Näe ja koe matkalla

Keila-Joan linna ja Schloss Fall -museo

Keila-Joan kartano rakennuksineen on valmistunut vuonna 1833 ja edustaa uusgoottilaista tyyliä. Kartano on auki vuoden ympäri ja sisäänpääsymaksulla pääsee tutustumaan sen näyttelyyn sekä huoneisiin. Kartanon kotisivuilta voi myös varata etukäteen suomenkielisen esittelyn linnaan ja sen alueisiin. Kartanossa vieraita palvelee myös ravintola.

Linna itsessään on mielenkiintoinen vierailukohde, mutta myös sen upea ympäristö on näkemisen arvoinen. Lähellä virtaava joki kuohuu putouksesta kuuden metrin korkeudesta. Keila-Joan kartano sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta.

Keilan vesiputous

Keilan vesiputoukset sijaitsevat Laulasmaalta noin 6 kilometriä kohti Tallinnaa. Vesiputous on kuusi metriä korkea ja 60-70 metriä  leveä. Putousten päälle pääsee kävelemään riippusiltoja pitkin. Putousten läheinen vesivoimala on entisöity 1920-luvun ulkonäköön.
Parkkipaikalta on putouksille muutaman sadan metrin kävelymatka. Alueeseen kannattaa lähteä tutustumaan 3 kilometrin pituisella luontopolulla.

Türisalun jyrkänne ja näköalapaikka

Türisalun luonnonsuojelualueen pysähdyttävin vierailukohde ovat kalkkikivijyrkänteet, jotka nousevat kohtisuoraan parhaillaan jopa 31 metriä meren pinnasta. Jyrkänteen päällä on näköalapaikka, jonne on helppo päästä ja se onkin tallinnalaisille suosittu retkikohde. Korkealta avautuu kaunis näköala merelle ja Vääna-Jõesuun rannalle. Näköalapaikalta lähteviä polkuja seuraillen voi kulkea alas merenrantaan. Luonnonsuojelu alue sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta kohti Tallinnaa.

Arvo Pärt Keskus

Arvo Pärt on Viron arvostetuimpia säveltäjiä. Säveltäjän musiikille omistautunut keskus sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Laulasmaan kylpylästä. Rakennuksessa on laaja arkisto tutkijoille, mutta myös alueita muille musiikista kiinnostuneille. Rakennukseen on esimerkiksi tehty useita paikkoja, jossa voi kuunnella Arvo Pärtin musiikkia. Rakennuksesta löytyy myös kahvila ja pieni näyttelytila.

Paldiskin suljettu kaupunki

Paldiskin rannikkokaupungista tekee jännittävän vierailukohteen sen historia. Neuvostoaikana Paldiskissa toimi sotilastukikohta, minkä vuoksi kaupunki oli niin sanottu suljettu kaupunki. 16 000 ihmistä työllistäneeseen sotilastukikohtaan ja sen viereiseen kaupunkiin ei ollut ulkopuolisilla asiaa. Nykyään kaupungissa on noin 4000 asukasta, joista suurin osa ovat venäjän kielisiä. Ympäri kaupunkia voi nähdä neuvostoarmeijan hylkäämiä rakennuksia. Suosittuja vierailukohteita ovat myös Pakrin majakka sekä kuvanveistäjä Amandus Adamsonin ateljeemuseo. Paldiskiin on noin 15 minuutin ajomatka Laulasmaalta.

Niitvälja golf

Niitväljan golfkenttä sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaan kylpylästä etelään. 18-reikäistä puistokenttää kuvaavat ennen kaikkea kaunis luonto, puhtaat metsät ja runsaat vesistöt, jotka yhdessä takaavat erinomaisen golf-elämyksen. Kentän kruunun jalokivenä on 15. reiän Par 5, joka päättyy saariviheriölle. Kentältä löytyy myös ammattimainen golf-koulu. Kerhorakennuksessa palvelevat saunat ja ravintola.

Estonian Golf & Country Club

25 kilometriä Tallinnasta ja 10 kilometriä Laulasmaalta sijaitseva 27 -väyläisen golf-kentän erikoisuutena ovat aarniometsään rakennettu Sea course ja kalkkikivitasangolle katajien ja entisöityjen kiviaitojen väliin rakennettu Stone course. Kentän yhteydessä olevassa kerhorakennuksessa on ravintola, proshop, pukuhuoneet ja saunat sekä golf-mailojen vuokraus.