Näe ja koe matkalla

Mustanmeren rannat

Varna on yksi Mustanmeren suosituimmista lomakohteista. Rantalomailu alueella alkoi 1950-luvulla ja on sittemmin kasvattanut suosiotaan tasaisesti. Varnan ranta sijaitsee aivan kaupungin edustalla, 13 kilometria keskustasta sijaitsee Kultahietikkona -tunnettu ranta, jossa kilometrien pituinen ranta hellii auringonottajia. Varnan ranta sijaitsee aivan kaupungin historiallisen keskustan vieressä, joten lomapäiviin on helppo yhdistää niin kaupunkilomaa kuin rantaelämääkin. Voit myös valita hotellisi keskustasta, vaikka viettäisitkin päivät rantahietikolla makaillen.

Primoski Park

Varnan rantaa kehystävä viheralue on saanut nimekseen ”Meripuutarha”. Kauniissa merimaisemassa kohtaat vehreät puut ja kauniit istutukset. Puutarhaan on vapaa pääsy ja sitä kävellessä kuluttaa helposti useammankin tunnin. Laajassa Meripuutarhassa sijaitsevat myös Varnan luonnontieteellinen museossa, Merimuseo, Planetaario, Eläintarha, Delfinaario ja Akvaario. Puistossa on myös lukuisia kahviloita, ravintoloita ja muutama yökerhokin.

Varnan katedraali

Varnan katedraali on Pyhän Neitsyt Marian katedraali. Rakennus sijaitsee aivan Varnan ydinkeskustassa, noin 1,5 kilometrin päässä Varnan rannalta. 1800 -luvun lopulla rakennettu kirkko on yksi Varnan maamerkeistä. Tornin 133 askelmaa johdattavat sinut upeille näköaloille Varnan kaupungin kattojen ylle.

Retromuseo

Tämä museo on kuin tekisi pienen nostalgiatripin. Museo esittelee elämää sosialismin vuosina 1944-1989. Museossa voit vierailla esimerkiksi Itä-Saksalaisessa kodissa jossa imuroit venäläisellä loistoimurilla. Grand Mall ostoskeskuksessa sijaitseva iso museoalue kertoo tavallisten ihmisten elämästä. Museon suurin vetonaula on yli 50 idänihmeen kokoelma, automerkkejä löytyy Volgasta, Moskvichiin, Skodaan ja Trabantiin.

Butterfly house Varna

Mikäli suunnistat Varnan Kultarannikolle tai luostariluolille, kannattaa poiketa myös Varnan perhosten talossa. Tämä kohde on yksi Varnan matkailijoiden suosikeista ja saanut kävijöiltää hyvät arvostelut. Trooppisia perhosia leijailee viidakon keskellä, jossa matkailija pääsee kohtamaan nämä yhdet maailman kauneimmista olennoista. Sademetsässä ja vesiputouksen alla asuvat myös karpit ja kilpikonnat.

Aladzhan luostarirauniot

Noin 13 kilometrin päässä Varnan keskustasta sijaitsevat Aladzhan luostarirauniot. Luolaluostari on toiminut keskiaikana ortodoksisena luostarina.

Arkeologinen museo

Arkeologinen museo on Varnan museoista kuuluisin ja vierailluin. 1800 -luvun lopulla perustettu museo on yksi koko Bulgarian suurimmista. Museon näyttelyt esittelevät Varnan historiaa esihistoriasta, antiikista ja keskiajan Bysantin ja Ottomaanien valtakuntien ajalta. Yksi näyttelyistä keskittyy Bulgarian kansalliseen heräämiseen. Varnan kulta, yksi maailman vanhimmista kulta-aarteista on museon tunnetuin näyttely.

Pobitite Kamani (kivimetsä)

Kivimetsä sijaitsee 15 kilometrin päässä Varnan keskustasta. Tarkkaa syytä metsän synnylle ei tunneta, vaan siitä on useita eri teorioita. Alueen fossiilit ovat kiinnostaneet tutkijoita läpi vuosisatojen. Suoraan maasta nousevat kivipilarit ovat luonnon muovaamia, mitä ei niiden säntillisen ulkomuodon vuoksi heti uskoisi. Tuuli, hiekka ja kosteus ovat muokanneet kiviä, minkä on mahdollistanut alueen lämmin ilmanala.