Näe ja koe matkalla

Mosel -joki

Mosel aloittaa virtauksensa Ranskasta. Rauhallisesti lipuen se taittaa matkaa Luxemburgin kautta Saksaan ja yhtyy Koblenzin kaupungissa Reiniin. Yhteensä joella on pituutta yli 500 kilometriä. Mosel on Saksan toiseksi tärkein vesireitti Reinin jälkeen ja matkailullisesti se on vesireiteistä tärkein.

Colmarin vanhakaupunki

Colmarin vanha kaupunki Ranskassa on kuin satukirjan sivuilta, jossa värikkäät puutalot, kapeat kujat ja historialliset rakennukset luovat viehättävän tunnelman. Alueella on keskiaikainen ilmapiiri, ja kirkot, kuten Saint-Martinin katedraali, korostavat kaupungin historiallista rikkautta. Paikalliset markkinat ja perinteiset ravintolat tarjoavat ainutlaatuisen makumatkan alueen kulttuuriin. Colmarin vanha kaupunki on kuin aikamatka menneeseen, joka lumoaa kävijänsä charmillaan ja ainutlaatuisella ilmapiirillään.

Strasbourgin vanhakaupunki

Strasbourg, Ranskan itäosassa sijaitseva kaupunki, yhdistää perinteen ja nykyaikaisuuden ainutlaatuisella tavalla. Kaupungissa kukoistaa Euroopan parlamentti, mikä heijastaa sen asemaa Euroopan sydämessä. Grande Île, Unescon maailmanperintökohde, hurmaa vanhoilla rakennuksillaan ja kapeilla kujillaan. Strasbourgin katedraali, maailman kolmanneksi korkein goottilainen kirkko, kohoaa ylväästi kaupungin yllä. Illan saapuessa, La Petite France -alueen romanttiset kanavat ja värikkäät puutalot luovat lumoavan tunnelman. Kaupunki tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan, jossa Alsacen alueen makumaailma on vahvasti läsnä. Strasbourg yhdistää historian, kulttuurin ja gastronomian tarjoten vierailleen unohtumattoman kokemuksen.

Koblenz - "Portti Moselille"

Kaupunki sijaitsee Rein ja Mosel jokien risteyskohdassa. Sen parasta antia on joenrannan promenaadit sekä kaunis vanhakaupunki. Yhdessä Saksan vanhimmista kaupungeista on hieman yli 110 000 asukasta. Koblenzin keskeisin nähtävyys on jokien yhtymäkohdassa sijaitseva Deutsches Eck eli Saksalainen kulma. Siinä komeilee Saksan keisarin Wilhelm I muistopatsas.

Rein joki

Rein-joki, Euroopan tärkeä vesireitti, virtaa Saksan, Alankomaiden, Sveitsin ja Ranskan halki. Maisemat, linnojen reunustamat rannat ja historialliset kylistä tekevät siitä matkailukohteen. Rein on myös taloudellisesti merkittävä, toimien kuljetusväylänä ja yhdistäen suuret kaupungit. Rein-joki on noin 1,233 kilometriä pitkä. Se saa alkunsa Sveitsin Alpeilta, virtaa läpi Saksan, Alankomaat, Sveitsin ja Ranskan, ja laskee Pohjanmereen Alankomaissa. Rein on yksi Euroopan tärkeimmistä joista, ja sen pituus tekee siitä yhden mantereen pisimmistä joista.

Niederwald Monument

Rüdesheim am Rheinissä, Saksassa, sijaitseva Niederwald-monumentti on vaikuttava kansallismuistomerkki, pystytetty vuonna 1883–188 monumentti juhlistaa Saksan yhdistymistä vuonna 1871. Se sijaitsee Niederwaldin vuoristossa ja tarjoaa upeat näkymät Rein-joelle ja viiniviljelmille. Monumentin keskipisteessä on Germania-patsas, joka symboloi yhtenäisyyttä ja voittoa. Kävijät voivat ihailla monumentin arkkitehtonista kauneutta ja oppia Saksan historian tärkeistä hetkistä. Monumentti on suosittu matkailukohde, ja sen yhteydessä on puistoalue, joka tarjoaa miellyttävän ympäristön kävelyille ja maisemista nauttimiselle Reinin laaksossa.

