Näe ja koe Gran Canarialla

Gran Canarian rannat

Gran Canaria on kuului ihanista uimarannoistaan. Saaren hiekka on hienoa ja kultaista, mikä tekee rannoista houkuttelevia ja miellyttäviä auringonottoon ja uimiseen. Maspalomasin rannoilla eteläosassa hiekka on erityisen hienoa ja kullankeltaista, kun taas esimerkiksi Las Canteras rannalla Las Palmasissa pohjoisosassa hiekka voi olla vaaleampaa ja hieman karkeampaa.
Suosituimpia rantoja Gran Canarialla ovat:

  1. Maspalomasin ranta: Sijaitsee eteläosassa ja tunnetaan laajoista hiekkadyyneistään ja aurinkoisista rantapäivistä.
  2. Playa del Inglés: Naapurina Maspalomasille, tämä ranta tarjoaa myös upeita hiekkadyynimaisemia ja on suosittu auringonpalvojien keskuudessa.
  3. Puerto Rico: Etelärannikolla sijaitseva Puerto Rico tarjoaa kauniit rannat ja mahdollisuuden vesiurheiluun.
  4. Playa de Amadores: Lähellä Puerto Ricoa, tämä ranta on kuuluisa kultaisesta hiekastaan ja kristallinkirkkaasta vedestään.
  5. Las Canteras: Las Palmasin pohjoisosassa sijaitseva kaunis kaupunkiranta, joka tarjoaa hienoa hiekkaa ja hyvät puitteet rentoutumiseen.
  6. Anfi del Mar: Länsirannikolla sijaitseva ranta, joka tunnetaan valkoisesta hiekastaan ja vehreästä ympäristöstään.

Vuoristokylä Artenara

Artenarassa kohtaat aidon Gran Canarialaisen vuoristokylän. Artenara tunnetaan historiallisesta arkkitehtuuristaan, grotto-asunnoista ja upeista maisemista. Kylä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteistä kanarialaista kulttuuria, tutustua grottoihin, joissa paikalliset asuvat, ja nauttia henkeäsalpaavista vuoristomaisemista. Artenara on täydellinen paikka rauhoittumiseen ja perinteisen saaristolaiselämän kokemiseen, ja siellä kannattaa käydä, jos haluaa paeta vilkkaampaa matkailualueiden tunnelmaa ja tutustua saaren aitoon ilmapiiriin.

Firgasin hoitava vesi

Firgas tunnetaan kauniista ympäristöstään, vehreistä laaksoistaan ja erityisesti sen kuuluisasta ”agua de Firgas” -lähteestä. Kaupunki on viehättävä ja rauhallinen paikka, jossa voi nauttia kauniista puutarhoista ja historiallisista rakennuksista. Firgasin pääasiallinen vetonaula on sen kaunis suihkulähde, joka virtaa kaupungin keskustassa. ”Agua de Firgas” on mineraalilähde, ja sen vesi on tunnettu raikkaudestaan ja terveyshyödyistään. Suihkulähde on kehystetty kauniilla canarialaisilla penkeillä.

Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque on vaikuttava kanjoni Gran Canarian saarella, Espanjassa. Tämä laakso sijaitsee saaren kaakkoisosassa ja on yksi Kanariansaarten syvimmistä kanjoneista. Barranco de Guayadeque tunnetaan upeista maisemistaan, historiallisesta merkityksestään sekä ainutlaatuisesta ekosysteemistään. Laakson maisemat ovat henkeäsalpaavia, ja vierailijat voivat ihastella jyrkkiä kallioseinämiä, vihreitä laakson pohjia ja kaukana siintäviä vuoria. Alue on myös rikas kasvillisuudeltaan, ja siellä kasvaa monenlaisia kasveja ja kukkia, mikä tekee siitä hienon paikan luontoretkeilyyn. Barranco de Guayadequella on myös historiallista merkitystä, sillä siellä on alkuperäisväestön, guanchien, jäänteitä. Laaksossa sijaitsee historiallisia grottoja, joita guanchit käyttivät asuinpaikkoina. Grottoja voi tutkia ja niiden avulla oppia enemmän saaren alkuperäisväestön elämästä. Vierailu Barranco de Guayadequessa tarjoaa mahdollisuuden kokea Gran Canarian luonnon monimuotoisuutta ja uppoutua saaren rikkaaseen historiaan. Paikka soveltuu erinomaisesti retkeilyyn, valokuvaamiseen ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. Maisemien kauneus ja historiallinen merkitys tekevät Barranco de Guayadequesta ainutlaatuisen kohteen Gran Canarian matkalla.

