Bonusta jokaisesta matkasta!

Mallorca

Kristallinkirkas Välimeri ympäröi kaunista Mallorcaa, joka elää matkakohteena nyt uutta kukoistuskauttaan. Monipuolinen saari on täynnä kauniita rantoja, viehättäviä rantapoukamia, idyllisiä vuoristokyliä sekä erinomaisia ostosmahdollisuuksia upeassa Palman pääkaupungissa. Mallorcasta onkin tullut saari, jota kaikki rakastavat.

Espanjan paras saari Mallorca sijaitsee Välimerellä noin 250 kilometrin päässä mantereelta ja on Baleaarien saariryhmän neljästä saaresta tunnetuin. Luonnonkaunis Mallorca kutsuu luokseen aina uudestaan, sillä lomakausi on pitkä ja saarelta löytyy aina uutta tutkittavaa. Mallorcalta jokainen löytää helposti itselleen parhaan lomanviettopaikan, olipa sitten etsimässä rauhallista tai aktiivista lomaa pariskuntana, sinkkuna, perheen tai kavereiden kanssa. Mallorca on niin matkailijoiden kuin myös Espanjan kuninkaallisten kestosuosikki.

 

Lisää Mallorcasta

Varsinainen matkailukausi on huhti-lokakuussa, mutta Mallorcalle voi mainiosti matkustaa vuoden ympäri.

Kevät ja syksy on monien mielestä paras aika matkustaa, mutta Mallorca soveltuu matkakohteeksi myös kesäkuukausina ja onkin yksi kesäisistä sesonkikohteista.

Talvella monet rantahotellit ovat kiinni, mutta pääkaupunki Palma elää omaa paikallista elämäänsä ja on mukava kohde vuoden ympäri.

Lentokentältä on bussiyhteydet suurimpaan osaan Mallorcan suosituimmista kohteista. Myös takseja on saatavilla. Lentoaseman virallisen taksiyhtiön hintoja voit tarkastella täältä.

Saaren kiertämiseen paras ja suosituin tapa on autonvuokraus. Hintataso on suhteellisen edullinen. Myös bussilla pääsee kätevästi ympäri saarta. Paikallisbussit liikennöivät Palman keskustan, lähikylien ja uimarantojen välillä. Tarkemmin voit tutustua reittikarttoihin ja aikatauluihin tib:n omilta kotisivuilta.

Pyöräily on suosittua Mallorcalla ja saari vetää puoleensa alan harrastajia. Tämän vuoksi tarjolla on hyvät pyöräilypalvelut myös lomalaisten hyödynnettäviksi.

Mallorcan parhaat ostospaikat löytyvät pääkaupunki Palmasta. Useita hyviä ostosalueita on lähellä Plaza Mayor-aukiota sekä pitkän rantakadun tuntumassa. Isojen liikkeiden lisäksi siellä on paljon pieniä kauppoja, kauppahalleja ja kojuja, joista voi ostaa etenkin tuliaisia. Vanhankaupungin pääaukiolta Placa Majorilta lähtevät kadut ovat kaupungin parhaimpia. Aukion ja La Ramblan välissä on ostoskeskus monenmoisine liikkeineen. Av. de Jaume III on Palman pääostoskatu, joka on tosin kallis ja sieltä löytyy vain suurten ketjujen liikkeitä.

Vaikka Palmassa on ehdottomasti parhaat ja monipuolisimmat ostosmahdollisuudet, löytyy muistakin Mallorcan kohteista kauppoja, putiikkeja ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia.

Suosittuja tuliaisia ovat muun muassa oliiviöljyt, maustetut merisuolat, paikalliset juustot, viinit, Ensaimada- leivonnaiset, erilaiset nahkatuotteeet sekä tietenkin maailmankuulut Majorica-helmet.

Mallorcan kaikissa kohteissa on runsaasti ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä espanjalaista että kansainvälistä ruokaa.

Yöelämää on moneen makuun ja iltaa voi viettää pubeissa, rantabaareissa ja diskoissa. Vauhdikkainta yöelämää löytyy Magalufista, joka on tunnettu vauhdikkaasta iltaelämästään ja trendikkäistä diskoistaan sekä pääkaupunki Palmasta. Palman suosituimmat yökerhot löytyvät paseo Maritimon varrelta.

Mitä haluatkin lomalta, Mallorcalta se todennäköisemmin löytyy! Suosikkikohteita ovat muun muassa Palma de Mallorca, Playa de Palma, Alcudia, Santa Ponsa, Puerto de Pollensa, Cala d’Or, Palma Nova ja Magaluf. Tutustu tarkemmin kohteisiin täältä.

Mallorcalla on yli 500 kilometriä rantaviivaa ja saari onkin tunnettu kilometrien pituisista hiekkarannoista ja viehättävistä poukamista, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa. Hyvinhoidetut rannat, kauniit rantabulevardit sekä Välimeren kristallinkirkas vesi luovat erinomaiset puitteet täydelliseen rantalomaan. Ranta- ja kaupunkiloma on puolestaan helppo yhdistää pääkaupunki Palmassa, jossa asustaa liki puolet saaren asukkaista. Palman kaunista Vanhaakaupunkia hallitsee upea goottilainen La Seun katedraali ja se on täynnä viehättäviä kauppakatuja, tapasbaareja, terasseja, gallerioita ja mitä vain voit lomallasi etsiä.

