Näe ja koe matkalla

Juan-les-Pinsin rannat

Juan-les-Pinsissä on upeita hiekkarantoja, joissa voit nauttia auringosta, merestä ja rantaelämän iloista. Tässä muutamia mainitsemisen arvoisia rantoja:

  1. Plage de Juan les Pins: Pääalueen ranta, jolla on laaja valikoima palveluita, kuten rantabaareja, ravintoloita ja aurinkotuoleja. Täällä voit nauttia vilkkaasta ilmapiiristä ja upeista maisemista.
  2. Plage de la Gravette: Viehättävä ranta Antibesin vanhassakaupungissa lähellä Juan-les-Pinsin rajaa. Tämä pienempi ja rauhallisempi ranta on suosittu perheiden keskuudessa.
  3. Plage de Ponteil: Kaunis hiekkaranta Antibesin itäpuolella. Täällä voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja upeista merinäkymistä.
  4. Plage de Salis: Suuri hiekkaranta Antibesin ja Juan-les-Pinsin välissä. Täältä löytyy mukavia rantaklubeja ja hyvä valikoima vesiurheilumahdollisuuksia.
  5. Plage des Ondes: Rauhallinen ja kutsuva ranta Cap d’Antibesin eteläpuolella. Tämä piilotettu helmi tarjoaa kauniita maisemia ja rauhallisen ilmapiirin.

Cap d'Antibes

Cap d’Antibes on upea niemimaa Juan-les-Pinsin ja Antibesin välissä, joka tarjoaa upeita maisemia ja luonnonkauneutta. Tämä rauhallinen alue houkuttelee vierailijoita kauniille rannoilleen, kallioisille poukamilleen ja kirkkaalle Välimerelle. Cap d’Antibesin alueella on myös luontopolkuja, joita pitkin voit kävellä ja ihailla maisemia sekä merenrantavillaa, jotka ovat tunnettuja alueen ylellisestä asumisesta. Nauti upeista näkymistä, tutustu rannikon villieläimiin ja kasvistoon ja uppoudu luonnon rauhaan Cap d’Antibesissa.

Exflora-puutarha

Juan-les-Pinsissä sijaitseva Exflora-puutarha on kaunis ja vihreä keidas, joka tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen ja luonnon ihailuun. Puutarha on täynnä upeita kukkia, kasveja ja trooppisia puulajeja. Voit kävellä sen käytäviä pitkin ja ihailla värikkäitä kukkapenkkejä, suihkulähteitä ja viehättäviä patsaita. Exflora-puutarha tarjoaa myös panoraamanäkymän Välimerelle, mikä tekee vierailusta entistäkin mieluisamman. Puutarhassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Se on ihanteellinen paikka rauhoittumiseen ja luonnonkauneuden kokemiseen Juan-les-Pinsissä.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais -rantakadun nimi on peräisin englantilaisilta aristokraateilta, jotka tulivat Nizzaan 1700-luvulla nauttimaan paikallisen ilmaston terveyshyödyistä. Tuolloin rantaviiva ei ollut niin säännöllinen, ja koska herrat ja heidän vaimonsa halusivat kävellä mukavasti, rakennettiin merenrantapromenadi. Promenade des Anglais on Nizzan tärkein nähtävyys. Katu on 7 kilometriä pitkä ja sen varrella on upeita puistoja, museoita, muodikkaita rantoja ja tietysti luksushotelleja ja kasinoita. Katu on myös paikka, jossa järjestetään monia tapahtumia, muun muassa osa kuuluisasta Nizzan karnevaalista, urheilutapahtumia, näyttelyitä ja kokouksia. Promenade johtaa myös moniin muihin mielenkiintoisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin Nizzassa kuten Castle Hillille ja Nizzan vanhaankaupunkiin. Katua kulkiessa ohittaa Massenan museon sekä pääsee Nizzan taidemuseolle ja myös lentokentän suuntaan.

