Bonusta jokaisesta matkasta!

Kööpenhamina

Värikäs Kööpenhamina kaupunkilomakohde parhaimmillaan. Se on sekoitus pohjoismaiden ja läntisen Euroopan parhaita puolia. Voit viettää aikaa katsellen nähtävyyksiä, ostoksilla tai kaupungin tapahtumissa. Viihtyisissä kahviloissa istuskellessa näkee kaupungin menoa.

Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa riittää nähtävää ja tekemistä kaiken ikäisille. Kaupunki on yhdistelmä kuninkaallista historiaa, vanhaa ja modernia arkkitehtuuria, kulttuuria sekä kestävää elämää. Tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pieni merenneito -patsas, Tivoli ja Amalienborgin linna sekä vahdinvaihto linnan edessä.

Kööpenhaminan kaupunginosilla on kaikilla ominaispiirteensä ja oma tunnelmansa. Keskusta-alue on esimerkiksi kaupungin historiallinen keskus täynnä kulttuuria, hyvä ravintoloita ja nähtävää. Trendikäs Vesterbro oli aikoinaan kaupungin punaisten lyhtyjen alue. Nørrebro on Kööpenhaminan monikulttuurisin alue ja sen alueella kukkii luovuus sekä katukulttuuri. Tyylikäs Østerbron on vihrein kaupunginosa ja Frederiksbergistä löytyy osittain ranskalaista tunnelmaa ja siellä pääsee kuljeskemaan puiden reunustamilla bulevardeilla, vihreissä puutarhoissa ja nauttia kahviloista ja gourmeepaikoista katujen varsilla. Näihin ja muihin mielenkiintioisiin alueisiin pääsee tutustumaan matkallasi.

 

Lisää Kööpenhaminasta

Kööpenhaminan julkinen liikenne on yksi maailman tehokkaimpia ja luotettavimpia. Kaupungissa pääsee liikkumaan paikallisjunilla ja metroilla sekä bussilla. Lippuja saa ostettua asemilta.

Kaupungissa selviää hyvin myös jalkaisin.

Kööpenhamina on pyöräilykaupunki ja siellä on erinomaiset pyörätiet. Parhaiten kaupunkiin tutustuukin vuokrapyörän satulassa.

Kööpenhaminassa on loistavat ostosmahdollisuudet. Kaupungista löytyy ostoskeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja joka makuun.

Turistien suosimalta Strøget kävelykadulta varrelta löytyy suurimmaksi osaksi ketjuliikkeitä edullisesta muodista luksukseen. Poikkeamalla sivukadulle voi löytää itsensä vaikkapa kiinnostavasta secondhand putiikista tai sisustustusliikkeestä.

Istedgadelta ja Værnedamsvejeltä Vesterbrossa, Gammel Kongevejltä Frederiksbergissä tai Elmegadelta Ravnsborggadelta, Sankt Hans Torv -aukiolta ja Nansengadelta Nørrebrosta löytyy kivoja pieniä kauppoja. Nørrebrohon kannattaa suunnata myös käsitöiden ja erokoisen muotoilun perässä ja siellä pidetään myös Kööpenhaminen kuuluisimman markkinat.

Tyypillisesti kaupat ovat avoinna klo 10–18 maanantai-torstai, klo 10–19 perjantaisin ja klo 10–16 lauantaisin. Jotkut liikkeet voivat olla auki myös sunnuntaisin, mutta pienemmät putiikit ovat todennäköisesti suljettu.

Kööpenhamista löytyy kaikkea bistroista michelin ravintoloihin ja perheystävällisistä vaihtoehdoista romanttisiin kynttiläillallisiin.

Smørrebrød -voileivät ovat Tanskan ruokakulttuurin kulmakivi ja ne ovat suosittuja esimerkiksi lounaana. Leipomoista saa napattua mukaansa välipalaa.

Pöytävaraus suosituimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa.

Kööpenhaminan yöelämä discoineen, klubeineen ja baareineen vilkastuu iltayhdeksän jälkeen.

