Retket ja lisäpalvelut Pärnussa

Kokopäiväretki Kihnun saarelle

Hinta: 89 €/hlö
Opastettu retki

Kihnu, ikiaikainen merimiesten ja kalastajien saari, on Viron seitsemänneksi suurin saari. Kihnun omintakeinen kansallispuvuista, omasta murteesta, musiikista ja käsitöistä koostuva perinnekulttuuri on myös eräs Unescon aineettoman perinneluetteloon helmiä. Kihnun saarella on noin 700 asukasta, ja saaren verkkainen arki on hyvin yhteisöllistä. Kansantansseilla ja musiikilla on tärkeä asema kihnulaisessa kulttuurissa.

Retki sisältää:

  • Bussikuljetuksen ja lauttamatkat Pärnusta Kihnun saarelle
  • Opastetun kuorma-auto kierroksen Kihnun saarella  yhdessä paikallisen oppaan kanssa! Kierroksella matkustetaan perinteisesti auton lavalla mukavilla pehmeillä penkeillä.
  • Tervetuliais kahvin ja Kihnun vaalea leipää hillon kera Kurasen keskuksessa.
  • Kirkon ja museon sisäänpääsyliput
  • Kihnun majakan eli paikallisella murteella ”Puak” vierailun. (Tornin sisäänpääsy lisämaksusta, mahdollisuus ostaa paikan päällä.)
  • Kalalounaan
  • Pysähdyksen matkamuistokauppaan, josta myös mahdollista ostaa Kihnun leipää.

Lähtö retkelle tapahtuu n. klo 7.20, bussi hakee osallistujat omalta hotellilta. Retken kesto noin 9 tuntia. Takaisin Pärnussa ollaan n. klo 18.20. Retkellä mukana suomenkielinen opas. Retki toteutuu mikäli vähimmäisosallistujamäärä täyttyy, mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään viikkoa ennen retken ajankohtaa.

Golfpaketti White Beach Golf-kentälle

Hinta: Aikuiset 75-89 €, nuoret 13-17 v. 37,50-44,50 €
Omatoimikokemus

Pärnunlahden upeiden rantojen läheisyydestä löytyy Pärnun ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä, White Beach Golf. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen DA SAFA, joka on myös Suomen huippukenttien isä. White Beach Golf-kenttä valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2005. Klubirakennus valmistui vuonna 2014. Klubirakennuksessa palvelee saunatilat, ravintola ja pro-shop. White Beach Golf on noin 14 kilometrin päässä Pärnun keskustasta.

Kenttään kuuluu paljon vettä. Kenttää sivuaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita järviä. Kaivettu maa on käytetty väylien muotoilemiseksi linkstyyppiseksi dyynimaisemaksi. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille. White Beach Golf toivottaa kaikentasoiset golfaajat tervetulleiksi (green card vaadittu).

 

Pärnun jokiristeily

Hinta: 15-20 € / henkilö
Omatoimikokemus

M/S Pärnu kutsuu rentouttavalle risteilylle kauniille Pärnun joelle. Risteily kestää noin tunnin. Laivalla on wc ja kahvio, josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Laivalla ei ole opasta. Kesäaikaan lähtöjä on useampia päivässä. Viimeinen lähtö illalla on niin sanottu auringonlaskuristeily, joka kestää noin 2 tuntia. Risteily järjestetään joka päivä ajalla 1.6.-31.8.2024. Lähdöillä on säävaraus sekä minimilähtijämäärä 8 hlöä.

Jokiristeily suomenkielisellä opastuksella

Hinta: 17 € / aikuinen, 12 € / 2-11v ja 0 € / 0-1v
Opastettu retki

Kesällä 2024 IMT:n asiakkaana voit lähteä myös suomenkielellä opastetuille risteilymatkoille Pärnun joelle. Risteily kestää noin yhden tunnin. Laivamatkalla kohtaat Pärnun uudesta kuvakulmasta samalla kun opas kertoo mielenkiintoisia asioita Pärnun historiasta ja nykyisyydestä. Laivalla on wc ja kahvio, josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Alus lähtee klo 18:00 keskustan sillan kupeesta laiturilta (konserttitaloa vastapäätä), osoite Lai 2. Opastettu risteily järjestetään tiistaisin ajalla 4.6.-13.8.2024.

