Bonusta jokaisesta matkasta!

Pärnu

Upeasta rannasta ja kylpylöistä tunnettu Pärnu on Viron virallinen kesäpääkaupunki, mutta kaupunki tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Monipuolinen Pärnu on myös suomalaisten suosikkikohde vuodesta toiseen! Tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja pienemmistä majapaikoista suurempiin kylpylähotelleihin, keskustan tuntumassa tai lähempänä rantaa.

Upea pitkä hiekkaranta, vehreitä puistoja, rantabulevardi ravintoloineen, erilaiset kylpylät sekä monipuolinen kulttuuritarjonta ovat Pärnun kaupungin tunnuspiirteitä.

Lisää Pärnusta

Pärnu tarjoaa tekemistä ympäri vuoden, mutta keskikesällä kaupunki muuttuu rantaparatiisiksi. Matala Pärnun lahti lämpiää jo hyvissä ajoin ja kutsuu uimareita. Kesäinen Pärnun ranta myös sykkii elämää, kun erilaiset elämystentarjoajat ja ruokakärryt siirtyvät rannan tuntumaan ja musiikki kantautuu terasseilta. Muina vuodenaikoina rauhallinen ranta houkuttelee ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

Pärnulla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina. Ensimmäinen kylpylä Pärnuun perustettiin jo 1800-luvun alussa. Vanhoista kylpyläperinteistä tunnetuin muistutus on rannan läheisyydessä kunnostettu Mudaravila, joka tänäkin päivänä palvelee kylpyläasiakkaita.

Pärnu on myös puistojen kaupunki, kävelyreitti keskustasta rannalle vie viehättävien puuhuviloiden koristamia katuja, läpi kauniiden puistojen. Tunnetuimmat Pärnun puistot ovat Lydia Koidulan puisto ja Pärnun puisto. Vallihaudan puistossa komeilee Tallinnan portti.

Pärnussa on paljon hyvätasoisia ja monipuolisia ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee ydinkeskustassa ja rannan tuntumassa. Pääasiallisina ravintolakatuina voisi mainita keskustan Kuninga ja Rüütli kadut sekä rannan Supelusen. Kesäkauden aikana kaikki ravintolat ovat auki. Syyskuulta huhtikuulle osa ravintoloista sulkeutuu kokonaan tai on avoinna vain viikonloppuisin. Lue TOP 20 Pärnun ravintolat listauksemme.

Nykyään Pärnussa on entistä parempi valikoima illanviettopaikkoja. Varsinkin kesäaikaan kaupungilta löytyy laaja valikoima myöhään auki olevia baareja ja yökerhoja, muun muassa Rüütlin ja Hommikun kulmauksen tienoilla. Hyvä illanviettopaikka on myös Viron suurin baari Kuursaal, jossa on usein musiikkiesityksiä ja dj.

Pärnuun on helppo saapua joko bussilla tai omalla autolla.

Keskustan alueella on helpointa liikkua kävellen tai polkupyörällä. Välimatkat eivät useinkaan ole pitkiä ja tiet sekä pyöräreitit ovat hyväkuntoisia. Kaupungilta löytyy pyörä- ja  autovuokraamoita sekä tietenkin takseja. Pärnussa on myös hyvä ja edullinen bussiverkosto.

Ostosmahdollisuudet Pärnussa ovat hyvät. Keskustassa palvelevat monet ruokakaupat ja suosittu ostoskatu Rüütli, jonka varrelta löydät pikkuputiikit. Isoista ostosliikkeistä merkittävimpiä ovat Port Artur 1 ja 2 sekä Pärnu Keskus. Nämä kaikki sijaitsevat aivan ydinkeskustassa.

Valtaosa Pärnun tapahtumista pidetään kesäkauden aikana. Juhannuksen tienoilla Tallinna luovuttaa hallinnon Viron kesäpääkaupungille, joka on tietenkin Pärnu.

Pärnun tapahtumiin pääset tutustumaan Visit Pärnun sivuilta.

Pärnun ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia retkikohteita.

Noin 12 kilometrin päässä Pärnusta Tallinnan suuntaan sijaitsee alpakkafarmi, jossa on perulaisia alpakoita sekä myös kääpiövuohia ja kanoja. Tilalla voi silittää alpakoita, syöttää niitä tilalta saatavilla herkuilla  ja mennä alpakan kanssa vaikka pienelle kävelylle. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa virvokkeita ja talon emännän tekemiä käsitöitä.

