Gran Canaria — Nähtävyydet ja tekemistä

Las Palmas

Las Palmas, viralliselta nimeltään Las Palmas de Gran Canaria on Kanariansaarten suurin kaupunki ja se sijaitsee saaren koillisosassa. Las Palmasissa asuu lähes puoli miljoonaa ihmistä, ja kaupungista löytyvät kaikki tarvittavat suurkaupungin palvelut. Las Palmasissa voi yhdistää loistavasti ranta- ja kaupunkilomailun. Kaupungin Las Canterasin hiekkaranta on yksi maailman hienoimmista kaupunkirannoista ja allonmurtajien ansiosta uiminen onnistuu tuulisemmallakin säällä.

Las Palmasin varsinainen sydän on sen keskusta, erityisesti vanhakaupunki Vegueta sekä sen vieressä sijaitseva Triana, joka on tunnettu upeasta 1900-luvun alun arkkitehtuuristaan ja ravintoloistaan. Vanhakaupunki Vegueta on Unescon maailmanperintökohde ja itsessään jo nähtävyys upean miljöön ja tunnelmallisten kujien vuoksi. Ravintolat, kahvilat ja kaupat ovat keskittyneet tietyille kaduille, etenkin kauppahallin tuntumaan. Kaupunginosan sydämessä on nätti aukio, Plaza de Santa Ana, jonka yhtä päätyä reunustaa Las Palmasin katedraali.

Maspalomasin dyynit

Maspalomasin hiekkadyynit löytyvät Gran Canarian eteläosasta, aivan rannan tuntumasta. Ne sijoittuvat Maspalomasin ja Playa del Inglesin väliin. Noin 400 hehtaarin kokoinen alue on suojeltu ja se on lisäksi kansallispuisto. Maspalomasin pitkä ranta ja upeat hiekkadyynit tarjoavat lomailijalle loistavat mahdollisuudet auringonpalvontaan. Dyynit ovat suosittu nähtävyys, mutta niiden lomasta löytää myös helposti oman rauhaisen paikan auringonottoon.

Maspalomasin dyyneillä sijaitsee myös nudistiranta, jossa voi halutessaan hankkia rajattoman rusketuksen. Rannalla lenkkeily on sekä paikallisten että lomailijoiden parissa suosittua, sillä rantaviivaa pitkin voi kävellä aina Playa del Inglesiin saakka. Paras aika lähteä kävelylle on aikaisin aamulla auringon noustua tai vasta myöhään iltapäivällä.

Vuokra-autolla vuoristokyliin

Vuokra-autolla pääsee näkemään saarta monipuolisesti. Ajaminen Gran Canarialla on melko helppoa; päätiet ovat hyvässä kunnossa ja liikennesäännöt vastaavat kuin Suomessa. Jopa yhden päivän aikana ehtii nähdä saaren tärkeimmät nähtävyydet. Voit ajaa vaikkapa pääkaupunki Las Palmasiin tai kenties lähteä ihastelemaan saaren vuoristomaisemia ja piipahtaa jopa neljällä eri ilmastovyöhykkeellä saman päivän aikana.

Kiemuraisia serpentiiniteitä pitkin pääset esimerkiksi Pico de las Nievesiin, vaikuttavaan näköalapaikkaan, josta voi halutessaan vaeltaa jaloin tai jatkaa autolla kohti valtavaa Roque Nublo -kivipaasia. Saaren korkeimmalta paikalta näkee kirkkaalla säällä jopa naapurisaari Teneriffalle asti. Yksi käymisen arvoinen kohde saarella on myös vuoristokaupunki Teror. Saaren pohjoisosassa sijaitseva Teror on yksi Kanariansaarten vanhimmista kaupungeista. Teror perustettiin vuonna 1481 Neitsyt Marian ilmestymisen jälkeen ja se julistettiin pyhiinvaelluskohteeksi 1400-luvun loppupuolella. Siellä onkin nähtävillä useita uskonnollisia nähtävyyksiä, kuten kirkkoja ja luostareita, sekä paikallisten aatelisperheiden alkuperäisiä taloja.

Palmitos Park

Suosittu perhenähtävyys Palmitos Park on eläin- ja kasvitieteellinen puisto, joka sijaitsee 10 kilometrin päässä Maspalomasista. Täällä pääset näkemään useita eri eläinlajeja viideltä eri mantereelta. Palmitos Park on subtrooppinen keidas palmupuiden vehreässä laaksossa, jossa on yli 200 lintulajia, sisältäen kolibrit, tukaanit, riikinkukot, kaksisarvinokat, kurjet, flamingot ja arat. Lisäksi puisto pitää sisällään mm. akvaarion, perhostalon, kaktuspuutarhan ja orkideatalon. Puisto on avoinna joka päivä klo: 10:00 – 18:00 (sisäänpääsy klo: 17:00 asti).