Baltian kierros -Road Trip — Retket ja lisäpalvelut

Kanavaristeily, Riika

Hinta: 16 € / henkilö
Omatoimikokemus

Kanavaristeilyllä Riian Vanhankaupungin ympäri koet Riian uudella tavalla. Noin tunnin kestävällä risteilyllä kuljetaan Vanhankaupungin kanavaa pitkin aina Daugava joen vasemmalle rannalle. Tunnelmalliset jokiveneet Darling, Maria, Laima ja Rebecca kuljettavat pitkin ihastuttavaa kanaalia. Voit hypätä oman aikataulusi mukaan mihin laivaan haluat ja tutustua Riikaan vesiteitse. Lähtöjä on hyvällä ilmalla jopa 30 min välein! Matkan aikana nähdään muun muassa Vapaudenpatsas, Ooppera, Latvian kansallisteatteri, Kauppahallit (Zeppelin), kirjastotalo, matkustajasatama ja paljon muuta. Lähtölaituri sijaitsee keskustassa, aivan lähellä Vapaudenpatsasta (Bastion Hill pier). Risteily on myynnissä touko-syyskuussa ja se on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Lippu Viron Kansallismuseoon

Hinta: 14 €/aikuinen, 10 €/9-17-vuotias
Omatoimikokemus

Viron kansallismuseossa vieraille avautuu sekä esineellinen että virtuaalinen maailma, joka kutsuu löytämään, tietämään ja osallistumaan itse kaikkeen. Museossa on kaksi perusnäyttelyä. ”Kohtumised” (”Tapaamiset”) on näyttely tavallisista virolaisista, jotka ovat eläneet maassa eri aikoina. Näyttely ”Uurali kaja” (”Uralin kaiku”) esittelee suomalaisugrilaisten ja samojedien perinteistä arkikulttuuria. Liput on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa.

Pärnun jokiristeily

Hinta: 12-22 € / henkilö
Omatoimikokemus

M/S Pärnu kutsuu rentouttavalle risteilylle kauniille Pärnun joelle. Risteily kestää noin tunnin. Laivalla on wc ja kahvio, josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Laivalla ei ole opasta. Kesäaikaan lähtöjä on useampia päivässä. Viimeinen lähtö illalla on niin sanottu auringonlaskuristeily, joka kestää noin 2 tuntia. Risteily järjestetään joka päivä ajalla 1.6.-31.8.2023. Lähdöillä on säävaraus sekä minimilähtijämäärä 5 hlöä.