Burg Eltz

Burg Eltz sijaitsee Mosel -joen rannalla Koblenzin ja Trierin välissä. Linna valmistui vuonna 1157 ja on edelleen Eltzin suvun hallinnassa. Linnan erityispiirre on muurien päälle rakennettujen tornien punaristikoinen koristelu. Ajomatkaa linnalle kertyy Frankfurtista 150 kilometriä. Linnasta kohoaa kahdeksan tornia. Kivi ja puu sulautuvat rakennusmateriaalina toisiinsa. Linnan sisältä löydät keskiaikaisia huonekaluja ja työvälineitä. Liput linnaan ostetaan portilta ja ne sisältävät myös englanninkielisen opastuksen linnassa, voit joutua hetken odottamaan seuraavan opastuksen alkua. Linnan alueelle ei pääse ilman lippua.

Linnaan pääsemiseksi matkaajan täytyy ottaa jalat alleen, sillä perille asti ei autolla pääse. Aja Wierschemin kylään, josta on ohjeet linnan parkkipaikalle. Parkkialueelta on noin 1,5 kilometrin kävelymatka linnalle. Viikonloppuisin Moselkernin kylästä Moselilta lähtee myös bussi, joka kuljettaa linnnan parkkialueelle. Viimeiset sadat metrit joudutaan kuitenkin taittamaan jalan.

Cochemin vanha kaupunki

Tämä pikkukaupunki on monen Moselin kävijän suosikkeja. Vaikka kaupunki on pikkuruinen, on sen vanhan kaupungin keskusta pullollaan ihania pikku putiikkeja, kahviloita ja viinitupia. Pienten kujien päästä pilkottaa Moselin virtaava vesi.

Johannisbergin linna

Johannisbergin linna sijaitsee Saksassa Rheingaun viinialueella, lähellä Wiesbadenia. Linna tunnetaan erityisesti Riesling-viininsä laadusta ja pitkästä historiaansa viininviljelyn keskuksena. Linna juontaa juurensa 1100-luvulle, ja se on kokenut monia muutoksia vuosisatojen varrella. Linnaa ympäröi upea maisema viinitarhoineen, jotka ulottuvat Rein-joen rinteiltä. Johannisbergin ainutlaatuinen ilmasto ja maaperä tarjoavat ihanteelliset olosuhteet Riesling-rypäleiden viljelylle. Linna on omistettu pääasiassa Riesling-viinin tuotannolle, ja sen viinit tunnetaan maailmanlaajuisesti korkeasta laadustaan. Johannisbergin linna on ollut merkittävä viinintuotannon keskus, ja se tunnetaan myös siitä, että siellä laadittiin ensimmäinen virallinen viinisadonkorjuuaikataulu (Einzellage) vuonna 1720. Tämä perinne on edelleen voimissaan, ja Johannisbergin viinintekijät ovat omistautuneet säilyttämään korkean laadun perinteen. Linna itse on arkkitehtoninen helmi, ja sen historialliset rakennukset heijastavat monia tyylisuuntia vuosisatojen varrelta. Linna on avoinna yleisölle, ja vierailijat voivat tutustua sen viinikellareihin, jossa säilytetään arvokkaita viinejä. Opastetut kierrokset tarjoavat syvällisen katsauksen linnaan, sen historiaan ja viininvalmistusprosessiin. Johannisbergin linna ei ole vain viinin tuotantopaikka, vaan se edustaa myös alueen perinnettä ja kulttuuriperintöä. Se houkuttelee niin viininystäviä kuin historiasta kiinnostuneita vierailijoita, tarjoten unohtumattoman matkan Saksan viinikulttuurin ytimeen.