Malaga — Nähtävyydet ja tekemistä

The Playa Malagueta

Malagan kaupungista löytyy useita upeita hiekkarantoja. Niistä tunnetuin on The Playa Malagueta. Rannalle on noin 10 minuutin kävelymatka ydinkeskustasta. Malagan satamasta voi kulkea rannalle kaunista promenadikatua pitkin. 600 metriä pitkän rannan hiekka on hienoa ja ympäristö täynnä palveluita, kuten ravintoloita.

Golfkentät

Malagasta ja koko Andalusian alueelta löytyy lukemattomia golfkenttiä ja niinpä moni golfharrastaja suosii tätä kohdetta. Pelikautta riittää ympäri vuoden ja säät suosivat golfareita keskikesän hellepiikkiä ja talven viileimpiä ja sateisimpia päiviä lukuunottamatta. Hinnat ovat keskimäärin edullisempia kuin Pohjois-Euroopan kentillä. Listausta Malagan kentistä voi tutkia ainakin täällä. Monet golfkentät ovat hotellien yhteydessä, mutta tavallisesti kentille voivat mennä pelaamaan nekin, jotka eivät ole hotellien asiakkaita. Yksi varsin keskeisimmistä golfkenttä on Guadalmina Golf, jonka verkkosivuilta voi tehdä varauksen.

Vaikka golfkentistä ei ole pulaa, kannattaa peliajat varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä pelaajia on Andalusian alueella runsaasti läpi vuoden. Esimerkiksi Golf in Spain -sivustolta voi varata pelivuoroja Málagan ympäristössä.

 

Museo Picasso Málaga

Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on Calle San Augustin -kadun varressa sijaitseva Picasso-museo. Museo esittelee Picasson taidetta pysyvässä, reilun 200 teoksen kokoelmassa, sekä vuosittain vaihtuvassa näyttelyosassa. Lisäksi taidegalleria tarjoilee Picasson elämää esitteleviä näyttelyitä valokuvien ja eri ajanjaksoihin keskittyvin materiaalein.

Lisäksi nähtävillä on myös museon perustamisen yhteydessä tehtyjä arkeologisia löytöjä, jotka paljastuivat Palacio de Buenavista -palatsin korjaustöissä. Näihin kuuluvat muun muassa hyvin säilynyt osa vanhaa foinikialaisten muuria sekä Rooman valtakunnan aikainen elintarviketehdas. Museon yhteydessä oleva tasokas kirjakauppa ja kahvila ovat myös käymisen arvoisia, ja niihin pääsee ilman pääsymaksua.

Suurimmat ruuhkat välttääkseen museoon kannattaa mennä heti aamupäivästä. Ajankohtaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa museon sivuilta.

Alcazaba-linnake

Yksi suosituimmista Malagan vierailukohteista. Se sijaitsee mäen laella alueella, joka on perua Rooman valtakunnan ajoilta. Tältä ajalta on peräisin myös 1951 löydetty amfiteatteri. Arabit aloittivat linnan rakentamisen 700-luvulla ja maurilaiset rakensivat sen lopulta lopulliseen muotoonsa johtajiensa suojaksi 1057. Suuren entisöintityön ansiosta se on nykyäänkin hyvässä kunnossa. Linnake on hieno niin ulkoa kuin sisältä katsottuna ja alueelta löytyy myös erilaisia näyttelyitä ja puistoja sekä upeat maisemat.

Linnakkeelle voi nousta sen alapuolelta kulkevalta Calle de la Alcazabillalta portaita pitkin. Pääsymaksu on muutaman euron hieman lipputyypistä riippuen.

Catedral de Malaga

Malagan katedraali on upea nähtävyys. Kirkko on näyttävä jo ulkoa katseltuna. Sisätiloihin on tavallisesti muutaman euron pääsymaksu, joka kannattaa maksaa mikäli haluaa päästä ihailemaan todella kaunista arkkitehtuuria. Katedraalin pääsymaksulla pääset myös viereiseen Iglesia del Sagrario –kirkkoon.

Pompidou-keskus

Malaguetan rannan ja matkustasataman välistä löytyvästä Pompidou-keskuksesta löydät tasokkaita taidenäyttelyitä. Näyttelyt vaihtuvat noin puolen vuoden välein ja keskittyvät 1900-luvun mestariteoksiin, kuten Frida Kahlon, Pablo Picasson tai Francis Baconian taiteeseen. Keskuksessa järjestetään myös muita kulttuuritapahtumia kuten tanssia tai elokuvia. Piipahda katsomassa ajankohtainen tarjonta vaikkapa alueella liikkuessasi tai tutustu keskuksen internetsivuihin.

 

 

Picapedreros-vaellusreitti, Montes de Málaga

Kaupungin pohjoispuolella, noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitseee Montes de Málagan luonnonpuisto. Puisto tarjoaa erinomaisen reittiverkoston vaellukseen. Yksi alueen kauneimmista reiteistä on seitsemän kilometrin pituinen Picapedrerosin reitti, joka on tunnettu erityisesti vaikuttavasta Salto de Picapedreros -vesiputouksestaan.

Paikalle pääsee Málagasta helposti bussilinjalla numero 2, joka kuljettaa pohjoiseen Ciudad Jardínin kaupunginosaan. Jacinto Benavente -päätepysäkiltä on noin kilometrin kävely San Telmon akveduktille, josta Picapedrerosin reitti lähtee

Malaga Park

Aivan Malagan keskustassa sijaitseva kaunis puisto. Alue on tunnettu subtrooppisesta kasvillisuudesta, viehättävistä suihkulähteistä ja puistoa reunustavista kauniista rakennelmista. 1897 perustetussa puistosta löytyy jopa 364 eri kasvilajia. Puisto pitää sisällään myös ihania alueita, jotka ovat saaneet vaikutteensa ympäri mailmaa. Voit sukeltaa vaikkapa aasialaiseen bambumetsään tai istua keskelle Intian ja Thaimaan viidakoita. Puistoon on vierailijoilla vapaa pääsy.

Malagan kasvitieteellinen puutarha

Malagan kasvitieteellinen puutarha, eli  Jardín Botánico Histórico La Concepció, sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, jonne matka taittuu helposti bussilla. Puutarha on perustettu jo 1800-luvulla, mutta Malagan kaupungin ostettua se 1990-luvulla, se on ollut avoinna myös yleisölle. Puutarhan polkujen vierustoilla kasvaa niin eri palmulajeja, kukkia kuin kaktuksiakin. Ihastuttavassa miljöössä näkyy myös lampia, patsaita, rakennelmia ja upea maisema Malagan kaupunkiin. Puutarhan aukioloajat vaihtelevat kesä- ja talvikauden mukaan.

Picasson penkki

Pablo Picasso vietti useita vuosia Malagassa, Espanjassa, erityisesti lapsuutensa ja nuoruutensa aikana. Hän syntyi Malagassa vuonna 1881 ja vietti siellä varhaislapsuutensa ennen kuin muutti Barcelonaan. Myöhemmin Picasso palasi Malagaan vuonna 1891 perheensä kanssa. Malagan vaikutukset näkyvät hänen varhaisissa taiteellisissa teoksissaan, ja se oli myös paikka, jossa hän alkoi kehittää taitojaan taiteilijana. Kaupungissa on useita taidegallerioita, jotka esittelevät hänen töitään ja hänen vaikutustaan moderniin taiteeseen. Tunnetuin näistä on Museo Picasso Málagassa, joka on omistettu Picasson taiteelle ja elämälle. Plaza de la Merced -aukiolla voit myös tavata Picasson istumasta penkillä ja ehkä istahtaa hetkeksi viereen.