Pohjois-Norjan Road Trip, Tromssa ja Lofootit — Nähtävyydet ja tekemistä

Lofootit

Suurista vuonoista ja saarista koostuva Lofootit hurmaa luontomatkailijat upeilla merestä nousevilla vuorilla ja ainutlaatuisilla maisemillaan. Suosituimmassa kohteessa Å:n kylässä punaiset kalastajamökit seisovat vuoristomaisemassa. Lofootit on suosittu kohde esimerkiksi vaeltamiseen.

Lofoottien maisematie

Lofoottien maisematiellä näet saariryhmän henkeäsalpaavan kauniit ja karut maisemat sekä pienet kalastajakylät. Matkan varrelta löytyy rosoisia vuoria, jotka valuvat mereen, valkoisia hiekkarantoja kirkkaine vesineen sekä ainutlaatuisia kokemuksia.

Kvaløya

Kvaløyan saaren vuoristoinen maisema takaa huikeat norjalaiset näkymät vuorille ja vuonoihin. Vaelluspolkuja löytyy kaikkialta saarelta, joka on suurimmaksi osaksi asumatonta. Vaikka meri onkin kylmä, saarella pääsee myös nauttimaan valkoisista hiekkarannoista.

Blåvatnet

Tromssan läänissä, Lyngenin niemimaalla sijaitseva Blåvatnet on huikea päiväretkikohde. Blåvatnet on turkoosi vuoristojärvi. Patikointimatkaa parkkipaikalta kertyy noin 4 kilometriä suuntaansa, mutta kulkeminen on kohtuu hidasta kivikkoisen maaston vuoksi. Lisäksi matkalla on yksi joen ylitys, joka on hankalampi keväällä ja alkukesästä, jolloin joessa on enemmän vettä.

Jäämerenkatedraali

Tromssan sillan kupeessa sijaitseva kirkkorakennus on kaupungin maamerkki. Valaistuksensa vuoksi Jäämerenkatedraali on nähtävissä kaikkialta Tromssasta myös illan hämärtyessä. Kirkko on näkemisen arvoinen niin ulkoa kuin sisältäkin.

Hella

Kvaløyan saarella, noin 30 kilometria Tromssasta sijaitsee Hella, tai tarkemmin Straumhella. Aluetta pideään parhaimpana kalastusalueena Tromssan lähettyvillä. Vuorovesi, merivirrat ja rannan pitkät ja jyrkät kalliot luovat ideaaliset olosuhteet rannasta kalastamiseen. Rannan tuntumassa on mahdollista nähdä pyöriäisiä.

Tromssan kirjasto

Tromssan kirjasto on näkemisen arvoinen sekä ulkoa että sisältä. Suurista lasi-ikkunoista on hienot näkymät. Rakennuksen katto on säilytetty vanhasta Fokus elokuvateatterista. Kirjaston on suunnitellut arkkitehti Gunnar Bøgeberg Haugen ja häntä inspiroi espanjalaisen arkkitehti Felix Candels.

Andøyan maisematie

Andøyan maisematie kulkee joidenkin Norjan kauneimpien rantojen ohi. Jos olet onnekas näet auton ikkunasta hylkeitä, valaita ja kotkia. Reitiltä löytyy vähemmän tunnettuja kohokohtia, kuten Bleikin pieni kalastajakylä. Nordmælan and Nøssin välissä löytyy Bukkekjerkan kalliomuodostelma.

Senjan maisematie

Mereen valuvat jyrkät vuorenrinteet ovat ominaisia Senjan maisemareitille. Kapean mutkittelevan tien varreltä löytyy kirkasvetisiä vuonoja, valkoisia rantoja ja pieniä kalastajakyliä. Bergsbotn näköalapaikalta avautuu upeat maisemat

Senjan saari

Nouseva kohde Senjan saari lumoaa luonnollaan. Vuonot, hiekkarannat, jylhät vuoret ja hiljaiset metsät tarjoavat paljon nähtävää patikointimatkalle. Saaren kuuluisin nähtävyys on Segla-vuori.