Bonusta jokaisesta matkasta!

Malaga

Espanjan rannikolla sijaitseva Málaga tarjoaa lomaelämyksen niin ranta- ja kaupunkilomailijalle kuin luontomatkaajallekin. Keskustan historia ja taidenähtävyydet kutsuvat vierailemaan. Ympäröivä Andalusian luonto tarjoaa valokuvauksellisia maisemia ja elämyksellisiä vaellusreittejä. Kaupunkia ja merta erottavat useat upeat hiekkarannat.

Etelä-Espanjan Andalusiassa, Costa del Solin aurinkorannikolla paistatteleva Málaga tarjoaa rentoa rantalomatunnelmaa, runsaasti aurinkoisia päiviä ja mielenkiintoista kulttuuria. Moni suuntaa Málagaan nautiskelemaan Välimerestä, viinistä ja herkullisista tapaksista. Pitkän historiansa lisäksi Málagan elämä jatkuu yhä nykyäänkin vilkkaana ja eläväisenä, ja kaupunki on kehittynyt viime vuosikymmeninä runsaasti. Asukkaita kaupungissa on noin 600 000.

Lisää Málagasta

  1. Málagassa yhdistää espanjalaista kaupunkielämää sekä lomailua rannalla.
  2. Upeat nähtävyydet, onhan kaupunki tunnettu esimerkiksi taiteilija Pablo Picasson synnyinkaupunkina.
  3. Kaupunki on aurinkorannikon ostosparatiisi, pistäydy esim. El Corte Inglés -tavaratalossa tai vanhalla alueella Calle Marqués de Larios -kävelykadulla
  4. Malagasta löydät kielen vieviä makuja, tapaksista fine diningiin.
  5. Päiväretket kaupungin ympäristöön onnistuvat vaivattomasti junalla.

Málagan päivälämpötilat pysyvät lämpiminä läpi vuoden ja kaupunki nauttii noin 300 aurinkoisesta päivästä vuodessa. 20 asteen päivälämpötilat ylitetään tavallisesti maaliskuun aikana. Pitkät hiekkarannat tarjoilevat ranta-aktiviteetteja ja auringonpaahdetta parhaimmillaan huhti- ja marraskuun välisenä aikana. Kuumimmat helteet osuvat heinä-elokuun ajankohtaan, johon myös vilkkain turistikausi ajoittuu. Moni pohtii onko Malaga talvella lämmin. Talvikauden aikana marraskuusta helmikuuhun päivälämpötila pysyttelee yleensä 15 asteen yläpuolella. Yölämpötilat laskevat talvellakaan vain harvoin seitsemän asteen alapuolelle.

Málagan lentokentältä keskustaan pääsee näppärästi hyppäämällä C1-paikallisjunaan. Juna-asema löytyy heti saapuvien terminaalin edestä, noin 100 metriä lentoasemalta. Matka-aika keskustaan on noin 15 minuuttia ja lippu maksaa noin 2€.

Málagan keskusta-alue on pieni, joten siellä on helppo liikkua jalkaisin. Autoja on vähän ja kävelykadut ovat miellyttäviä. Kaupungissa, etenkin ydinkeskustan ulkopuolella, voi myös liikkua pyörällä ja etenkin rantakatujen pyöräkaistoilla matka etenee sutjakkaasti. Pyöriä voi vuokrata kaupungissa useista paikoista.

Julkinen liikenne keskittyy pääasiassa linja-autoverkostoon sekä yhä kehittyvään metroon. Kaupungissa ei ole yhtenäistä lippujärjestelmää, joten matkalippu tulee ostaa tavallisesti matka- ja liikennevälinekohtaisesti. Naapurikaupunkeihin on mahdollista matkustaa kohteesta riippuen paikallisjunalla tai linja-autolla. Paikallisjunat lähtevät  Centro Alameda -asemalta lentokentän ja Torremolinoksen kautta kohti Fuengirolaa 20 minuutin välein.  Paikallisjunilla on kaksi linjaa, joista toinen kulkee Torremolinokseen, lentoasemalle ja Fuengirolaan ja toinen Aloraan. Liput ovat edullisia, ja hinta määräytyy vyöhykkeen mukaan. Liput ostetaan etukäteen joko palvelutiskiltä tai automaatista. Myös takseja löytyy kaupungista helposti, kotimaan hintoihin verraten edullisesti. Taksin voi napata lennosta.