Place Massena -aukio

Place Massena on Nizzan pääaukio. Täältä lähtevät tiet Côte d’Azurin pääkaupungin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin; Nizzan vanhaankaupunkiin, kuuluisalle Promenade des Anglais’lle, Castle Hillille sekä myös Avenue Jean Médecin-ostoskadulle. on paikka, jota sinulla ei ole varaa missata. Aukion tunnistaa laatoista, jotka on asetettu maahan shakkilautamaisesti. Massena-aukiolla ollessaan kannattaa lisäksi kiinnittää huomiota aukion puoliympyrän muotoisessa osassa olevaan veistokseen ja suihkulähteeseen nimeltään Fontaine du Soleil (Auringon suihkulähde). Se koostuu veistoksista, jotka symboloivat planeettoja Maa, Mars, Venus, Merkurius ja Saturnus. Keskellä on iso Apollon patsas, tämän järjestelmän aurinko. Tämän sekä kiistellyn että suositun teoksen on luonut ranskalainen kuvanveistäjä Alfred Janniot.

Colline du Château

Nizzan Colline du Châteaulta, eli 92 metriä korkealta linnakukkulalta on laajat näkymät Nizzaan ja Välimerelle. Nizzan tunnistetuimmat kuvat otetaan yleensä tältä kukkulalta, eikä suotta, sieltä on upeaa katsella kun aurinko laskee meren ylle. 400-luvulla ennen ajanlaskun alkua kukkulalla sijaitsi kreikkalainen kylä nimeltä Nikaia. Ensimmäinen maininta linnasta ja katedraalista on 1000-luvulta, jolloin nämä kukkulan rakennukset olivat kaupungin silloinen keskusta. Itse linna valitettavasti purettiin vuonna 1706 Ludvig XIV:n pyynnöstä sen jälkeen, kun se oli vuotta aiemmin luovutettu ranskalaisille. Myöhemmin kukkulalle tehtiin hautausmaa ja suuri kunnallinen puisto ravintoloineen. Kukkulan huipulle pääsee sekä kävellen että portaita. Sekä portaat että hissi lähtevät Promenade des Anglais’n varrelta. Hissi on rakennettu paikkaan, jossa aiemmin sijaitsi entisen linnan huoltokaivo.

Place Garibaldi -aukio

Place Garibaldi eli Garibaldin aukio on yksi Nizzan suurimmista maamerkeistä ja Place Massenan jälkeen Nizzan toiseksi tärkein aukio. Garibaldi-aukio on rakennettu vuonna 1773 Sardinian kuninkaan, Victor-Amédée III de Sardaignen tervetulopaikaksi. Tästä syystä aukion alkuperäinen nimi oli Piazza Vittorio. Nizza kuului tuolloin Italialle, ja Garibaldi-aukio onkin edelleen enemmän italialaistyylinen kuin ranskalaistyylinen.

Aukio on suosittu kohtauspaikka, jossa voi syödä tai juoda kahvia puiden varjossa tai pelihallien edustalla. Aukiolta löytyy myös Giuseppe Garibaldin muistomerkki ja sitä ympäröivä suihkulähde. Aukion takana oleva kappeli, Chapelle du Saint-Sépulcre rakennettiin 1700-luvun lopulla ja se kuuluu Blue Penitents -veljeskunnalle. Kappelin julkisivuun on kiinnitetty tykinkuulia, jotka turkkilaiset joukot ampuivat Nizzan piirityksen aikana vuonna 1543.

Massena Museum

Nizzan Massena-museo sijaitsee yhdessä 1800-luvun viimeisistä luksushuviloista Promenade des Anglais’n varrella. Massena-museo vihittiin käyttöön vuonna 1921. Useita vuosia kestäneen kunnostuksen jälkeen se avattiin uudelleen 1. maaliskuuta 2008. Rakennuksen pohjakerroksessa on säilynyt alkuperäinen, ihastuttava sisustus. Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on Nizzan historiaa vuosina 1792–1939 kronologisesti esittelevä näyttely. Ylemmissä kerroksissa on Cessolen kirjasto, jossa on tuhansia asiakirjoja Nizzan, Provencen, Savoyn ja Italian läänin historiasta. Museossa on esillä lisäksi arvokkaita matkamuistoja, kuten Napoleon Bonaparten muistoesineitä.