Kööpenhamina on kongressien, urheilutapahtumien ja konserttien kaupunki. Vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Copernhagen Fashion Week tammi-helmikuussa ja elokuussa, Copenhagen Olutjuhlat sekä Kööpenhaminan maraton toukokuussa,

Roskildessa 30 kilometriä Kööpenhaminasta länteen järjestetään joka kesä kesä-heinäkuussa yhdet Euroopan suurimmista musiikkifetivaaleista.

Kööpenhamina on pyöräilykaupunki ja sieltä löytyy paljon hyviä kohteita pyöräretkille.

Moniin kauempana oleviin päiväretkikohteisiin pääsee käyttäen julkista liikennettä, mutta osalle retkiä kannattaa vuokrata auto.

Kööpenhaminan ympäristöstä löytyy lukematon määrä hyviä ja mielenkiintoisi päiväretkikohteita. Sjællandin alueella päiväretkikohteita ovat esimerkiksi Kronborg, josta löytyy yksi Euroopan hienoimmista renesanssilinnoista. Länsi Sjællandissa Trelleborgin viikinkilinnoitus on noin tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta. Samalla matkalla voi vierailla Røsnæsissa Tanskan suurimmalla viinitilalla. Junalla pääsee näppärästi piipahtamaan Ruotsin puolella Malmössa.

Miksi matkustaa Kööpenhaminaan?
Monipuolinen, lämminhenkinen kaupunki
Persoonalliset kaupunginosat joissa paljon nähtävää
Kööpenhaminan Tivoli
Hyvät ostosmahdollisuudet

Matkat

Kööpenhaminan kaupunkiloma

Menolento Helsinki-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä päiviä)
Paluulento Kööpenhamina-Helsinki
Lähde kaupunkilomalle värikkääseen Kööpenhaminaan, joka hurmaa yhdistelmällä eurooppalaista kaupunkikulttuuria ja pohjoismaista tunnelmaa. 


Kööpenhaminan kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Menolento Tampere-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä öitä)
Paluulento Kööpenhamina-Tampere
Meno- ja paluulennot Tampereelta ja Kööpenhaminassa valitsemasi määrä öitä.


Kööpenhaminan kaupunkiloma lentäen Turusta

Menolento Turku-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä öitä)
Kööpenhamina-Turku
Meno- ja paluulennot Turusta ja Kööpenhaminassa valitsemasi määrä öitä.


Kööpenhaminan kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä päiviä)
Kööpenhamina-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Kööpenhaminan kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä päiviä)
Kööpenhamina-Rovaniemi
Lähde kaupunkilomalle värikkääseen Kööpenhaminaan, joka hurmaa yhdistelmällä eurooppalaista kaupunkikulttuuria ja pohjoismaista tunnelmaa.


Kööpenhaminan kaupunkiloma junalla

Helsinki–Tukholma
Tukholma–Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä öitä)
Kööpenhamina–Tukholma
Tukholma–Helsinki


Kööpenhaminan kaupunkiloma junalla, Turusta

Turku–Tukholma
Tukholma–Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä öitä)
Kööpenhamina–Tukholma
Tukholma–Turku
Turusta laivalla Tukholmaan ja sieltä junalla Kööpenhaminaan -tällä lomalla nautit kiireettömästä matkanteosta.


Kööpenhaminan kaupunkiloma junalla, paluu lentäen

Helsinki-Tukholma
Tukholma-Kööpenhamina
Kööpenhamina (valitsemasi määrä öitä)
Kööpenhamina-Helsinki
Matkaan sisältyy menomatka laivalla ja junalla, majoitus aamiaisella valitsemassasi hotellissa sekä paluumatka lentäen Helsinkiin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Kööpenhaminan matkaasi

Kaupunki oli erittäin mielenkiintoinen. Matkan varaaminen oli helppoa ja kaikki sujui loistavasti.
Tarja
Puolison kanssa · helmikuu 2024

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
2 °C
huhtikuu
8 °C
heinäkuu
18 °C
lokakuu
11 °C