Upeita rantoja on kaikkialla ympäri Mallorcaa. Kilometrien pituisten hiekkarantojen ja viihtyisien lahtien joukosta löydät takuulla oman suosikkirantasi – halusit sitten nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta tai kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja ja aktiviteetteja. Etsi itsellesi mieluisin ranta täältä.

Mallorca on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Saari suorastaan kutsuu sinut hakemaan elämyksiä muun muassa maailmankuuluista tippukiviluolista sekä upeista patikointi- ja pyöräilymaisemista. Lue lisää päiväretkikohteista täältä.

Mikäli haluat osallistua järjestetylle retkelle, tarjoavat esimerkiksi Nofrills excursions ja Click-Mallorca laajan ja mielenkiintoisen retkivalikoiman ympäri Mallorcaa. Heidän kautta voi myös varata esimerkiksi VIP-lippuja sekä erilaisia aktiviteetteja. Norfrills excursionin bussikuljetukset palvelevat lähinnä Pohjois-Mallorcan kohteissa ja Click-Mallorcan järjestämät kuljetukset puolestaan Etelä-Mallorcan kohteissa eli kuljetukset kannattaa tarkistaa heiltä oman majoituspaikan mukaan.

Miksi matkustaa Mallorcalle?
Ainutlaatuinen, monipuolinen saari
Rantalomailijan paratiisi
Espanjalaisen keittiön herkut
Miellyttävä sää ympäri vuoden
Idylliset vuoristokylät ja viinitilat
Coves del Drac -tippukiviluolat
Sopiva kohde jokaiselle
Kaunis maisemareitti vanhanaikaisella junalla

Matkat

Mallorcan lomamatka, lentäen Helsingistä

Helsinki-Mallorca
Mallorca (valitsemasi määrä öitä)
Mallorca-Helsinki
Kristallinkirkas Välimeri, viehättävät rantapoukamat hiekkarantoineen, herkullinen ruoka ja lumoavat pikkukylät – tätä kaikkea Mallorca tarjoaa! Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Matka sisältää lennot Helsingin ja Mallorcan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella. Voit valita minkä lähtöpäivän vaan, mutta suorat Norwegianin lennot löydät tiistai ja lauantai lähdöiltä.


Mallorcan lomamatka lentäen Tampereelta

Tampere-Mallorca
Mallorca (valitsemasi määrä öitä)
Tampere-Mallorca
Toukokuusta 2024 alkaen Tampereelta lennetään Mallorcalle kahdesti viikossa, perjantaisin ja maanantaisin. Varaa loma suorilla lennoilla. Hinnassa majoitus aamiaisin ja lennot, myös lentokenttäkuljetukset tarjolla lisämaksusta.


Mallorcan lomamatka 2 viikkoa, lentäen Tampereelta

Tampere-Mallorca
Mallorca (valitsemasi määrä päiviä)
Mallorca-Tampere
Pidemmät lomat Mallorcalla, lentäen Tampereelta. Voit valita matkasi pituuden aina 10 päivän matkasta kolmen viikon lomaan. Valittavanasi ovat suorat tai vaihtolennot Riian kautta.


Kaupunkiloma Palmassa (4 yötä) ja rantaloma Mallorcan rannikolla, lentäen Helsingistä

Helsinki - Palma
Palma (4 yötä)
Palma - valitsemasi rantakohde
Rantakohde (valitsemasi määrä öitä)
Palma - Helsinki
Vietä neljä yötä Mallorcan kauniissa pääkaupungissa Palmassa ja valitsemasi määrän öitä rantakohteessa. Valitse lähtöpäivä ja matkasi pituus omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle. Matka sisältää lennot Helsingin ja Palman välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisell


Kaupunkiloma Palmassa (2 yötä) ja rantaloma Mallorcan rannikolla, lentäen Helsingistä

Helsinki - Palma
Palma (2 yötä)
Palma - valitsemasi rantakohde
Rantakohde (valitsemasi määrä öitä)
Palma - Helsinki
Palman tyylikäs kaupunki tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikille aisteille. Kaupunkipäivien jälkeen on mukava jatkaa lomailua jollakin Mallorcan ihanista hiekkarannoista. Matka sisältää lennot Helsingin ja Palman välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella. Rantasesonki ajoittuu huhti-lokakuulle.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Mallorcan matkaasi

Parasta matkassa oli Mallorcan "toimivuus" eli paikallisbussit yms. toimivat ajallaan ja hyvin. Muutenkin espanjalaisten rauhallisuus oli erinomaista.
Arja
Ystävän kanssa · huhtikuu 2023
Paikallisbussit ym. palvelut toimivat Mallorcalla ajallaan ja hyvin. Muutenkin espanjalaisten rauhallisuus ainakin tuolla Mallorcalla oli erinomaista.
Arja
Ystävän kanssa · huhtikuu 2023

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
15 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
31 °C
lokakuu
26 °C

Katso Mallorcan tunnelmia