Madrid — Nähtävyydet ja tekemistä

Museo Nacional del Prado

Museo esittelee maailman kattavimman espanjalaisen taiteen kokoelman, sekä muita eurooppalaisia mestariteoksia. Esillä on yli 700 veistosta, lähes 9000 maalausta, 5000 piirrustusta, 2000 grafiikan lehteä, 1000 kappaleen kolikko- ja mitalikokelma sekä 2000 koriste-esinettä sekä muita taideteoksia. Kuuluisin  esillä olevista teoksista on Velázquezin Hovinaiset.

Retiron puisto

Parque del Buen Retiro sekä El Retiro nimillä tunnettu 125 hehtaarin kokoinen puistoalue, lähellä Pradon museota. Se on paikallisten suosiossa oleva ihastuttava ja kaunis virkistysalue. Alkuperäisesti paikalla sijaitsi kuningas Filip IV:n vuonna 1632 rakennuttama kuninkaanpalatsi. Napoleonin sotien aikana valtaosa palatsista tuhoutui ja loi tilan puistolle. Puisto avattiin yleisölle vuonna 1868. Jotkin jäljelle jääneet rakennukset toimivat nykypäivänä museoina. Puiston keskellä sijaitsee tekojärvi Estanque del Retiro, sekä Alfonso XII:n muistomerkki. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa El Angel Caído, maailman ainut Luciferin, langenneen enkelin, kunniaksi pystytetty patsas, sekä Bosque de los Ausentes, muistomerkki Madridin vuoden 2004 terrori-iskun uhreille.

Estadio Santiago Bernabéu

Santiago Bern Bernabéun on yhden maailman suosituimmista jalkapallojoukkueista, Real Madridin kotikenttä. Jalkapallostadionilla kannattaakin lisätä etenkin jalkapallofanin matkasuunnitelmaan. Stadionille mahtuu yli 80 000 katsojaa, joten pelipäivinä hulina ja tunnelma on melkoinen. Stadion avautui vuonna 1947, jonka jälkeen siellä on pelattu lukemattomia Real Madridin pelejä. Jalkapallopelien ulkopuolella stadionille pääsee vierailemaan ja rakennuksen lisäksi visiitillä näkee Real Madridin peliasuja sekä palkintogalleriaa. Jalkapallo-otteluihin liput kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa,

Kuninkaallinen palatsi

Espanjan kuninkaan virallinen asumus, jota käytetään kuitenkin pääasissa vain virallisiin tilaisuuksiin ja seremonioihin. Valtavassa barokki-arkkitehtuurisessa palatsissa on yli 3000 huonetta ja se rakennettiin nykymuotoonsa kuningas Felipe V:n aikana vuodesta 1738 alkaen. Palatsi sijaitsee Madridin keskustan länsiosassa Calle de Bailénin varrella. Palatsiin voi mennä vierailemaan noin 10 euron pääsymaksulla. Vahdinvaihtoa voi seurata päivittäin klo 12-13 välillä.

 

Museo Reina Sofía

Taiteen ystäville ehdoton käyntisuositus on Reina Sofia -museo joka esittelee espanjalaisen nykytaiteen merkittävimpiä teoksia. Museo on myös kansainvälisesti arvostettu yhdeksi parhaista nykytaiteen museoista. Pysyvään kokoelmaan lukeutuu muun muassa Dalin ja Picasson töitä. Espanjalaisten taiteilijoiden lisäksi museossa on myös kansainvälistä taidetta 1800-luvulta nykypäivään saakka.

Zoo Aquarium de Madrid

Eläinpuisto sekä akvaario, jossa voit tutustua yli 2000 eläinlajiin gorilloista myrkkykäärmeisiin ja haihin. Puistossa kannattaa vierailla erityisesti eläinten ruokinta-aikoihin tai saapua katsomaan erilaisia esityksiä joiden aikataulut löytyvät puiston verkkosivuilta. Eläinpuistolle pääsee helposti metrolinjoilla 5 ja 10 jäämällä pois Casa de Campo -asemalla.

Warner puisto

Useasti Euroopan parhaimpiin huvipuistoihin nimetyssä Warner Bros -teemapuistossa pääset kohtaamaan legendaarisia suosikkihahmoja Batmanista ja Supermiehestä Väiski Vemmelsääreen. Puistossa on lukemattomia aktiviteetteja, huvipuistolaitteita ja esityksiä.  Erityisesti huimapäille riittää hurjia kyytejä. Tässä elokuvamaailmassa vierähtääkin helposti koko päivä.