Näe ja koe matkalla

La Seun katedraali

Vaikuttava La Seun goottilainen katedraali sijaitsee Palman kävelykadulla ja on eräänlainen Palman symboli kullankeltaisine julkisivuineen ja koristeellisine tornineen. Katedraali ei ole mahtava vain ulkoapäin vaan sen sisäosat ovat myös huikaisevaa nähtävää. Katedraalin ruusuikkuna on maailman suurimpia lasimaalauksia. Kappeleissa on vanhoja maalauksia sekä veistoksia ja kirkon museosta löytyy arvokkaita aarteita, muun muassa pala Jeesuksen ristiä. Vaikuttavan arkkitehtuurinsa vuoksi La Seu on suosittu kohde myös niiden matkailijoiden keskuudessa, joita kirkot eivät tavallisesti kiinnosta.

Bellverin linna

Goottilainen Castell de Bellverin linna on yksi Euroopan harvoista pyöreistä linnoista, joka sijaitsee kukkulalla noin kolmen kilometrin päässä Palman keskustasta. Linna on vartioinut kaupungin sisääntuloa jo 1300-luvulta lähtien ja se valmistui ensisijaisesti Mallorcan kuningashuoneen asumukseksi, mutta myöhemmin 1700-1900 –luvuilla sitä käytettiin sotavankilana. Linna sekä sen majesteettinen sisäpiha ja sitä ympäröivä alue toimivat useiden urheilu- ja musiikkitapahtuminen miljöönä.

Uimarannat

Mallorca on täynnä upeita rantoja jokaiseen makuun. Saarelta löytyy kilometrien pituisia hienohiekkaisia uimarantoja kaikkine palveluineen sekä toinen toistaan kauniimpia idyllisiä poukamia ja rauhallisia luonnonrantoja.

Mallorcalainen ruoka

Mallorcan ruokakulttuurissa yhdistyy saaren historia ja sitä valloittaneiden sivilisaatioiden vaikutukset. Perinteinen mallorcalainen ruoka sisältää usein sianlihaa, kalaa ja vihanneksia. Yksi tyypillisimpiä mallorcalaisia ruokia on Frit mallorqui, joka sisältää yleensä sianlihaa sekä perunoita ja kasviksia. Sopas mallorquinas on puolestaan tyypillinen paikallinen keitto, joka valmistetaan sipulista, valkosipulista, tomaatista, kaalista ja muista kauden vihanneksista, maustetaan paprikalla ja toisinaan höystetään sianlihalla. Jälkiruoista hillolla täytetty Ensaimada-leivos on tunnetuin mallorcalainen herkku, jota monet ostavat myös tuliaisiksi. Monet espanjalaiset klassikot kuten tapakset, ilmakuivattu kinkku, paella ja espanjalainen perunamunakas löytyvät myös mallorcalaisista ravintoloista.

Markkinat ja torit

Mallorcalla pidetään useita viikottaisia markkinoita ja toreja eri puolella saarta. Kaikkien kuuluisimmat markkinat pidetään Incassa. Kiertävät markkinat ovat tyypillinen espanjalainen traditio ja Mallorcalla ne ovat suosittuja. Markkinoilta saa kaikkea mahdollista kuten esimerkiksi vaatteita, kenkiä, elintarvikkeita ja kulutustavaroita. Markkinat alkavat aikaisin aamulla ja loppuvat yleensä jo aikaisin iltapäivällä.

Junamatka Palmasta Sólleriin

Sólleriin liikennöi yli satavuotias puujuna, jolla ajaminen on jo elämys itsessään. Noin tunnin kestävä maisemareitti kuljettaa matkustajia Palman ja Sóllerin välillä kulkien Tramuntanan vuoriston kylien, tunnelien ja siltojen läpi. Sóllerin kylästä matkaa voi halutessaan jatkaa vielä raitiovaunulla Puerto de Sóllerin rantakohteeseen, jossa meren ja vuorten kaunis yhdistelmä kutsuu nauttimaan rantaelämästä ja herkuttelemaan idyllisen pikkukaupungin ravintoloissa. Junareitti on todellinen klassikko, joka on lähes pakko kokea.

.

Alfabian puutarha

Tämä arabialainen puutarha toimii muistona maurien kulttuurista. Kaunis puutarha ja historiallinen talo luovat yhdessä mielenkiintoisen käyntikohteen. Puutarhassa on upeita kasveja ja lukuisia vesiputouksia. Alfabian puutarha sijaitsee Bunyolassa aivan Tramuntanan vuoriston sydämessä, noin 17 kilometrin päässä Palmasta.

Raixan kartano ja puutarha

Raixa on yksi Mallorcan tunnetuimmista ja kauniimmista kartanoista, joka sijaitsee Bunyolan kunnassa italialaistyylisen luostarin ympärillä. Paikka on kuuluisa kauniista puutarhoista, jotka ympäröivät taloa ja jatkuvat Sa Muntanyetan rinteitä pitkin. Puutarhasta löytyy muun muassa hedelmätarha, appelsiinipuiden puutarha, gallerian puutarha, jossa on keskitetty suihkulähde, ja sisäänkäynnin puutarha, jossa on pieni lampi. sekä monumentaalinen portaikko. Upea panoraamanäkymä tekee vierailusta unohtumattoman elämyksen.

Golfkentät

Mallorcalla on useita korkeatasoisia golfkenttiä, joista moni sijaitsee Palmanlahden ympäristössä. Saaren ehdoton helmi on Alcudiassa sijaitseva Alcanada, joka tarjoaa upeat maisemat ja hienosti luontoon istuvia väyliä. Hyvät kentät ja miellyttävä ilmasto tekevät Mallorcasta suositun kohteen myös golfaajien keskuudessa.

Ibiza

Espanjalle kuuluvalle Ibizan saarelle pääsee lautalla noin 2 tunnissa. Bileistään tunnettu Ibiza on myös Unescon luonnonperintökohde niin luontonsa kuin historiansa ansiosta. Saaren pääkaupungin Ibiza Townin korkeimmalla kohdalla komeilee muurien suojaama Dalt Vilan linnoitus, jossa pääsee tutustumaan Santa Maria d’Eivissan katedraaliin. Läheltä löytyy myös antiikin maailman aikainen foinikialainen hautausmaa Puig des Molins. Ibizan kahdesta kansallispuistossa Ses Salinasissa ja Es Vedrassa taas pääsee ihailemaan hiekkarantoja, suolajärviä, vuorenrinteitä ja metsää.