithiassa kannattaa ehdottomasti vierailla.

 

Uimarannat

Korfun 220 kilometrin mittaiselle rantaviivalle mahtuu kymmenittäin toinen toistaan houkuttelevampia rantoja! Saaren länsirannikolta löydät leveitä hiekkarantoja, kun taas itärannikon rannat ovat puolestaan kivisempiä, mutta paremmin tuulelta suojassa. Saaren pohjoisosassa sijaitsee Issos Beach, joka koostuu hiekkarannasta sekä kalliomuodostelmista. Kaikkia rantoja yhdistää kuitenkin kristallinkirkas vesi. Korfulla et ole koskaan kaukana kauniista rannasta!

Vlachernan luostari

Vlachernan luostari on yksi Korfun kuuluisimmista ja valokuvatuimmista paikoista, jota on myös hyödynnetty useassa elokuvassa. Luostari sijaitsee pienellä luodolla, joka on yhdistetty mantereeseen kivilaiturilla. Kävelytietä reunustavat kalastusalukset sekä pienet lauttaveneet, jotka kulkevat toiseen suosittuun kohteeseen eli Hiirisaarelle (Pontikonissin saari).  Luostari on peräisin 1700-1800 luvulta ja se on nyttemmin jo lopettanut toimintansa. Paikkaa käytetään kuitenkin juhlien järjestämiseen.

Enkelten linna

Angelokastro eli enkelten linna on yksi Kreikan tärkeimpiä bysanttilaisia linnoja. Linnake rakennettiin 1200-luvulla, jolloin alue toimi Korfun pääkaupunkina. Angelokastro sijaitsee saaren luoteisrannikolla Palaiokastritsan lähellä, noin 300 metriä merenpinnan yläpuolella huikean kalliojyrkänteen partaalla ja sieltä avautuu huikea näköala jokaiseen ilmansuuntaan.

Paleokastritsan luostari

Paleokastritsan kylässä sijaitseva Pyhän Neitsyt Marian luostari on yksi saaren kauneimpia rakennuksia. Luostarissa on pieni museo erilaisine ikoneineen ja raamattuineen. Luostarin arkkitehtuurin lisäksi varsinaisen elämyksen tarjoavat sen upeat puutarhat sekä kauniisti avautuvat näkymät ympäristöön. Munkit viljelevät myös oliiveja ja tekevät omaa öljyä, jota myydään kaupassa. Korfun kaupungista on noin 20 kilometrin matka luostarille. Luostarivierailua varten on syytä pukeutua olkapäät ja polvet peittäviin asusteisiin.

Paikalliset maut

Korfun historiaan ja siten myös ruokakulttuuriin, ovat vaikuttaneet monet kansat ja ravintoloiden tarjonnasta löytyy varsinkin italialaisia vaikutteita. Saaren ruokaperinne keskittyy kuitenkin muun Kreikan tavoin tuoreisiin vihanneksiin, meren antimiin ja aromikkaaseen lihaan. Esimerkiksi sofrito on klassinen korfulainen ruoka, joka sisältää jauhelihaa ja tarjotaan valkoisen valkosipulikastikkeen kera. Polpletone puolestaan on kananmunilla täytettyä lihamureketta ja kasvissyöjä valitsee stakofisia, joka valmistetaan sipulirenkaista, purjosta ja tomaateista mausteiden kera. Kalaruokien ystävän kannattaa maistaa Biancoa, paikallista kalakeittomuunnosta josta löytyy haudutettujen kalan ja perunan lisäksi sitruunaa sekä bourdetoa, jossa kala haudutetaan tulisessa punapaprikakastikkeessa.

Jälkiruoaksi voit valita esimerkiksi suussa sulavaa sicomadaa, joka muistuttaa kakkua, sisältäen viikunaa, mantelia, appelsiininkuorta, kanelia, viiniä ja ouzoa ja saa sinut varmasti rakastumaan Korfuun! Ruoan seuraksi sopii paikallinen viini tai raikas inkivääriolut tsitsibira. Suosittu lomajuoma on myös frappe, eli kreikkalainen jääkahvi.

 

Aqualand-vesipuisto

Aqualand on yksi Euroopan suurimpia ja monipuolisimpia vesipuistoja. Täältä löydät kymmeniä vesiliukumäkejä, erilaisia altaita eri aaltotyyppeineen sekä kaikkea mitä tarvitse onnistuneen lomapäivän viettämiseen. Alueella on myös kauppoja, ravintoloita ja kioskeja sekä erilaisia pelejä, kuten biljardi, pingis ja videopelejä. Aqualand sijaitsee keskellä saarta, melko lähellä Korfunkaupunkia. Vaatimattomampi vesipuisto Hydropolis sijaitsee Korfun pohjoisrannikolla.

Golfia

Korfu ylpeilee Kreikan hienoimmalla 18-reikäisellä kentällä. Ermonesissa sijaitsevalla Corfu Golf Clubin kentällä voi pelata ympäri vuoden. Matkaa Korfun kaupungista on parisenkymmentä kilometriä.