"La Fortalezan" arkeologiset kaivaukset

Santa Lucía De Tirajana, Gran Canarian eteläosassa, on arkeologisesti merkittävä paikka nimeltään ”La Fortaleza”. Tämä alue sisältää monia arkeologisia kaivauksia, jotka ovat tuoneet esiin tärkeitä tietoja saaren alkuperäisväestöstä, guancheista. La Fortaleza sijaitsee kauniissa ympäristössä, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden yhdistää arkeologiset löydöt luonnon kauneuteen. Alueelta löytyneet jäännökset osoittavat, että se oli asutettu guanchien toimesta ennen saaren valloitusta eurooppalaisten toimesta. Kaivauksissa on paljastunut keramiikkaa, työkaluja ja hautauksia, antaen arvokasta tietoa guanchien kulttuurista ja elämäntavoista. Näitä löytöjä voidaan nähdä paikan päällä olevassa Museo del Castillo de la Fortaleza -museossa, joka täydentää vierailijoiden ymmärrystä saaren historiasta. Paikka tarjoaa mahdollisuuden oppia saaren menneisyydestä samalla kun nautit kauniista ympäristöstä ja mahdollisesti ulkoilmaaktiviteeteista. La Fortaleza tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen niille, jotka arvostavat kulttuuria, historiaa ja luontoa.

Agaeten kalastajakylä

Agaetan kaupungissa valkoiset talot kohoavat laakson rinteille. Vanhakaupunki kätkee sisäänsä monia aarteita, kuten 1800-luvun taloja, joissa on sisäpihoja, Concepción-kirkon ja kauniin puutarhan, Huerto de las Flores, joka on ympäröity muureilla. Maipésin hautapainauma on mielenkiintoinen arkeologinen kohde . Agaetessa ollessa ei myöskään kannata jättää väliin Puerto de las Nievesin merenrantakaupunkia, joka erottuu valkoisilla taloillaan ja sinisillä ikkunoillaan. Se on Gran Canarian suosituin paikka nauttia tuoreesta kalasta aivan merenrannalla.

Teror

Gran Canarian Teror on viehättävä kaupunki, joka tunnetaan perinteisestä arkkitehtuuristaan ja kulttuurisista rikkaista perinteistään. Kaupunki on kuuluisa Basílica de Nuestra Señora del Pino -kirkostaan, joka on saaren tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Terorissa voi ihastella kauniita kanarialaisia taloja ja kävellä viehättävillä kujilla. Kaupunki on myös tunnettu perinteisistä käsitöistään, kuten virkatuista tuotteista ja aidoista kanarialaisista herkuista. Plaza del Pino -aukio on kaupungin keskus, jossa matkailijat voivat nauttia paikallisista herkuista ja tunnelmasta. Teror tarjoaa mahdollisuuden uppoutua saaren historiaan ja kulttuuriin, samalla kun nauttii kauniista ympäristöstä ja perinteisestä tunnelmasta. Kaupunki on myös hyvä tukikohta tutkia saaren pohjoisosan luontokohteita, kuten Tamadabanin kansallispuistoa. Terorin vierailu tarjoaa aitoa kanarialaista tunnelmaa ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään ja perinteisiin.