Mikäli lähialueen kohteet ja luonto kiinnostavat, on suositeltavaa vuokrata matkalle oma auto. Voit varata auton paikan päältä tai kauttamme matkavarauksen yhteydessä.

Historiaa ja kulttuuria löytyy helposti keskustan alueelta. Esimerkiksi vanhan roomalaisteatterin tarina yltää jopa 2000 vuotta taaksepäin. Gibralfaro-vuoren linnoituksella ja muslimien rakantamalla Alcazaban palatsilla voit nauttia historian lisäksi hulppeista maisemista. Myös kaupungin ikonisen Málagan katedraalin katolle voit kiivetä ihailemaan kaupunkia ympäröivää maailmaa. Eläväisempää vilinää etsivän kannattaa suunnata vaikkapa arabitaustaiseen Atarazansin kauppahalliin tai ihanille rantakaduille kuten Palmeral de las Sorpresas -bulevardille.

Muelle Unon huvivenesataman alueella on nähtävissä kaupungin tunnusomaiset piirteet – kansainvälisiä matkailijoita, ihanaa Välimeren maisemaa sekä runsasta ravintolavalikoimaa. Modernia kulttuuria tarjoilee satamassa sijaitseva Pompidou-keskus ja tarinoita historian varrelta kertovat 200 vuoden ikäinen majakka sekä vuoristomaiseman linnanmuurit.

Taiteen ystävää ilahduttaa tieto että kaupunki on myös Pablo Picasson synnyinkaupunki! Taiteilijan Plaza de la Mercedin laidalla sijaitseva lapsuudenkoti on museoitu ja sinne pääsee myös visiitille pientä pääsymaksua vastaan. Picasso näkyykin kaupunkikuvassa vahvasti vielä nykypäivänäkin.

Etenkin Vanhankaupungin kaduilla tulee vastaan runsaasti erilaisia paikallisten pienyrittäjien puoteja ja kojuja. Paikallista yrittäjyyttä voit tukea myös tekemällä ostoksia huvisatama-alueella sijaitsevissa markkinakojuissa, jotka ovat paikalla tavallisesti sunnuntaisin myymässä muun muassa asusteita, käsitöitä ja vaatteita. Kesäkaudella kojuja näkee satamakadulla useamminkin.

Perinteisiä ja maistuvia kotiinviemisiä halajava nappaa mukaansa makeaa malagaviiniä, oliiviöljyä tai keramiikkaa. Paikallista ruokatuotantoa tuet ostamalla tuotteita esimerkiksi kauppahalleista tai toreilta. Lähiruokaa tarjoilevat myymälät ja ravintolat ovat merkitty Sabor a Málaga -leimalla.

Keskustan pääostoskadulta, Calle Lariokselta, sekä samansuuntaiselta Calle Nuevalta löytyy pääasiassa kansainvälisiä ketju- ja merkkiliikkeitä. Paikallisia ja kansainvälisiä vaateliikkeitä löytyy myös Centro Larios -ostoskekuksesta sekä rautatieaseman kupeesta sijaitsevasta Centro Comercial Vialiasta. Merkkituotteita myy myös suuri tavarataloketju El Corte Ingles.

Málaga on varma valinta herkuttelijalle! Espanjalaisen ja välimerellisen keittiön antimia on tarjolla kattavasti niin erilaisten tapasten kuin vaikkapa grillattujen merenelävien muodossa. Tapaksia saa lähes kaikkialta kaupungissa, mutta parhaat maut löydät seuraamalla paikallisten suosimiin ravintoloihin. Nämä sijaitsevat tavallisesti hieman pääkatuja sivummalla. Keskustassa ravintolat ovat keskittyneet erityisesti Plaza de la Merced -aukion, Plaza de Siglon ympäristön ja Calle Larioksen sivukujien alueille. Terassit ovat kaupunkikuvassa tyypillisiä ja niillä voitkin siemailla vaikkapa virkistävän kahvin tai paikallista viiniä. Drinkkejä voit kohottaa myös monilla baareiksi muunnetuilla kattoterasseilla.

Perinteiseen espanjalaiseen aamiaiseen kuuluvat olennaisesti churrot, eli munkkitaikinasta uppopaistamalla valmistetut pötköt, joita yleensä dipataan paksuun makeaan kaakaoon. Testaa siis nämä! Málaga maineikkain churropaikka on  Casa Aranda, jolta löytyy keskustan alueelta useampia ravintoloita.