Musée National Marc Chagall

Marc Chagall -museo perustettiin Nizzaan taiteilijan testamentin ehtojen mukaisesti. Kuuluisa taiteilija Marc Chagall asui St Paul de Vencessä lähellä Nizzaa suuren osan myöhemmästä elämästään ja jätti kaupungille 17 erillistä teosta, jotka muodostavat ”Raamatun sanoman”. Marc Chagall-museossa on maailman suurin julkinen Marc Chagallin taidekokoelma. Museo on järjestetty Vanhan testamentin teemoilla valmistettujen maalausten ympärille. Päänähtävyys koostuu kahdestatoista suurikokoisesta maalauksesta, jotka kuvaavat Vanhan testamentin kahta ensimmäistä kirjaa (Genesis ja Exodus). Museon muissa huoneissa on muiden Vanhan testamentin kirjojen pohjalta tehtyjä teoksia.

Cimiezin kaupunginosa ja Matisse Museum

Cimiezin kaupunginosa Nizzassa oli vuosisatoja sitten erillinen yläluokkaisten kaupunki. Siellä sijaitseva upea rakennus nimeltä Excelsior Regina on rakennettu vuonna 1897, Englannin kuningatar Victoria vuokrasi rakennuksesta 70 huonetta Ranskan Rivieran lomansa ajaksi. Rakennus onkin rakennettu juhlistamaan hänen saapumistaan ​​Nizzaan. Mäellä sijaitseva punainen rakennus on Matisse-museo. Kuuluisa taidemaalari Henri Matisse asui ja työskenteli Nizzassa useita vuosia kuolemaansa asti. Lähellä Matisse-museota on arkeologinen paikka, josta on löydetty roomalaisen kaupungin jäänteet, alueella on muun muassa amfiteatterin, muinaisen kylpylän ja basilikan rauniot. Cimiezissä sijaitsee lisäksi Cimiezin fransiskaaniluostari puutarhoineen sekä sen kirkko, jonka hautausmaalle Matisse on haudattu.

Fort du Mont Alban-linnoituskukkula

Nizzasta noin kahden kilometrin päässä sijaitsee Savoyn herttuan Emmanuel Philibertin käskystä vuosina 1557–1560 rakennettu Fort du Mont Alban. Linnoituksen rakentamisen tarkoitus oli  sotilaallinen; Nizzan piirityksen (vuonna 1543) seurauksena huomattavasti heikentyneen puolustuslinjan vahvistaminen. Fort du Mont Alban on säilynyt hyvässä kunnossa huolimatta siitä, että se vaurioitui toisessa maailmansodassa. Fort du Mont Alban on yksi Ranskan Rivieran parhaista näköalapaikoista sen ansiosta, että se sijaitsee 220 metriä korkealla mäellä. Linnoitukselta näkee lännen suunnassa lähes koko Nizzan sekä idän suunnassa Baie des Angesin.

Jardin du Monastére Cimiez

Nizzan kaupungissa sijaitseva italialaistyylinen Jardin du Monastére Cimiez -puutarha ympäröi fransiskaaniluostaria. Entisessä kasvispuutarhassa kukkii satoja huumaavaan tuoksuisia kukkalajikkeita, joiden tuoksu leijuu ilmassa parfyymin lailla. Upeasta puutarhasta vallitsee rauha ja harmonia, ja sieltä aukeaa näkymä alas kaupunkiin ja merelle. Jardin du Monastére Cimieziin on hyvä paeta hetkeksi kaupungin hälyä.