Retki Alpakkafarmille

Hinta: 12 €/aikuinen ja 8 €/alle 15-vuotias, 0 €/0-2 vuotiaat
Omatoimikokemus

Lähde mukaan maaseudulle! Valloittavat alpakat ja muut kotieläimet odottavat Pärnun alpakkafarmilla. Farmi sijaitsee 12 kilometrin päässä Pärnun keskustasta ja avaa ovensa ryhmävierailua varten. Tilalla voi silitellä alpakoita, syöttää niille herkkuja ja tutustua myös suloisiin kääpiövuohiin ja tepsutteleviin kanoihin. Retken hintaan kuuluu bussikuljetukset retkelle ja sisäänpääsy farmille. Farmilta löytyy matkamuistokauppa ja leikkipiha.

Retkipäivät kesällä keskiviikkoisin 26.6., 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7.  ja 7.8. klo 09:00-12:00. Retken kesto 2,5 – 3 tuntia.

 

Pärnun kiertoajelu

Hinta: 15 €/ aikuinen, 10 €/ lapsi 0-15 v.
Opastettu retki

Oppaan johdolla pääset tutustumaan Pärnuun pintaa syvemmältä. Kiertoajelulla käydään läpi kaupungin keskeisiä nähtävyyksiä suomenkielisen oppaan johdolla.

Kiertoajelu järjestetään kesäkaudella perjantaisin.
Kiertoajelubussiin voi nousta seuraavista hotelleista:
klo 10:00 Viiking (Sadama ja Muuli kulmalta)
klo 10:05 Tervis Medical Spa
klo 10:10 Estonia Resort Spa & Conference
klo 10:15 Tervise Paradiis
klo 10:20 Hestia Hotel Strand
klo 10:30 Pärnu Hotelli
Kiertoajelu alkaa klo 10:30 Pärnu hotellin edestä.
Kiertoajelun lopussa on mahdollisuus palata lähtöhotellille tai jäädä kaupungille.
Kiertoajelun kesto noin 1-1,5 h.

Valgerannan seikkailupuisto

Hinta: Aikuinen 26 €, alle 18-vuotiaat 9-23€ iästä riippuen
Omatoimikokemus

Pärnusta noin 10 km päässä sijaitseva Valgerannan seikkailupuisto on ihanteellinen retkikohde, jos etsit jännitystä ja haasteita sekä aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa. Puiden latvoihin rakennetuissa seikkailuradoissa voit viihtyä ja koetella rohkeuttasi! Kiipeilemisen lomassa voit nauttia taustalla kimaltelevasta merimaisemasta.

Puiston radoista löytyy viisi erilaista vaativuustasoa. Kaikkien ratojen suorittamiseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Pienimmille (alle 6v. tai alle 115cm) pituisille lapsille on oma erillinen lastenrata Lastepark, josta löytyy riippusiltoja ja -kiikkuja sekä köysiratoja. Seikkailujen jälkeen voi retkeä jatkaa esimerkiksi rannalla piknikin merkeissä ja nuotiota poltellen. Valgerannassa on myös mahdolisuus pelata frisbeegolfia 1,7 km pituisella metsäradalla.

Lipun hinta ja sisältö vaihtelee iästä riippuen:
2-5-vuotiaiden lippu sisältää pääsyn Lasteparkin radoille
6-11-vuotiaiden lippu sisältää valjaat, harjoitteluradan ja radat 1-3
12-17 -vuotiaiden sekä aikuisten lippu sisältää valjaat, harjoitteluradan, radat 1-6 sekä vapaapudotushypyn

Kuljetus puistoon tapahtuu omatoimisesti. Pärnun linja-automasemalta pääsee Valgerannaan bussilla numero 25 tunnin välein. Pärnusta johtaa Valgerannaan myös hyvä pyörätie.

Sisäänpääsylippu on voimassa minä päivänä tahansa matkasi aikana kiipeilypuiston aukioloaikojen puitteissa.

Lottemaan teemapuisto

Hinta: 25€ / yli 2-vuotiaat lapset & aikuiset, alle 2-vuotiaat ilmaseksi
Omatoimikokemus

Lottemaa tarjoaa löytämisen iloa ja aktiviteetteja isoille ja pienille vieraille. Voit seikkailla seikkailupuistossa, tavata Lotte -kirjoista ja -elokuvista tuttuja hahmoja, etsiä ulospääsyä labyrintista, tutkia planetaariossa maailmankaikkeutta, tutustua erilaisiin soittimiin, musisoida, urheilla, askarrella Oskarin vajassa Lotten isän kanssa, leikkiä hauskoja leikkejä Lotten, Brunon ja Albertin kanssa sekä kuunnella iäkkään matkustajakoiran Klausin tarinoita kaukaista maista.

Puisto sijaitsee merenrannalla, jossa on mukavaa ottaa aurinkoa hiekkarannalla ja kastautua lämpimään meriveteen. Lottemaan ravintola ja kahvilat tarjoavat maukkaita ruokia. Rannalta löytyy myös rantakahvila! Vaikka päivä olisi sateinen, ei huolta, Lottemaan taloissa on hauska leikkiä sisätiloissa, tutkia keksintöjen koneita tai kerätä elämyksiä.