Malagan yöelämä on eläväinen ja tarjoaa jokaiselle illalle jotakin. Paikalliset siemailevat mielellään viiniä ja olutta paikallisissa pikkubaareissa joita löytyykin runsaasti. Etenkin Vanhankaupungin alue on suosittua illanviettoon. Malaguetan kaupunginossa, härkätaisteluareenan ja rannan välimaastossa on myös paljon baareja ja ravintoloita. Itse Malaguetan ranta on huhti-marraskuuhun vilkas yöelämän keskus. Juhlia on tällöin koko rannalla, aina Pedregalejoon saakka.

Málagan kaupungin alueelta löytyy useita rantoja. Kuuluisin ja suosituin on keskustan La Malagueta Beach, jolla riittää erityisesti lomaseonkina vilinää. Paikalliset suosivat muun muassa noin 5 km päässä keskustasta sijaitsevaa El Palon rantaa, jonka hiekalla lepää usein sympaattisia puuveneitä. Surffarit suuntaavat puolestaan metsästämään aaltoja San Julianin rannalle, noin 10 km päähän Malagan keskustasta. Myös rajatonta rusketusta voi ottaa useilla rannoilla. Omiin toiveisiin sopivinta rantaa kannattaakin kysyä vaikkapa hotellin vastaanotosta.

Miksi matkustaa Malagaan?
Auringonpaistetta noin 300 päivänä vuodessa!
Herkulliset tapakset ja merenelävät
Tasokkaat hiekkarannat ja rantabulevardit
Mielenkiintoista kulttuuria ja historiaa
Golfarin unelmakohde
Kaunista luontoa ja hulppeita maisemia

Matkat

Malagan lomamatka, lentäen Helsingistä

Helsinki-Malaga
Malaga (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Helsinki
Vietä Malagassa niin monta päivää kuin haluat ja valitse sinulle sopivimmat lennot. Kaikki majoituksemme sisältävät hotelliaamiaisen.


Malagan lomamatka, lentäen Tampereelta

Tampere-Malaga
Malaga
Malaga-Tampere
Vietä Malagassa niin monta päivää kuin haluat ja valitse sinulle sopivimmat lennot. Kaikki majoituksemme sisältävät hotelliaamiaisen.


Malagan lomamatka lentäen Oulusta

Oulu-Malaga
Malaga (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Malagan lomamatka, lentäen Vaasasta

Vaasa-Malaga
Malaga (valitsemasi määrä päiviä)
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Vaasasta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Malagan lomamatka, lentäen Kuopiosta

Kuopio-Malaga
Malaga (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Kuopio
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Kuopiosta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Malagan lomamatka, lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Malaga
Malaga (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Malagan lomamatka, lentäen Turusta

Turku-Malaga
Malaga
Malaga-Turku
Lomaile niin pitkään kuin haluat ja valitse sinulle sopivimmat lentoaikataulut. Kaikki majoituksemme sisältävät hotelliaamiaisen.


Lomamatka Malaga (3 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Malaga
Malaga
Marbella
Malaga-Helsinki
Yhdistä Aurinkorannikon parhaat palat ja Malagan kaupunkiloma Marbellan lepposiin päiviin. Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa aamiaisin.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Malaga
Malaga
Marbella
Malaga-Helsinki
Yhdistä Malagan kaupunkiloma Marbellan leppoisiin päiviin. Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa aamiaisin.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Tampereelta

Tampere-Malaga
Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Tampere
Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa aamiaisin.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Malaga
Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Sevillan kaupunkiloma + 1 yö Malagassa, Malagan lennoin

Helsinki-Malaga
Malaga-Sevilla
Sevilla (valitsemasi määrä öitä)
Sevilla-Malaga
Malaga (1 yö.)
Malaga-Helsinki
Matkan hintaan sisältyy lennot Malagaan, valitsemasi pituinen majoitus Sevillassa, hotelliyö Malagassa sekä aamiaiset hotelleilla.


Sevillan kaupunkiloma + 1 yö Malagassa, Malagan lennoin Tampereelta

Tampere-Malaga
Malaga-Sevilla
Sevilla (valitsemasi määrä öitä)
Sevilla-Malaga
Malaga (1 yö.)
Malaga-Tampere
Matkaan sisältyy lennot Tampereelta Malagaan, itse määrittelemäsi määrä öitä Sevillassa, 1 yö Malagassa sekä hotelliaamiaiset.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Malagan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
17 °C
huhtikuu
21 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
23 °C

Tutustu Malagan keskeisiin paikkoihin