Bonusta jokaisesta matkasta!

Gdansk

Satamakaupunki Gdanskilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Kaupunki tarjoaa monipuolisesti näkemistä, tekemistä ja ostosmahdollisuuksia.

Puolan pohjoisrannikolla sijaitseva vanha hansakaupunki Gdansk on täynnä historiaa. Sen mukulakiviä kävellessä tuntee kulkeneensa ajassa taaksepäin. Lähes joka kadunkulmassa Gdanskissa on jotain kuvamisen arvoista, kuten vanhoja kirkkoja ja rakennuksia, värikkäitä rakennuksia ja katutaidetta.

Lue lisää Gdanskista

Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee ydinkeskustan alueella. Kaupunginosista ydinkeskus Główne miasto sijaitsee Długa-kadun ympäristössä ja sen läheltä löytyy Stare Miasto vanhakaupunki. Vanhankaupungin lisäksi tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Marian kirkko 

Rikkaan historian lisäksi Gdanskissa on hyvät mahdollisuudet shoppailuun. Hintataso on kohtuullinen, toki kansainvälisten ketjuliikkeiden hinnat ovat samalla tasolla kuin muuallakin.

Gdansk muodostaa Sopotin ja Gdynian kanssa yhteisen Kolmoiskaupungiksi kutsutun taajaman. Sopot on tunnettu hienohiekkaisista rannoista ja yökerhoista. Gdynia on satamakaupunki, josta löytyy myös rantoja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Matka-aika paikallisjunalla Sopotiin on 20 minuuttia ja Gdyniaan noin 40 minuuttia.

Lentokenttä sijaitsee 16 km päässä kaupungin keskustasta. Bussilla pääsee lentokentältä 40 minuutissa keskustaan päärautatieasemalle.

Gdanskissa on helppo liikkua kävellen. Jos majoittuu kaupungin keskustassa ei julkisia liikennevälineitä oikeastaan tarvitse käyttää.

Gdanskissa on hyvä raitiovaunuverkosto sekä paljon bussilinjoja. Kannattaa varata pienempää rahaa, koska isoja seteleitä ei oteta vastaan.

Gdanskista on hyvät yhteydet rannikkoa pitkin. Sopotiin ja Gdyniaan on Gdanskista suora junalinja.

Taksit ovat suhteellisen edullisia. Sovi kuitenkin hinta etukäteen, koska pimeitä takseja on paljon. Huomioi, että kaupunkien rajojen ylitys taksilla voivat tulla yllättävän kalliiksi, koska käytössä on rajanylityslisät.

Vuonna 1896 rakennetun kauppahallin pöydät täyttyvät värikkäistä kukista, kasviksista, hedelmistä ja muusta tavarasta.

Vanhassa kaupungissa Mariankatu on  omistettu meripihkalle.

Gdanskin isoimmat ostoskeskukset ovat Madison ja Galeria Baltycka. Vanhankaupungin laidalta löytyy Forum Gdansk.

Hyviä tuliaisia kotiin vietäviksi ovat esimerkiksi meripihkatuotteet ja paikalliset käsityöt.

Gdanskista löytyy paljon eri tyyppisiä ravintoloita perinteistä puolalaista ruokaa tarjoavista kansainvälistä ruokaa tarjoaviin ja trendikkäistä tunnelmallisiin ravintoloihin.

Paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi haudutettu kaalipata, pierogit, joista on sekä makea että suolainen versio sekä erilaiset tukevat liharuoat.

Gdansk on suosittu matkakohde, joten suosituimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävarauksia etukäteen.

Gdanskissa on tarjontaa pubeista ja baareista, joihin voi istahtaa iltaa viettämään.

Yökerhoja kaipaavan kannattaa ainakin kesäkaudella suunnata Sopotiin, jonka rannalta ja pääkadun varrelta löytyy baareja, ravintoloita sekä yökerhoja.

Noin tunnin ajomatkan päässä Gdanskista sijaitsee Stutthoff-työleiri, joka on ensimmäinen Saksan ulkopuolelle rakennettu keskitysleiri.

Sopot, jota kutsutaan myös Puolan rivieraksi, sijaitsee 20 minuutin junamatkan päässä Gdanskista. Nähtävyyksiin kuuluvat neljä kilometriä hienohiekkaista uimarantaa, Euroopan pisin puulaituri, vääntynyt Krzywy domek -talo ja Grand Hotelli kasinoineen.

Gdynia, joka sijaitsee 40 minuutin junamatkan päässä, on maan satamakeskus. Gdyniassa on myös hiekkarantoja. Lisäksi kaupungissa on ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Malbork-linna on Gdanskin eteläpuolella ja sinne pääsee helpommin kaukojunalla noin puolessa tunnissa. Linna on pinta-alaltaan maailman suurin ja sen rakennutti saksalainen ritarikunta 1200-luvulla. Alueelta löytyy lisäksi keskiaikaistyylisiä ravintoloita

Gdanskin vanhankaupungin keskustasta, sillan pielestä, lähtee risteilyaluksia eri kohteisiin.

Miksi matkustaa Gdanskiin
Kaunis ja kuvauksellinen hansakaupunki
Hyvät shoppailumahdollisuudet
Edullinen matkakohde
Kesällä voit nauttia kaupunkilomailun lisäksi Sopotin ja Gdynian rannoista
Kaupunkiin on helppo tutustua myös kävellen

Matkat

Gdanskin kaupunkiloma

Helsinki-Gdansk
Gdansk (valitsemasi määrä päiviä)
Gdansk-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla Gdanskiin pääset tutustumaan kauniiseen kaupunkiin ja sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Valitse itsellesi valikoimastamme sopivan pituinen matka ja lentoaikataulut.


Gdanskin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Gdansk
Gdansk (valitsemasi määrä päiviä)
Gdansk-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Gdanskin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Gdansk
Gdansk (valitsemasi määrä päiviä)
Gdansk-Rovaniemi
Omatoimisella kaupunkilomalla Gdanskiin pääset tutustumaan kauniiseen kaupunkiin ja sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Valitse itsellesi valikoimastamme sopivan pituinen matka ja lentoaikataulut.


IMT-ammattilaisten vinkit Gdanskin matkaan!

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
1 °C
huhtikuu
10 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
13 °C