Aerial Roque Nublo ja Pico de las Nieves

Aerial Roque Nublo sijaitsee keskellä saarta ja kohoaa yli 1 800 metrin korkeuteen. Roque Nublo on valtava basalttikivi, ja sen huipulta avautuu henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään vuoristoon ja Atlantin valtamereen. Se on suosittu retkikohde luonnon kauneutta ja saaren maisemaa arvostaville matkailijoille. Alueella on monia vaellusreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon ja nauttia upeista maisemista. Roque Nublo on myös kulttuurisesti merkittävä paikka, sillä se oli alkuperäisväestön, guanchien, pyhä paikka. Gran Canarian sydämessä sijaitseva Aerial Roque Nublo tarjoaa ikimuistoisen seikkailun luonnonystäville ja retkeilijöille. Roque Nublon huipulle kipuaminen voi olla haastavaa, eikä se välttämättä sovi kaikille. Useimmat vieraat ihailevat Roque Nubloa sen läheisiltä näköalapaikoilta, joista voi silti nauttia upeista maisemista. Yksi parhaista näköalapaikoista, josta voi ihailla Aerial Roque Nubloa, on Pico de las Nieves. Pico de las Nieves on Gran Canarian korkein huippu, ja sen huipulta avautuu upeita näkymiä saaren eri osiin, mukaan lukien Roque Nublo. Pico de las Nieves tarjoaa mahdollisuuden nauttia laajasta maisemasta, ja sieltä voi ihailla sekä vuoristoa että merenrantaa. Tämä näköalapaikka on saavutettavissa tietä pitkin, joten se on helposti saavutettavissa myös niille, jotka eivät halua osallistua vaellukselle.

Barranco de las Vacas

Upeita luonnonmuodostamia luolastoja ja kanjoneita löytyy Barranco de las Vacasin luonnonpuistosta. Barranco de las Vacas on kaunis kanjoni saaren eteläosassa ja tarjoaa vaikuttavan luontokokemuksen. Kanjoni tunnetaan upeista maisemistaan, jyrkistä kallioistaan ja historiallisista piirteistään.

Poema del Mar -akvaario

Gran Canaria Aquarium, eli Poema del Mar, on moderni merenalainen maailma Las Palmasissa, Espanjassa. Se esittelee vaikuttavia akvaarioita, joissa on monipuolinen merielämä, kuten hait, kilpikonnat ja eksoottiset kalat. Poema del Mar on ainutlaatuinen matka valtameren syvyyksiin, tarjoten opettavaista ja visuaalisesti lumoavaa kokemusta vierailijoille. Eläinlajien tarkka määrä voi vaihdella, mutta Poema del Marissa on laaja kokoelma mereneläviä. Vierailijoille tarjoutuu tilaisuus nähdä eksoottisia lajeja, joita he eivät välttämättä kohtaa muualla. Lisäksi akvaario on omistautunut ympäristönsuojeluun ja koulutukseen.

San Mateon markkinat

Joka sunnuntai San Mateon markkinat Gran Canarialla tarjoavat värikkään ja elävän kohtaamisen paikallisen kulttuurin ja tuotteiden kanssa. Ne pidetään San Mateon kaupungissa ja ovat täydellinen paikka maistella paikallisia herkkuja, ostaa käsitöitä ja kokea saaren tunnelmaa. Markkinoilla voi löytää tuoreita hedelmiä, vihanneksia, paikallisia käsityötuotteita ja perinteisiä kanarialaisia ​​herkkuja. San Mateon markkinat ovat myös sosiaalinen tapahtuma, jossa paikalliset ja matkailijat voivat nauttia yhdessäolosta ja jakaa kokemuksiaan. Vierailemalla näillä markkinoilla saat aitoa käsitystä Gran Canarian paikallisesta elämästä ja kulttuurista samalla, kun nautit herkullisista mauista ja kauniista käsityötuotteista.

Las Palmas

Las Palmas, viralliselta nimeltään Las Palmas de Gran Canaria on Kanariansaarten suurin kaupunki ja se sijaitsee saaren koillisosassa. Las Palmasissa asuu lähes puoli miljoonaa ihmistä, ja kaupungista löytyvät kaikki tarvittavat suurkaupungin palvelut. Las Palmasissa voi yhdistää loistavasti ranta- ja kaupunkilomailun. Kaupungin Las Canterasin hiekkaranta on yksi maailman hienoimmista kaupunkirannoista ja allonmurtajien ansiosta uiminen onnistuu tuulisemmallakin säällä.

