Näe ja koe matkalla

Amalienborg ja vahdinvaihto

Amalienborgin linna on Tanskan kuningasperheen talvikoti., joka koostuu neljästä 1700-luvun puolessavälissä rakennetusta palatsista. Rakennukset sijaitsevat Frederiksstadenin kaupunginosassa ja ne on rakennettu kahdeksankulmaisen Amalienborg Slotsplads -aukion ympärille.

Joka päivä vahdit lähtevät klo 11:30 Rosenborgin palatsilta lähtee  Castle at 11:30 vahdinvaihto seremoniaan 12:00.

Nyhavn

Nyhavn on vanha satama, joka on suosittu kohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Historialliset, värikkäät talot luovat tunnelmaa.

 

Pieni merenneito

Rantakivellä 1913 vuodesta lähtien istunut pronssinen pieni merenneito on Kööpenhaminan tunnetuin nähtävyys ja kaupungin symboli.

Tivoli

Kööpenhaminan Tivoli sijaitsee keskellä kaupunkia ihan rautatieaseman vieressä ja siellä kannattaa vierailla jo pelkästään sen ainutlaatuisen tunnelman vuoksi. Huvipuiston laitteisiin lukeutuvat 1914 vuonna valmistunut maailman vanhin vuoristorata, maailmanpyörä josta on hienot näkymät kaupunkiin, hurja The Demon ja Tivolin 175 vuotisjuhlan kunniaksi rakennettu Tik Tak.

Tivolin alueella on noin 40 ravintolaa, siellä järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja. Joulunaikaan Tivolissa on Joulumarkkinat.

Alueelle on sisäänpääsymaksu.

 

Den Blå Planet

Den Blå Planet on Pohjois-Euroopan suurin akvaario, josta löytyy tuhansia eläimiä kaloista haihin ja merisaukkoihin. Vettä siellä on 7 miljoonaa litraa. Rakennus on myös yksi Kööpenhaminan uusista arkkitehtuurisista maamerkeistä ja sen suunnittelu on saanut inspiraationsa vesipyörteestä.

Nykytaiteen museo Lousiana

Louisiana on Tanskalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Museon perustaja Knud W. Jensen pyysi arkkitehtejä Jørgen Bota and Wilhelm Wohlertia sunnittelemaan museon vanhaan huvilaan perustuen. 1950-luvun lopun hillityssä modernismissaan se sulautuu hienosti ympäristöönsä. Museota on laajennettu sen jäkeen, kun se avattiin 1958.

Louisianan kokoelmissa on 4000 taideteosta lähes kaikista lajityypeistä 1945 vuodesta nykypäivään painottuen maalauksiin ja veistoksiin.

Botanisk Have -kasvitieteellinen puutarha

Kööpenhaminan keskustassa Rosenborgin palatsin takana sijaitsevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on Tanskan suurin kasvikokoelma. Kasvitieteellinen puutarha perustettiin 1870 ja sen kohokohta ovat 1800-luvun kasvihuoneet.

Kööpenhaminan oopperatalo

Tanskalaisen arkitehdin Henning Larsenin suunnittelema Kööpenhaminan oopperatalo sijaitsee Holmenin saarella kaupungin keskustassa ja se on yksi maailman moderneimmista oopperataloista. Sen sisustuksessa on ollut mukana monia tanskalaisia taiteilijoita, kuten Per Kirkeby sekä Olafur Eliasson.

Oopperatalo on kooltaan 41 000 m² ja siinä on 14 kerrosta, joista viisi on maan alla. Pääsaliin mahtuu 1400 hengen yleisö.