Näe ja koe matkalla

Miniland -minimaailma

Legolandin sydän Miniland oli puiston ensimmäinen vuonna 1968 luotu alue ja puisto on rakentunut sen ympärille. Minilandissa koet maailman pienoiskoossa ja tutustut kuuluisiin kaupunkeihin ja rakennuksiin, jotka on koottu 20 miljoonasta legopalikasta. Minilandin yksiraiteisen värikkäiden vaunujen kyydistä näet puiston 4 metrin korkeudesta. Seilaa Mini Boats -laivoilla kapeissa kanavissa, hyppää Frog Hopperin kyytiin tai kiipeä vaikka Legolandin korkeimpaan kohteeseen LEGOTOP® -torniin 36 metrin korkeuteen katselemaan puistoa ja sitä ympäröivät alueita.

Polar Land

Polar Landissa kohtaat hauskat pingviinit ja saat kylmiä väreitä vauhdikkaalla Polar X-plorer vuoristoradalla, jonka maksimivauhti on 65 kilometriä tunnissa ja johon sisältyy viiden metrin pudotus. Polar Land tarjoaa jännitystä ja luontokokemuksia, kuten pingviiniakvaarion.

Pirate Land

Täällä sinua odottavat vesileikit- ja pelit. Voit myös pysytellä kuivalla maalla ja nauttia muista aktiviteeteistä, kuten majakasta karusellista ja merirosvoveneistä.

LEGOREDO® TOWN

Kesälle 2018 uudistettu LEGOREDO® Town on entistä villimpi! Uusi Flying Eagle -vuoristorata tarjoaa jännitystä pudotuksella 11 metrin korkeudesta. Uuden ilmeen saaneessa kanoottikyydissä koet matkan koskessa läpi villin erämaan ja tapaat LEGO® eläimiä, kuten majavia, karhuja ja kalkkarokäärmeitä. LEGOGOLDMINE® on oiva paikka huuhtoa kultaa. Huuhdottu kulta sulatetaan matkamuistoksi, jonka saat mukaasi. Perheen pienimmät viihtyvät hevoskarusellissä. Rohkeimmat voivat käydä kurkistamassa kummitustaloon. Villi länsi on entistä isompi, villimpi ja vaikuttavampi.

Adventure Land

Viidakon villit pedot ja oikeat muumiot odottavat seikkailijaa Adventure Landissa. Lähde perheen kanssa metsästämään aarretta, hyppää paloauton kyytiin tai viiletä 60 kilometriä tunnissa 16 metriä puiston yläpuolella X-treme Racerin kyydissä.

Imagination Zone

Imagination Zonella pääset Skandinavian suurimpaan 4D elokuvateatteriin. LEGO® Studios -teatterissa paitsi näet elokuvan, myös koet sen kaikilla aisteillasi. Atlantis by SEA LIFE™ akvaariossa pääset meren alle näkemään mielenkiintoisia sukellusveneitä ja hylkyjä, kauniita trooppisia kaloja sekä upeita haita. Löytyypä sieltä myös Tanskan suurimmat ravut.

LEGO® NINJAGO® World

Lego NINJAGO® World haastaa ninja-taitosi. Oletko tarpeeksi notkea ohittamaan kolmekymmentä laseria. Kiipeä seinälle testamaan voimasi ja ketteryyttäsi. NINJAGO® The Ride vie sinut matkalle, jonka aikana sinun täytyy saada hallintaasi neljä elementtiä; tuli, maa, salama ja jää, voittaaksesi pahiksen.

KNIGHTS' KINGDOM™

Täältä löydät rohkeiden ritareiden, kauniiden prinsessoiden ja villien viikinkien valtakunnan. The Dragon vuoristorata sekä Vikings River Spash pärskeineen tarjoavat hurjaa menoa.

DUPLO® Land

Perheen pienimmät viihtyvät DUBLO® Landissa, joka on täynnä aktiviteetteja. Kaikki rakennelmat ovat kuin lasten omia DUBLO® legoja, mutta vain viisitoista kertaa suurempia. DUBLO® Playhouse -taloissa voi leikkiä kauppiasta, maanviljelijää, palomiestä tai vaikkapa poliisia. Täällä pääsee myös matkustamaan junalla, lentämään lentokoneilla tai pyörähtelemään maailmanpyörässä.

THE LEGO® MOVIE ™ World -maailma

Uutuus kesälle 2022! Emmetin ja Lucyn maailmaan pääset mukaan uudessa elokuviin perustuvassa THE LEGO® MOVIE ™ World -maailmassa. Oletko sinä seuraava mestarirakentaja? Anna jalkojen roikkua villisti kaksikerrossohvalta, kun Emmetin lentävä seikkailu kuljettaa sinut läpi universumien. Kohtaat myös sateenkaaren väreihin pukeutuneen Unikitty -hahmot Unikitty’s Disco Dropissa ja joudut taisteluun Apocalypseburg Sky Battlessa. Rauhan ja tasapainon palauttaminen vaatii rohkeutta ja huimapäisyyttä.

