Bonusta jokaisesta matkasta!

Pärnu

Upeasta rannasta ja kylpylöistä tunnettu Pärnu on Viron virallinen kesäpääkaupunki, mutta kaupunki tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Monipuolinen Pärnu on myös suomalaisten suosikkikohde vuodesta toiseen! Pärnun hotellit tarjoavat majoitusta pienemmistä majapaikoista suurempiin kylpylähotelleihin, keskustan tuntumassa tai lähempänä rantaa.

Upea pitkä hiekkaranta, vehreitä puistoja, rantabulevardi ravintoloineen…Pärnun hotellit,  tasokkaat kylpylät sekä monipuolinen kulttuuritarjonta ovat kaupungin tunnuspiirteitä. Pärnuun matkustat helposti omalla autolla tai IMT:n bussikuljetuksella. Katso edulliset matkamme Pärnuun!

Lisää Pärnusta

Pärnu tarjoaa tekemistä ympäri vuoden, mutta keskikesällä kaupunki muuttuu rantaparatiisiksi. Matala Pärnun lahti lämpiää jo hyvissä ajoin ja kutsuu uimareita. Kesäinen Pärnun ranta myös sykkii elämää, kun erilaiset elämystentarjoajat ja ruokakärryt siirtyvät rannan tuntumaan ja musiikki kantautuu terasseilta. Muina vuodenaikoina rauhallinen ranta houkuttelee ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

Pärnulla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina. Ensimmäinen kylpylä Pärnuun perustettiin jo 1800-luvun alussa. Vanhoista kylpyläperinteistä tunnetuin muistutus on rannan läheisyydessä kunnostettu Mudaravila, joka tänäkin päivänä palvelee kylpyläasiakkaita.

Pärnu on myös puistojen kaupunki, kävelyreitti keskustasta rannalle vie viehättävien puuhuviloiden koristamia katuja, läpi kauniiden puistojen. Tunnetuimmat Pärnun puistot ovat Lydia Koidulan puisto ja Pärnun puisto. Vallihaudan puistossa komeilee Tallinnan portti.

Pärnu houkuttelee matkailijaa myös edullisuudellaan, sillä hintataso verrattuna Tallinnaan on huomattavasti edullisempi.

Pärnussa on paljon hyvätasoisia ja monipuolisia ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee ydinkeskustassa ja rannan tuntumassa. Pääasiallisina ravintolakatuina voisi mainita keskustan Kuninga ja Rüütli kadut sekä rannan Supelusen. Kesäkauden aikana kaikki ravintolat ovat auki. Syyskuulta huhtikuulle osa ravintoloista sulkeutuu kokonaan tai on avoinna vain viikonloppuisin. Lue TOP 20 Pärnun ravintolat listauksemme.

Nykyään Pärnussa on entistä parempi valikoima illanviettopaikkoja. Varsinkin kesäaikaan kaupungilta löytyy laaja valikoima myöhään auki olevia baareja ja yökerhoja, muun muassa Rüütlin ja Hommikun kulmauksen tienoilla. Hyvä illanviettopaikka on myös Viron suurin baari Kuursaal, jossa on usein musiikkiesityksiä ja dj.

Pärnuun on helppo saapua bussilla tai omalla autolla, matkaa Tallinnasta kertyy noin 90 kilometriä. IMT:n bussit kuljettavat Pärnuun 1.2.-22.12.2024 joka viikko torstaisi ja sunnuntaisin, kesä- ja elokuussa myös tiistaisin ja juhannuksesta elokuun alkuun joka päivä.

Keskustan alueella on helpointa liikkua kävellen tai polkupyörällä. Välimatkat eivät useinkaan ole pitkiä ja tiet sekä pyöräreitit ovat hyväkuntoisia. Kaupungilta löytyy pyörä- ja  autovuokraamoita sekä tietenkin takseja. Kesäisin kaupungissa palvelee myös Kaubamajakaksen ilmainen bussikuljetus.

1.5.2024 Pysäköinti Pärnussa muuttu maksulliseksi. Täältä löydät hyödyllistä lisätietoa.

Ostosmahdollisuudet Pärnussa ovat hyvät. Keskustassa palvelevat monet ruokakaupat ja suosittu ostoskatu Rüütli, jonka varrelta löydät pikkuputiikit. Isoista ostosliikkeistä merkittävimpiä ovat Port Artur 1 ja 2 sekä Pärnu Keskus. Nämä kaikki sijaitsevat aivan ydinkeskustassa.

Valtaosa Pärnun tapahtumista pidetään kesäkauden aikana. Juhannuksen tienoilla Tallinna luovuttaa hallinnon Viron kesäpääkaupungille, joka on tietenkin Pärnu.

Pärnun tapahtumiin pääset tutustumaan Visit Pärnun sivuilta.

Pärnun ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia retkikohteita.

Noin 12 kilometrin päässä Pärnusta Tallinnan suuntaan sijaitsee alpakkafarmi, jossa on perulaisia alpakoita sekä myös kääpiövuohia ja kanoja. Tilalla voi silittää alpakoita, syöttää niitä tilalta saatavilla herkuilla  ja mennä alpakan kanssa vaikka pienelle kävelylle. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa virvokkeita ja talon emännän tekemiä käsitöitä.

