Tutustu Gdaskiin

Gdanskin vanhakaupunki

Kauniista värikkäistä taloistaan tunnettu Stare miasto -vanhakaupunki on Gdaskin suosituimmista nähtävyyksiä. Vanhakaupunki kärsi vaurioita toisessa maailmansodassa, joten sitä on myös rakennettu paljon uudestaan.

Nostokurki Stary Żuraw

Gdanskin symboli, keskiajalta perin oleva yli 700 vuotta vanha puinen nostokurki on yhä toimintakuntoinen. Sitä käytettiin aikoinaan hansa-laivojen kuormien purkamiseen. Se on osin uudestaan rakennettu toisen maailmansodan aikaisten vaurioiden jäljiltä.

Raatihuone

Raatihuone sijaitsee Długa-kadun päässä. Tyyliltään se on goottilaista ja renesanssia.

Marian kirkko

Marian kirkko on maailman suurin tiilirakenteinen kirkko. Sen rakentaminen kesti yli 150 vuotta ja se on 82m korkea. 77m korkeudessa on näköalatasanne, johon voi kiivetä ihailemaan maisemia.

Artuksen hovi

Artuksen hovi sijaitsee Gdanskin keskustassa (Długi Targ 44). Se oli aikaisemmin kauppiaiden tapaamispaikka ja sosiaalisen elämän keskus.

Euroopan solidaarisuuskeskus

Keskuksessa kerrotaan 1970-80 -lukujen sekä 1989 tapahtumista ja Solidarność-liikkeestä. Keskus on rakennettu Gdanskin telakalle.

Neptunus-suihkulähde

Suihkulähde on yksi kaupungin maamerkerkeistä. Se sijaitsee Artuksen hovin edessä ja se on veistetty 1600-luvun alussa.

Leban labyrinttipuisto

Leban labyrinttipuisto sijaitsee samannimisessä rannikkokaupungissa noin kahden tunnin ajomatkan päässä Gdanskista. Lisäksi sinne pääsee kulkemaan junalla. Leban sokkeloinen ulkoilmalabyrintti on Puolan suurimpia, ja siellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Lähde testaamaan suuntavaistoasi labyrintin syövereihin ja kokeile, löydätkö tiesi ulos sen sokkeloista.

Kalastus Masurian järvialueella

Vajaan 300 kilometrin päässä Gdanskin kaupungista sijaitsee Masurian järvialue, jonka kalaisat vedet ovat kalastajan paratiisi. Paikalle pääsee vuokra-autolla tai junilla ja busseilla. Vesissä elää muun muassa karppeja, ruutanoita, lahnoja, särkiä ja haukia. Jos mielit kalaan ja rentoutumaan järven rannalle, suuntaa esimerkiksi Zezuj tai Miła Dolina -nimisille kalastusalueille. Missä tahansa Masurian järvialueella kalastatkin, varmista että kalastuslupasi on kunnossa.