Bonusta jokaisesta matkasta!

Gran Canaria

Vuodesta toiseen suomalaisten kestosuosikki Gran Canaria tarjoaa tekemistä ja upeita lomakokemuksia niin perheille, leppoisaa rantalomaa hakeville kuin seikkailijoillekin.

Gran Canaria on ollut suomalaisten matkailijoiden suosiossa jo useita vuosikymmeniä. Pääkaupunki Las Palmasia lukuun ottamatta lähes kaikki Gran Canarian lomakohteet sijaitsevat saaren eteläosassa. Gran Canarian ilmasto on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden. Keskimääräisesti lämpimintä on heinä–lokakuussa, mutta talvikuukausinakin päivän keskilämpötila pysyttelee 20 asteen yläpuolella. Saaren pinta-ala on 1 530 km² ja se on kolmanneksi suurin Kanarian saarista. Gran Canarian alueellinen vaihtelu tekee vaikutuksen ja sitä pääsee ihastelemaan esimerkiksi vuokraamalla auton ja kiertelemään monimuotoista saarta. Gran Canaria jakautuu vehreään pohjoisosaan, vuoristoiseen keskiosaan sekä kuivaan eteläosaan. Saaren eteläosassa sijaitsevilla Maspalomasin hiekkadyyneillä voi nauttia pääasiassa aurinkoisista rantakeleistä ympäri vuoden.

Lisää Gran Canariasta

  1. Kanarian suosituin saari, jossa tekemistä riittää koko perheelle
  2. Kohtuullinen lentomatka talven lomakohteeksi
  3. Loistavat retkeily- ja vaellusmahdollisuudet
  4. Lämmin sää ympäri vuoden
  5. Autonvuokraus – mainio tapa tutustua saareen omin päin
  6. Hyvä ravintola- ja iltaelämätarjonta
  7. Tasokkaat golf-kentät
  8. Rantoja ja lomakohteita jokaiseen makuun
  9. Maspalomasin hiekkadyynit
  10. Kalastus -ja delfiinienpongaus-retket

Gran Canarialla keskilämpötila pysyttelee yli 20 asteen ympäri vuoden, joten matkakohteena saari on ympärivuotinen. Suomalaisten suosituin ajankohta matkustaa on syyskuun ja maaliskuun välillä. Ilmasto vaihtelee kuitenkin hieman vuoristoisesta maastosta johtuen. Gran Canaria jakautuu vehreään pohjoisosaan, vuoristoiseen keskiosaan sekä kuivaan eteläosaan. Saaren eteläosan kohteet tarjoavat parhaat mahdollisuudet auringonpalvojille.

Suosituimmat Gran Canarian kohteista sijaitsevat saaren eteläosassa. Suomalaisten suosikki Playa del Inglés houkuttelee lomailijat pitkällä hiekkarannalla sekä shoppailu- ja iltaelämätarjonnalla. Läheisellä Maspalomasin loma-alueella on valikoimassa bungalow-tyyppistä hotellimajoitusta ja saaren kenties upein nähtävyys Maspalomasin hiekkadyynit. Puerto Rico taas on perinteinen rantalomakohde laaksossa, jossa näköalat ylhäältä alas rantaan ovat mahtavat. Saaren pääkaupungissa Las Palmasissa voi taas kätevästi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Lue lisää kohteista täältä: Gran Canarian kohteet

Suora lento Gran Canarialle kestää noin 6,5 tuntia. Useimpiin saaren lomakohteisiin matka taittuu lentokentältä alle tunnissa, lähimpiin kohteisiin jopa 30 minuutissa. Paikallisbussit liikennöivät hyvin lentokenttien ja suosituimpien turistikohteiden välillä. Taksit ovat myös helposti saatavilla ja taksikyydin hinta matalampi kuin Suomessa. Auton vuokraus on saarella suosittua ja autovuokraamoja on runsaasti.

Suurimmat shoppailu-keskittymät löytyvät pääkaupunki Las Palmasin ympäriltä sekä saaren etelärannikon lomakohteiden lähettyvillä. Gran Canarialla ovat edustettuina tunnetuimmat espanjalaiset ja kansainväliset ketjuliikkeet, jotka myyvät muun muassa vaatteita ja asusteita. Espanjalaista alkuperää ovat monet Suomessakin tunnetut liikkeet kuten Mango ja Zara. Las Palmasin kaupungissa San Telmon puiston vierestä alkaa Triana-kävelykatu, jossa on paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Jos hakusessa on suurempi ostoskeskus, voit suunnata vaikkapa kaupungin suurimpaan Las Arenas-ostoskeskukseen.