Pärnun rantaa rauhallisempi Valgerannan luonnonkaunis hiekkaranta sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Pärnusta. Valgerannasta löytyy myös näkötorini, lasten leikkipaikka, seikkailupuisto ja frisbeegolfrata.

Puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta itään sijaitsee Somaan kansallispuisto. Luontomatkailusta nauttiva pääsee kansallispuistossa kulkemaan pitkospuita läpi kauniin suomaaston.

Kihnun saarelle matkataan Pärnusta noin 3 tuntia, joko laivalla tai autolla Munalaidin sataman kautta. Saaren perinteinen elämä on merkitty osaksi Unescon aineettomien kulttuuriperinteiden luetteloa. Yhteisöllisellä saarella asuu noin 700 asukasta. Vanhat perinteet, oma murre ja laulut ovat olennainen osa kihnulaisten arkea.

Olustveren kartano sijaitsee noin puolessa välissä Pärnua ja Tarttoa ja se on yksi parhaiten säilyneistä kartanokokonaisuuksista Virossa.

Miksi matkustaa Pärnuun
Pohjolan Rivieraksi kutsuttu
Paljon erilaisia kylpylöitä terveys- ja hemmotteluhoitoineen
Paljon hyviä ravintoloita
Pitkä upea uimaranta!
Hyvät ostosmahdollisuudet
Paljon erilaista tekemistä ja aktiviteettia
Lähellä olevat luontokohteet
Idyllinen pieni kaupunki

Matkat

Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pärnuun omalla autolla tai bussilla! Valitse mieleisesi hotelli, valikoimasta löytyy niin ranta- kuin keskustahotelleja. Laivamatkat ja kuljetukset sisältyvät matkan hintaan.
🚌 Bussikuljetuksella satamasta Pärnuun pääset kesä- ja elokuussa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, juhannuksesta elokuulle joka päivä ja ympäri vuoden torstaisin ja sunnuntaisin.


Pärnun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Valitse mieleisesi kylpylähotelli useista vaihtoehdoista. Laivamatkat ja kuljetus Tallinnasta Pärnuun ja takaisin sisältyvät pakettiin.
🚌 Bussikuljetuksella satamasta Pärnuun pääset kesä- ja elokuussa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, juhannuksesta elokuulle joka päivä ja ympäri vuoden torstaisin ja sunnuntaisin.


Pärnun hotellimatka omalla autolla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pärnuun omalla autolla! Valitse mieleisesi laivavuorot kattavasta valikoimastamme sekä hotelli joko keskustasta tai rannalta. Omalla autolla matkustaminen tuo joustavuutta matkantekoon!


Pärnun hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä öitä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna–Helsinki
Vietä valitsemasi määrä öitä Pärnussa ja yksi yö Tallinnassa.


1 yö laivalla + Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Ensimmäinen yö laivalla Helsingistä Tallinnaan, seuraavat yöt valintasi mukaan Pärnussa.


Baltian parhaat beachit, Jurmala ja Pärnu, Road Trip

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika–Jurmala
Jurmala (valitsemasi määrä öitä)
Jurmala–Pärnu
Pärnu (2 yötä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Meno–paluu laivalla Helsingistä Tallinnaan. Jurmalassa olevat yöt voit valita suunnitelmasi mukaan, Pärnussa vietetään 2 yötä.


Joulumatka Pärnuun

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä öitä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Pärnu on rauhallinen ja leppoisa paikka joulun viettoon. Bussikuljetuksemme vie Pärnun hotelleihin 22.12. ja aatonaattona 23.12. Paluupäiväksi voit valita 26.12. tai 29.12. Joulumatkat Pärnuun myynnissä myös omalla autolla.


Joulumatka Pärnun kylpylöihin

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Valitse joululomaasi kiireetön kylpyläjoulu Pärnussa! Bussikuljetuksemme vie Pärnun jouluun 22.12. ja 23.12. Paluupäiväksi voit valita 26.12. ja 29.12. Omalla autolla matkaan lähtevä voi taittaa matkat oman aikataulunsa mukaan.


Joulumatka, 1 yö laivalla + Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Pärnun matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Pärnusta

Parasta lomallamme oli hotelli, ja erityisesti sen kylpyläosasto. Hoidot olivat ihan ensiluokkaisia - kävimme erilaisissa hieronnoissa, kasvohoidossa ja jalkahoidossa, kaikki…
Hanna
Kylpylä oli paras tähän asti kokemistani Viron kylpylöistä. Erityisesti kylpylän monipuolisuus, puhtaus, siisteys, hoitojen taso ja hoitajien ammattitaito ja ystävällisyys.…
Martti
Hyvä hotelli parvekkeella ja hyvällä sijainnilla. Pyöränvuokraus toimi hyvin hotellista.
Eija
Hotelli on todella tasokas!
Arja
95% SUOSITTELEE PÄRNUN MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
10 °C