Marbella — Nähtävyydet ja tekemistä

Puerto Banús –satama

Puerto Banús -huvivenesatama on Marbellan yksi kuuluisimmista kohteista ja suuri ylpeyden aihe. Satama sijaitsee Nueva Andalucian lähiössä joka on eriyisesti varakkaiden suosimaa asuinaluetta. Laituripaikoilla komeilee toistaan upeampia ja kalliimpia huvipursia ja kadulla ajelevat Ferrarit, Porchet ja Rolls-Roycet.  Hinostuneimmat ravintolat ja huippumuodin liikkeet ovat luonnollisesti keskittyneet myös tälle alueelle. Vaikka oma matkabudjetti ei ihan luksusmatkailuun taipuisikaan, on alue ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Plaza de los Naranjos –aukio

Vanhakaupunki on Marbellan kauneinta osaa. Plaza de los Naranjos, eli appelsiinipuiden aukio sijaitsee Vanhanaupungin sydämessä. Sen ympäristössä on suosittuja ja Marbellan parhaimpiin tiluleerattuja ravintoloita. kahviloita, nähtävyyksiä sekä kaupungin vanhimpia rakennuksia. Aukion historia on alkanut jo vuodesta 1485 ja sen historiallisessa miljössä näkee Välimeren maille tyypillisesti valkoisiksi kalkittuja kauniita taloja. Paikalta löytyy myös muita tärkeitä rakennuksia kuten kuvernöörin- ja kaupungintalot sekä kappeli, jotka ovat myös hyvin kuvauksellisia. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä!

Alameda Park -puisto

AlmedaPark-puistoJos kaipaat vaikkapa levähdyspaikkaa kaupungin vilinästä ja paahtavasta auringosta, on Alameda Parkin keskustapuisto ihana paikka pistäytyä nautiskelemaan.  Vanhaa aika henkivä kaunis puisto pitää sisältää 1972-vuodelta peräisin olevan upean suihkulähteen, kasvitieteellisen puutahan ja koristeellisia kivipenkkejä. Puisto on suosittu paikka myös paikallisten keskuudessa ja sen  läheisyydestä löytyy runsaasti mukavia kahviloita.

 

Tennis ja golf

Marbella on erinomainen kohde liikunnasta pitävälle ja aktiiviselle lomailijalle. Vesiurheilulajien lisäksi kaupungissa voi harrastaa muun muassa tennistä ja alueen kuningaslajia, golfia. Golfia voi pelata lukuisilla tasokkailla kentillä joita löytyy kuin sieniä sateella! Pelkästään Marbellan kunnan alueella toimii 10 golkenttää josta jokatasoinen golfari löytää mieleisensä. Suosittuja ja hyvätasoisia kenttiä ovat esimerkiksi Finca Cortes Golf club, Country Club ja Marbella Golf.

Tenniskenttiä löytyy muun muassa monien hotellien yhteydestä. Vaihtoehtoisesti kenttiä löytyy myös Puente Romano-hotellin yhteydessä toimivasta tenniskeskuksesta. Noin 15 km päässä Marbellan keskustasta on myös Bel Air Tennis Club, josta tenniskenttien lisäksi löytyy myös jalkapallo- ja lentopallokentät sekä kuntosali.

 

Delfiinien ja valaiden bongausta

Läheinen Gibraltarin salmi tekee Marbellasta erinomaisen paikan bongata delfiinejä ja valaita niiden luonnollisessa elinympäristössään. Gibraltarin salmi on valaiden tärkeä kulkureitti ja suurten delfiinipopulaatioiden elinaluetta. Paras mahdollisuus näiden upeiden eläinten näkemiseen on osallistua satamissa toimivien yrittäjien veneretkille, joista löytyy kattavasti erilaisia vaihtoehtoja.

 

 

Mezquita del Rey Abdul Aziz al Saud –moskeija

Marbellan valkoinen moskeija eli Mezquita del Rey Abdul Aziz al Saud –moskeija rakennettiin 1500-luvulla, maurien Espanjan valloituksen aikana. Nykypäivänä Moskeijaan voi tutustua myös sisältä joten aiheesta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti pistäytyä katsomaan.

Avenida del Mar -aukio

Kaunis, palmuin koristeltu aukio Vanhankaupungin ja rannan välillä,  josta löytyy useita mielenkiintoisia Salvador Dalin taoiteellisia pronssipatsaita.