Kanariansaarilla kannattaa ehdottomasti maistella tuoreita meren antimia: miekkakalaa, mustekalaa ja äyriäisiä eri muodoissa -merkittävästi Suomen hintoja edullisemmin. Kalaruokien lisäksi Kanarian parhaita herkkuja ovat suolavedessä keitetyt ryppyperunat mojo-kastikkeen kera, mehevät vuohenjuustot sekä perinteiset espanjalaiset tapakset. Hyviä ravintoloita löytyy jokaisesta lomakohteesta. Suomalaisten suosimissa kohteissa löytyy myös suomalaisten omistamia ravintoloita, kuten Playa del Inglesissä hyväksi havaittu Kuparipannu (avoinna vain talvikaudella).

Gran Canarian vilkkain iltaelämä on keskittynyt Playa del Inglesin lomakohteeseen. Etenkin Kasbahin ja Yumbon ostoskeskuksissa on runsaasti baareja, pubeja ja yökerhoja. Osa baareista avaa ovensa jo päivällä ruokailijoille. Iltaa kohden ne muuttuvat vilkkaammiksi menopaikoiksi ja pysyvät auki aamun pikkutunneille saakka.

Gran Canarian aktiviteeteista löytyy jokaiselle jotakin. Voit harrastaa monipuolista vesiurheilua, esimerkiksi sukellusta, purjehdusta, purjelautailua, vesihiihtoa ja syvänmeren kalastusta. Myös patikointi on suosittua. Lisäksi saarella on useita tasokkaita golf-kenttiä erityisesti Melonerasin ja Maspalomasin alueilla. Saaren ilmasto sopii loistavasti golfin pelaamiseen. Sesonkiaika on lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

Gran Canaria tarjoaa monipuolisia päiväretkikohteita. Tutustumisen arvoisia niistä ovat esimerkiksi pääkaupunki Las Palmas, perinteinen kalastajakaupunki Arguineguin sekä Kanarian Venetsiaksikin kutsuttu Puerto de Mogán.

Auton vuokraus saarella on lomailijoiden keskuudessa hyvin suosittua. Saaren kohtuullisen koon vuoksi ehtii kiertää hyvin oleellisimmat kohteet ja nähtävyydet. Vuoristokaupunki Teror, yksi Kanariansaarten vanhimmista kaupungeista sekä saaren kaakkoisosassa Agaeten laakso valkoisine taloineen ovat ehdottomasti käymisen arvoisia päiväkohteita. Lisää vinkkejä kivoista käyntikohteista.

Miksi matkustaa Gran Canarialle?
Miellyttävä ilmasto ympäri vuoden
Tekemistä riittää koko perheelle
Saaren upeat hiekkarannat
Playa del Inglesin monipuolinen iltaelämätarjonta

Matkat

Gran Canarian lomaviikko, lentäen Tampereelta

Tampere-Gran Canaria
Gran Canaria (7 yötä)
Gran Canaria-Tampere
Lomalennot Gran Canarian saarelle ovat aina tiistaisin ja olet kohteessa viikon. Matka sisältää suorat lennot Tampereen ja Gran Canarian välillä, ruumaan menevän matkalaukun sekä majoituksen valitussa hotellissa. Lähdöt joulukuun alusta maaliskuun loppuun.


Gran Canarian lomamatka, lentäen Tampereelta

Tampere-Gran Canaria
Gran Canaria (valitsemasi määrä öitä)
Gran Canaria-Tampere
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden. Matka sisältää lennot Tampereen ja Gran Canarian välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella. Suorat lennot Tampereelta ovat joulu-maaliskuussa aina tiistaisin.


Gran Canarian lomamatka

Helsinki-Gran Canaria
Gran Canaria (valitsemasi määrä öitä)
Gran Canaria-Helsinki
Voit valita matkallesi mieluiset matkustuspäivät ja loman pituuden. Matka sisältää lennot Helsingin ja Gran Canarian välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa.


Gran Canarian lomamatka, lentäen Turusta

Turku-Gran Canaria
Gran Canaria (valitsemasi määrä öitä)
Gran Canaria-Turku
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden. Matka sisältää lennot Turun ja Gran Canarian välillä, sekä majoituksen valitsemassasi hotellissa.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
21 °C
huhtikuu
22 °C
heinäkuu
25 °C
lokakuu
26 °C