Pärnun rantaa rauhallisempi Valgerannan luonnonkaunis hiekkaranta sijaitsee vajaan 10 kilometrin päässä Pärnusta. Valgerannasta löytyy myös näkötorini, lasten leikkipaikka, seikkailupuisto ja frisbeegolfrata.

Puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta itään sijaitsee Somaan kansallispuisto. Luontomatkailusta nauttiva pääsee kansallispuistossa kulkemaan pitkospuita läpi kauniin suomaaston.

Kihnun saarelle matkataan Pärnusta noin 3 tuntia, joko laivalla tai autolla Munalaidin sataman kautta. Saaren perinteinen elämä on merkitty osaksi Unescon aineettomien kulttuuriperinteiden luetteloa. Yhteisöllisellä saarella asuu noin 700 asukasta. Vanhat perinteet, oma murre ja laulut ovat olennainen osa kihnulaisten arkea.

Olustveren kartano sijaitsee noin puolessa välissä Pärnua ja Tarttoa ja se on yksi parhaiten säilyneistä kartanokokonaisuuksista Virossa.

Miksi matkustaa Pärnuun
Pohjolan Rivieraksi kutsuttu
Paljon erilaisia kylpylöitä terveys- ja hemmotteluhoitoineen
Paljon hyviä ravintoloita
Pitkä upea uimaranta!
Hyvät ostosmahdollisuudet
Paljon erilaista tekemistä ja aktiviteettia
Lähellä olevat luontokohteet
Idyllinen pieni kaupunki

Matkat

Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pärnuun omalla autolla tai bussilla! Valitse mieleisesi hotelli, valikoimasta löytyy niin ranta- kuin keskustahotelleja. Voit itse valita myös matkasi pituuden. Laivamatkat ja kuljetukset sisältyvät matkan hintaan.


Pärnun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Valitse mieleisesi kylpylähotelli useista vaihtoehdoista. Laivamatkat ja kuljetus Tallinnasta Pärnuun ja takaisin sisältyvät pakettiin. Voit valita itse matkasi pituuden.


Pärnun hotellimatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu–Helsinki
Suorat lennot Helsingistä Pärnuun torstaisin ja sunnuntaisin 25.5.-13.8.2023


Pärnun hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä öitä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna–Helsinki
Vietä valitsemasi määrä öitä Pärnussa ja yksi yö Tallinnassa.


Baltian parhaat beachit, Jurmala ja Pärnu, Road Trip

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika–Jurmala
Jurmala (valitsemasi määrä öitä)
Jurmala–Pärnu
Pärnu (2 yötä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Meno–paluu laivalla Helsingistä Tallinnaan. Jurmalassa olevat yöt voit valita suunnitelmasi mukaan, Pärnussa vietetään 2 yötä.


1 yö Tallinnassa + Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Hintaan sisältyy 1 yön majoitus Tallinnassa, sekä valitsemasi määrä öitä Pärnussa. Matkat Virossa taittuu joko omalla autolla tai matkatoimiston bussin kyydissä.


Türin kukkamarkkinat, Pärnun hotellimatka, 2 yötä

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (2 yötä)
Türin kukkamarkkinat
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Kaikkien multasormien suosima Türin kukkamarkkinat odottaa kävijöitään jälleen! Tutuksi tullut tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 46. kerran. Matkalla vietetään 2 yötä Pärnussa. Lauantaina 20.5. tehdään retki bussilla Türin markkinoille.


Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja, Palanga ja Pärnu, Road Trip

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika–Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala–Liepaja
Liepaja (2 yötä)
Liepaja-Palanga
Palanga (2 yötä)
Palanga-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä öitä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Koe Viron, Latvian ja Liettuan upeimmat uima-rannat samalla matkalla. Kesäkaupunkien elämää ja rannan vilinää pääsee matkalla ihmettelemään Palangan, Liepajan, Jurmalan ja Pärnun hiekkarannoille. Koe Baltian parhaat rannat omalla autolla matkustaen. Varaa road trip -matka helposti!


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Pärnun matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Pärnusta

Pärnussa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja turvallinen kaupunki myös lasten kanssa. Kaiken kaikkiaan hyvä lomakohde.
Tuukka
Perheen kanssa
Parasta matkallamme oli Pärnun monipuoliset mahdollisuudet!
Anni
Nautimme erityisesti nykytaiteen museosta, kävelystä kaupungilla, kauniista vanhoista rakennuksista ja yleisesti miellyttävästä ilmapiiristä!
Miki
Ihana meri, ranta ja puistot! Pärnussa on loistavat pyöräilymaastot ja polkupyöränvuokraus on vaivatonta.
Maisa
95% SUOSITTELEE PÄRNUN MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
10 °C