Bonusta jokaisesta matkasta!

Marbella

Marbella sijaitsee Andalusian Costa del Solilla eli Aurinkorannikolla, Espanjan etelärannikolla. Glaumouristaan tunnettu kaupunki nauttii keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa, joten ei ihme että se on aikakaudesta toiseen Aurinkorannan suosituimpia lomakohteita.

Marbellassa elää noin 134 000 asukasta. Tämän lisäksi tämä kaunis, hienostunut, siisti ja kaikinpuolin houkutteleva lomakaupunki majoittaa myös runsaasti matkailijoita. Kaupunki nousi 1960-luvulla  seurapiirien ja julkisuudenhenkilöiden näyttäytymis- ja lomapaikkana, ja nykypäivänä tämä näkyy muun muassa luksushotellien ja huvijahtien valikoimana. Lähes 30 kilometriä jatkuva rantaviiva tarjoaa puhtaita rantavesiä, monipuolista ravintola- ja aktiviteettitarjontaa, sekä turvallista lomanviettoa. Auringonoton lisäksi merellisistä maisemista voi nauttia tunnelmallisilla rantapromenadeilla. Kaupungin ylpeys ja yksi ylellisen elämänmenon keskittymä on Puerto Banúksen huvivenesatama, jossa voit bongata toinen toistaan hulppeampia jahteja.

Kaunis Vanhakaupunki on ihana paikka nauttia viehättävistä kujista, historiallisesta tunnelmasta, tasokkaista ravintoloista ja baareista sekä ostosmahdollisuuksista kiehtovista pikkuputiikeista aina muotimaailman viimeisimpiin innovaatioihin saakka.

Monipuolinen Marbella sopii monenlaisille matkailijoille niin lapsiperheistä yksin matkaaviin ja aktiivilomailijoihin. Palveluita ja aktiviteetteja on tarjolla runsaasti ja moneen makuun. Hyvinhoidetuissa puistoissa voit nauttia kasvien loistosta ja hengähtää hetkisen kaupunkielämän välissä. Golfin ystäviä ilahduttanee kaupungin ympäristöstä löytyvät yli 50 golfkenttää, jonka vuoksi Marbella onkin Espanjan suosituin golf-kohde jossa myös green-feet ovat hyvin kohtuulliset. Muita Marbellan tarjoamia aktiviteetteja ovat muun muassa tennis ja kesäkaudella erilaiset vesiurheilulajit.

Marbellan ja Malagan kaupunkien välillä on noin 62 kilometriä välimatkaa. Marbellasta on hyvät bussiyhteydet lähialueille, joten retkiä on helppo tehdä myös kaupungin ulkopuolelle.

Lisää Marbellasta

Aurinkorannikko kutsuu matkailijoita vuoden ympäri, sillä lämpötilat pysyvät tavallisesti lämpiminä ja aurinkoisina kaikkina vuodenaikoina. Rantalomakausi ulottuu noin huhti-lokakuun ajanjaksoon. Ihanteellisimmat säät Marbellassa osuvat kevään, alkukesän ja syksyn ajankohtiin, jolloin lämpötilat pysyvät vielä maltillisina. Heinä-elokuussa helteet nousevat helposti yli 30 asteen. Talvikuukausina lämpötila laskee alimmillaan noin 10 asteen tuntumaan ja sateita on tällöin enemmän. Talvikausi ei sovellu rantalomailuun, mutta esimerkiksi aktiivilomailuun (golf, pyöräily tms.) säät sopivat hyvin. Myös talvikaudella päivälämpötilat saattavat nousta 20 asteen tuntumaan.

Marbellan kaupungin keskusta-alueella voi helposti taittaa matkaa kävellen. Jos patikointi ei kuitenkaan maistu, toimii kaupungissa hyvä paikallisbussiverkosto. Myös taksit ovat kohtuuhintaisia.

Costa del Solin rannikkokaupunkien välillä kulkee myös aktiivisesti linja-autoja Esimerkiksi Malagan lentokentän ja Marbellan välinen bussimatka kestää noin tunnin ja lippujen hinnat ovat muutamia euroja per suunta.  Vaihtoehtoisesti junalla pääsee Malagasta tultaessa Fuengirolaan saakka, josta matkaa voi jatkaa bussilla Marbellaan. Vuokraamalla oman auton, saa koettua Costa del Solia monipuolisimmin. Etenkin sisämaahan päin liikuttaessa julkisen liikenteen saatavuus voi olla haastavampaa.