Pysäköintialue sijaitsee 800 m päässä teemapuistosta, pysäköinnin hinta on 3 €/päivä. Pysäköintialueelta kulkee minijuna teemapuistoon, junan hinta on 2 €/suunta. Pysäköintimaksut tai minijunan liput ostetaan paikan päältä. Pärnun bussiasemalta lähtee bussi Lottemaahan. Bussiaikatauluja voi katsoa osoitteesta www.tpilet.ee. Lähtöpysäkki: Pärnu bussijaam ja päätepysäkki: Reiu kool Tahkuranna vald. Bussipysäkki on Lottemaan parkkipaikan läheisyydessä. Bussilipun saa ostettua bussikuskilta tai asemarakennuksen lippukioskilta.Taksiyhtiö Pärnu Takso (p.+372 5593 222) kuljettaa Lottemaan teemapuistoon 15 €/suunta ja taksibussilla 17€/suunta.

Bronius Kutavičius "Karhu" -ooppera 5.7.2024

Hinta: 50 €/hlö
Omatoimikokemus

”Karhu” (2000) on kolmas ooppera liettualaiselta säveltäjältä Bronius Kutavičiukselta (1932–2021) ja hänen ensimmäinen suuri ooppera – jos ei keston suhteen, niin ainakin laajan roolijakauman, johon kuuluu monta solistia, orkesteri, sekakuoro ja jopa balettikohtauksia. Oopperaa on kuvattu ’mystiseksi trilleriksi’, ja se pohjautuu liettualaisen kirjailijan Aušra Marija Sluckaitė-Jurašienėn librettoon.

Tarina sijoittuu ’villien maiden’ maailmaan – syrjäiseen 1800-luvun Samogitiaan – missä kansanperinteet ja pakanalliset uskomukset pitävät edelleen väestöä otteessaan. Königsbergistä saapuvan pastorin, joka tulee vierailulle vanhan ystävänsä, kreivi Szémiothin luo, täytyykin lopulta majoittua oudon perheen luokse. Perheeseen kuuluu nuori kreivi Michel, joka käyttäytyy eläimellisesti, ja hänen mielenvikainen äitinsä, jonka legenda kertoo joutuneen karhun raiskaamaksi omassa häissään. Tämän hyökkäyksen seurauksena syntynyt puoli-ihminen; puoli-karhu rakastuu seuraavan kartanon kauniiseen neiti Juliaan, ja pyytää tätä aviopuolisokseen toivoen voivansa kesyttää kaksijakoista luontoaan. Mutta peto ottaa vallan hänen persoonastaan, kunnes hän lopulta tappaa morsiamensa puremalla tämän kurkkuun heidän hääyönään.

Ooppera on kahdessa näytöksessä ja se esitetään liettuan kielellä. Oopperan kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

 

Gaetano Donizetti "Rykmentin tytär" -ooppera 4.7.2024

Hinta: 55 €/hlö
Omatoimikokemus

Italialaisen säveltäjän Gaetano Donizettin (1797–1848) ranskalainen koominen ooppera; Rykmentin tytär on hallinnut maailman oopperataloja siitä lähtien, kun se sai ensi-iltansa Pariisissa vuonna 1840.

Donizetti näyttää kirjoittaneen oopperan vain muutamassa viikossa: ”Mikä minulta onnistui, sen tein aina nopeasti; ja minua moitittiin usein juuri huolimattomuudesta, joka vei minulta eniten aikaa. ”Rykmentin tyttären” menestys vahvistaa tämän havainnon. Oopperan musiikki pursuaa näennäistä yksinkertaisuutta ja huoletonta iloisuutta.

Tämä romanttinen komedia esitetään Klaipėdan valtion musiikkiteatterin parhaiden oopperalaulajien ja vierailijalaulajien toimesta, kuoron ja balettiryhmän jäsenten avustamana.

Esitetään ranskaksi, puhutut dialogit liettuaksi. Kesto noin 3 tuntia, sisältäen yhden väliajan.

Beach Grind festarilippu 2 päivää

Hinta: 85€ / henkilö
Omatoimikokemus

Kahden päivän lippu electro- ja housemusiikin Beach Grind -festareille Pärnussa 12.-13.7.2024 Festareiden 2024 esiintyjinä mm. Marshmello, Oliver Tree, Chase & Status, Bru-C, Rudim3ntal, Noëp, Nublu & Mikael Gabriel, 5Miinust & Puuluup ja Bedwetters. Liput myydään IMT:n hotellimatkan ostaneille asiakkaille.