Las Palmasin varsinainen sydän on sen keskusta, erityisesti vanhakaupunki Vegueta sekä sen vieressä sijaitseva Triana, joka on tunnettu upeasta 1900-luvun alun arkkitehtuuristaan ja ravintoloistaan. Vanhakaupunki Vegueta on Unescon maailmanperintökohde ja itsessään jo nähtävyys upean miljöön ja tunnelmallisten kujien vuoksi. Ravintolat, kahvilat ja kaupat ovat keskittyneet tietyille kaduille, etenkin kauppahallin tuntumaan. Kaupunginosan sydämessä on nätti aukio, Plaza de Santa Ana, jonka yhtä päätyä reunustaa Las Palmasin katedraali.

Maspalomasin dyynit

Maspalomasin hiekkadyynit löytyvät Gran Canarian eteläosasta, aivan rannan tuntumasta. Ne sijoittuvat Maspalomasin ja Playa del Inglesin väliin. Noin 400 hehtaarin kokoinen alue on suojeltu ja se on lisäksi kansallispuisto. Maspalomasin pitkä ranta ja upeat hiekkadyynit tarjoavat lomailijalle loistavat mahdollisuudet auringonpalvontaan. Dyynit ovat suosittu nähtävyys, mutta niiden lomasta löytää myös helposti oman rauhaisen paikan auringonottoon.

Maspalomasin dyyneillä sijaitsee myös nudistiranta, jossa voi halutessaan hankkia rajattoman rusketuksen. Rannalla lenkkeily on sekä paikallisten että lomailijoiden parissa suosittua, sillä rantaviivaa pitkin voi kävellä aina Playa del Inglesiin saakka. Paras aika lähteä kävelylle on aikaisin aamulla auringon noustua tai vasta myöhään iltapäivällä.

Palmitos Park

Suosittu perhenähtävyys Palmitos Park on eläin- ja kasvitieteellinen puisto, joka sijaitsee 10 kilometrin päässä Maspalomasista. Täällä pääset näkemään useita eri eläinlajeja viideltä eri mantereelta. Palmitos Park on subtrooppinen keidas palmupuiden vehreässä laaksossa, jossa on yli 200 lintulajia, sisältäen kolibrit, tukaanit, riikinkukot, kaksisarvinokat, kurjet, flamingot ja arat. Lisäksi puisto pitää sisällään mm. akvaarion, perhostalon, kaktuspuutarhan ja orkideatalon. Puisto on avoinna joka päivä klo: 10:00 – 18:00 (sisäänpääsy klo: 17:00 asti).

Vuokra-autolla vuoristokyliin

Vuokra-autolla pääsee näkemään saarta monipuolisesti. Ajaminen Gran Canarialla on melko helppoa; päätiet ovat hyvässä kunnossa ja liikennesäännöt vastaavat kuin Suomessa. Jopa yhden päivän aikana ehtii nähdä saaren tärkeimmät nähtävyydet. Voit ajaa vaikkapa pääkaupunki Las Palmasiin tai kenties lähteä ihastelemaan saaren vuoristomaisemia ja piipahtaa jopa neljällä eri ilmastovyöhykkeellä saman päivän aikana.

Kiemuraisia serpentiiniteitä pitkin pääset esimerkiksi Pico de las Nievesiin, vaikuttavaan näköalapaikkaan, josta voi halutessaan vaeltaa jaloin tai jatkaa autolla kohti valtavaa Roque Nublo -kivipaasia. Saaren korkeimmalta paikalta näkee kirkkaalla säällä jopa naapurisaari Teneriffalle asti. Yksi käymisen arvoinen kohde saarella on myös vuoristokaupunki Teror. Saaren pohjoisosassa sijaitseva Teror on yksi Kanariansaarten vanhimmista kaupungeista. Teror perustettiin vuonna 1481 Neitsyt Marian ilmestymisen jälkeen ja se julistettiin pyhiinvaelluskohteeksi 1400-luvun loppupuolella. Siellä onkin nähtävillä useita uskonnollisia nähtävyyksiä, kuten kirkkoja ja luostareita, sekä paikallisten aatelisperheiden alkuperäisiä taloja.