Ravintolat ja kahvilat

Maistuisiko merirosvojen kahvi tai Cheeseburger ja ribsit vanhaan villin lännen tyyliin? Legolandista löytyy herkkuhetkiä moneen makuun. Lapsiystävällisiä ravintoloita on useita. Minilandissa sinua palvelee buffet ravintola, josta aterian voi koota itse noutopöydän antimista, nopea ja helppo ruokailuhetki koko perheelle puiston hauskuutusten välissä. Kaikissa Legolandin ravintoloissa lapsivieraat on huomioitu erityisen hyvin.

Lego kaupat

Legolandissa palvelee kolme isoa legokauppaa. LEGO® Kauppa löytyy puiston uloskäynnin ja minimaailmojen läheltä. Tässä kaupassa saatta iskeä legohulluus, sillä valinnanvaraa ei puutu. Saatat löytää täältä myös pakkaukset, joita on vaikea löytää peruskauppojen valikoimasta. Kaupassa on myös irtolegopalikoiden myynti. NINJAGO® World alueella sinua palvelee legokauppa, joka on erikoistunut mestari Wun, Kain, Colen, Lloydin ja Nyan seikkailuihin. Tämä on jokaisen Ninjago -fanin suosikkikauppa. LEGO® WEAR -kaupasta läheltä minimaailmoja löydät Euroopan kattavimman valikoiman lego -vaatteita. Monen tunnetun lastenvaatemerkin vaatteet, kuten Onlyn, Vero Modan ja Jack & Jonesin löytyvät henkareista ja niitä yhdistää yksi asia, rakkaus legoihin.

LEGO® HOUSE Billundissa

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi olla oikean LEGO talon sisällä? Syksyllä 2017 Billundin keskustaan avautui uusi LEGO® House talo, jota kutsutaan myös Legopalikoiden kodiksi. Talo sijaitsee kävelykadun varrella. Legolandin puistosta talolle on matkaa noin kilometri.
LEGO® House talossa pääset muun muassa tutustu legojen historiaan LEGO museossa ja tutustumaan upeisiin LEGO luomuksiin. Voit päästää luovuutesi valloilleen ja rakentaa itse legoteoksia. Pääset myös luomaan omia Legohahmoja. located in Billund, Denmark, where the LEGO brick was invented. Here LEGO fans of all ages will get the ultimate LEGO experience.
LEGO® House sijaitsee osoitteessa Ole Kirks Plads 1, 7190 Billund. Sisäänpääsy taloon ei sisälly Legolandin lippuihin. Liput taloon voi ostaa paikan päällä tai etukäteen LEGO® Housen internet-sivuilta. Huomioithan, että taloon pääsee kerralla rajoitettu määrä vierailijoita, joten paikan päällä sisäänpääsyajat voivat olla loppuunmyytyjä.

Pieni merenneito

Rantakivellä 1913 vuodesta lähtien istunut pronssinen pieni merenneito on Kööpenhaminan tunnetuin nähtävyys ja kaupungin symboli.

Tivoli

Kööpenhaminan Tivoli sijaitsee keskellä kaupunkia ihan rautatieaseman vieressä ja siellä kannattaa vierailla jo pelkästään sen ainutlaatuisen tunnelman vuoksi. Huvipuiston laitteisiin lukeutuvat 1914 vuonna valmistunut maailman vanhin vuoristorata, maailmanpyörä josta on hienot näkymät kaupunkiin, hurja The Demon ja Tivolin 175 vuotisjuhlan kunniaksi rakennettu Tik Tak.

Tivolin alueella on noin 40 ravintolaa, siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja. Joulunaikaan Tivolissa on Joulumarkkinat.

Alueelle on sisäänpääsymaksu.

 

Den Blå Planet

Den Blå Planet on Pohjois-Euroopan suurin akvaario, josta löytyy tuhansia eläimiä kaloista haihin ja merisaukkoihin. Vettä siellä on 7 miljoonaa litraa. Rakennus on myös yksi Kööpenhaminan uusista arkkitehtuurisista maamerkeistä ja sen suunnittelu on saanut inspiraationsa vesipyörteestä.

Botanisk Have -kasvitieteellinen puutarha

Kööpenhaminan keskustassa Rosenborgin palatsin takana sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on Tanskan suurin kasvikokoelma. Kasvitieteellinen puutarha perustettiin 1870 ja sen kohokohta ovat 1800-luvun kasvihuoneet.

Kööpenhaminan oopperatalo

Tanskalaisen arkitehdin Henning Larsenin suunnittelema Kööpenhaminan oopperatalo sijaitsee Holmenin saarella kaupungin keskustassa ja se on yksi maailman moderneimmista oopperataloista. Sen sisustuksessa on ollut mukana monia tanskalaisia taiteilijoita, kuten Per Kirkeby sekä Olafur Eliasson.

Oopperatalo on kooltaan 41 000 m² ja siinä on 14 kerrosta, joista viisi on maan alla. Pääsaliin mahtuu 1400 hengen yleisö.