Liikennekulttuuri Espanjassa on erilainen kuin kotimaassa, joten liikenteessä kannattaa olla tarkkana. Tietä ylittäessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Varakkaiden ja silmäätekevien lomakohteena suosittu Marbella näkyy myös ostostarjonnassa. Laatua arvostava löytää varmasti mieluisia merkkiliikkeitä ja huippumuotia. Marbella yleinen hintataso onkin maan muihin osiin verrattaen hieman kalliimpaa. Mikäli matkabudjetti ei kuitenkaan taivu ihan luksustason shoppailuun, voi kaupungissa shoppailla myös huokeampaan hintaan. Kaupunki tarjoaa myös perinteisempiä ketjuliikkeitä, käsityönä tehtyjä koruja ja muotia sekä lauantain Nueva Andalucian markkinat, jossa taitava tinkijä voi tehdä löytöjä hyvinkin edulliseen hintaan.

Parhaimpia ostospaikkoja löytää myös muun muassa Avenida Ricardo Soriano – kadun ja Vanhankaupungin alueelta, josta löytyy muodikkaita vaate- ja kenkäliikettä, taidetta sekä keramiikkaa. Myös muutamia suuria tavarataloja löytyy kaupungista, joissa hintahaitaria ja valikoimaa riittää laidasta laitaan.

Marbellan ravintolatarjonta on monipuolinen ja runsas. Herkullista illallista voit nauttia unohtumattomassa ympäristössä Vanhankaupungin alueella tai Puerto Banúksen satamassa. Jällkimmäisestä löytyy vaihtoehtoja erityisesti vaativampaan makuun ja fine dining-teemaan. Rantakadulla on paljon ravintoloita, jotka välimerelliseen tapaan tarjoilevat meren antimia. Andalusian keittiön tunnetuimpia annoksia lienevät gazpacho-keitto (kylmä vihanneskeitto) sekä dorada al sal -suolassa kypsytetty uunikala.

Marbella on Malagan ohella yksi Aurinkorannikon yöelämän keskuksia. Yön eläväiset juhlat levittäytyvät ympäri kaupunkia, mutta keskittyvät erityisesti Puerto Banuksen huvivenesataman alueelle. Täällä koktailbaareja, tanssiklubeja ja basson rytmejä ei puutu eikä kuohuva taatusti lopu!

Miksi matkustaa Marbellaan?
Siisti ja kaunis kohde
Lähes 30 km pitkä rantaviiva
Glamouria ja ylellisyyttä rakastava kaupunki
Näyttävä huvivenesatama
Runsaasti ravintoloita ja palveluita
Golfarin unelmakohde
Keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa

Matkat

Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Helsingistä

Helsinki-Malaga
Marbella
Malaga-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingin ja Malagan välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisin. Aurinkorannikon rantalomaan säät ovat parhaimmillaan tavallisesti huhti-lokakuun välillä.


Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Tampereelta

Tampere-Malaga
Marbella
Malaga-Tampere
Vietä Marbellassa niin monta päivää kuin haluat ja valitse sinulle sopivimmat lennot. Kaikki majoituksemme sisältävät hotelliaamiaisen.


Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Oulusta

Oulu-Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Kuopiosta

Kuopio-Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Kuopio
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Kuopiosta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Lomamatka Malaga (3 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Malaga
Malaga
Marbella
Malaga-Helsinki
Yhdistä Aurinkorannikon parhaat palat ja Malagan kaupunkiloma Marbellan lepposiin päiviin. Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Malaga
Malaga
Marbella
Malaga-Helsinki
Yhdistä Malagan kaupunkiloma Marbellan leppoisiin päiviin. Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Tampereelta

Tampere-Malaga
Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Tampere
Matkan hinta sisältää lennot sekä majoitukset valituissa hotelleissa.


Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Vaasasta

Vaasa-Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Vaasa
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Vaasasta. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Marbellan lomamatka, Malagan lennoin Rovaniemeltä

Rovaniemi-Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Lomamatka Malaga (2 yötä) + valitsemasi määrä öitä Marbellassa, lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Malaga
Malaga
Marbella (valitsemasi määrä päiviä)
Malaga-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä. Hotellihuone on käytössä viimeisenä matkapäivänä lähtöön saakka paluulennon lähtiessä puolen yön jälkeen.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
15 °C
huhtikuu
21 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
23 °C