Näe ja koe Tallinna

Tallinnan vanhakaupunki ja Toompean mäki

Viron pääkaupungin vanhin osa on sen sydän. Historiallinen Tallinnan Vanhakaupunki viehättää nähtävyyksillään ja on yksi suosituimmista kohteista Tallinnassa – eikä syyttä. Tallinnan Vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tässä historiallisessa helmessä voi vielä nähdä alkuperäisasussaan olevia keskiaikaisia kirkkoja, mukulakivikatuja sekä useita eri aikakauden rakennuksia. Täällä sijaitsevat muutamat Viron suosituimmista nähtävyyksistä, kuten Tallinnan raatihuone, Viron historianmuseo, Olevisten kirkko, Tallinnan tuomiokirkko sekä Aleksanteri Nevskin katedraali ja Bastionin tunnelit. Kuvernöörin tarhasta, Toompean linnan eteläpuolelta näkee parhaiten 46 metriä korkean Pitkän Hermannin tornin. Se on keskeinen ja tänäkin päivänä elinvoimainen symboli: maan hallitsijan lippu liehuu tornin huipussa. Kansallishymnin saattelema lipunnostoseremonia pidetään tornilla joka aamu. Toompean mäellä sijaitsevilta neljältä näköalatasanteelta on huikeat näkymät Tallinnan kattojen ylle.

PROTO Keksintötehdas

Miltä tuntuisi istua maailman ensimmäisen auton rattiin, kuljettaa höyryveturia, sukeltaa sukellusveneellä tai lentää kuumailmapallolla? Tallinnan Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan alueella avautuu virtuaalitodellisuutta hyödyntävä Keksintötehdas PROTO, jossa kaiken ikäiset vieraat voivat testailla tekniikan ihmeitä. PROTO Keksintötehtaassa herää virtuaalitodellisuuden ja oikeiden tieteellisten kokeiden avulla henkiin todellinen keksintöjen laboratorio, jossa vieraat voivat kokeilla kiinnostavia tekniikan ihmeitä, tutustua keksintöjen hämmästyttävään maailmaan ja muuttua itse tiedemiehiksi.

IMT Oma loma -appista näyttämällä yllä olevaa kuvaa saat 10 % alennuksen perus- ja perhelipuista. Kerralla voi ostaa enintään 2 lippua.

Fotografiska

Fotografiska on kansainvälinen valokuvamuseo, joka sijaitsee Tallinnan Telliskiven sydämessä. Maailmantason valokuvataidetta on esillä näyttelyissä, jotka eivät ole pelkästään kauniita, vaan herättävät myös ajatuksia, epämukavia tunteita ja kipua sekä yhteiskunnallista keskustelua. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa ja näyttelyt vaihtuvat noin kolmen kuukauden välein. Yhtä aikaa talossa on yleensä kolmesta neljään erilaista näyttelyä. Fotografiskan alakerrassa on kahvila sekä lahjatavarakauppa ja yläkerrassa on suosittu ravintola, jonka kattoterassilta aukeaa upea näkymä yli koko Tallinnan!

PoCo - Pop-taiteen museo

Rotermannin korttelista löytyvä PoCo – Pop-taiteen museo tarjoaa mittavan kokoelman kansainvälistä pop-taidetta. Teokset vaihtelevat New Yorkin pop-taideliikkeen korkeudesta Neuvostoliiton underground-taiteeseen; Bristolin kaduilta nykypäivän globaaliin digitaaliseen yhteisöön. Mukana on myös digitaalisia maailmoja ja tekoälytaidetta. Näytteillä ovat Warhol, Banksy, Koons, Lichtenstein, Haring, Hirst, Hockney, Basquiat, Kusama, Newton ja muut suuret nimet. Pop-taide on ironian, yhteiskuntakritiikin ja mielikuvitusleikin symbioosia. Pop-taide ei koskaan lopu kesken, sillä poliitikot ja yhteiskunnalliset paineet luovat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia protestointiin, ironiaan ja hauskanpitoon. PoCo tarjoaa pop-taiteen klassikoita, mutta yllättää aina jollain uudella!

Balti Jaama Turg

Tallinnan rautatieaseman vieressä ollut tori sai täysin uuden ilmeen 2017, kun Balti Jaama Turg avattiin remontin jälkeen. Moderni tori (tai kauppahalli) on viihtyisä paikka, josta löytää yhden katon alta hedelmiä, vihanneksi, kalaa, lihaa, käsitöitä ja leipomotuotteita. Lisäksi alueelta löytyy mm. kuntosali, kahviloita, ravintoloita ja oma panimo. Päivittäisten ostosten lisäksi torille kannattaa suunnata esimerkiksi lounaalle.

Tallinnan televisiotorni

Sinua odottaa Pohjoismaiden korkein, 175 m korkea, avoin näköalatasanne, joka on yksi Tallinnan panoraaman maamerkeistä. Jos TV-torni olisi asuinrakennus, se olisi 65-kerroksinen. Hissi vie sinut 56 sekunnissa 21. kerrokseen, jossa avautuu 360 asteen näkymä Tallinnaan ja sen ympäristöön. 314 metriä korkea TV-torni on Viron korkein rakennus. Voit ostaa lipput TV-torniin ennakkoon Tallinnan hotellimatkavarauksesi yhteydessä. Tutustu myös TV-tornin reunallakävelyyn!

Pariisista tuleva kiertävä näyttely ”Eiffel, aina korkeampi” on esillä Tallinnan TV-tornissa 18.4.-30.9.2024. Tiesitkö, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 135 vuotta kun yksi maailman ikonisimmista rakennuksista, Eiffel-torni pystytettiin? TV-torni tarjoaa sinulle poikkeuksellisen mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin ja löytää tekniikan ja teknologian loiston, joka muutti maailmaa ikuisesti.

.🍦Jätskiale Tallinnassa 1.-31.7.

Heinäkuun ajan saat IMT Oma Loma Appia näyttämällä kaikista LaMuun Tallinnan myymälän jätskeistä -10% alen. Vaihtoehtoja löytyy joka makuun sekä gluteenittomana, pähkinättömänä, maidottomana, vegaanisena…. Me IMT:llä olemme testanneet tämän ja voimme todella suositella.😋 Kesälomalaisen ehdoton laMUST!

Põhjalan panimo

Põhjala Panimo on Viron suosituimpia ja arvostetuimpia käsityöpanimoita, joka perustettiin vuonna 2011 neljän oluen tekijän toimesta. Panimon nimi ”Põhjala” viittaa pohjoiseen alueeseen, mikä kuvastaa paitsi Viron sijaintia pohjoisessa Euroopassa, myös panimon intohimoa pohjoismaiseen olutkulttuuriin. Panimo on erikoistunut tuottamaan monipuolisia oluttyylejä, kuten IPA, stout, sahti-oluet ja saison-oluet. Heidän oluissaan yhdistyvät perinteiset oluttyylit ja modernit kokeilut, mikä tekee niistä houkuttelevia olutharrastajille ympäri maailmaa.
Põhjala Panimo sijaitsee Noblessnerin telakka-alueella Tallinnassa. Heillä on oma panimoravintola, jossa voi nauttia tuoreista oluista suoraan hanasta ja maistella herkullisia ruokia, jotka on valmistettu sopimaan täydellisesti oluiden kanssa. Saatavilla on myös panimokierroksia maistiaisineen.

Kalamajan ja Telliskiven alue

Tallinna länsirannalle sijoittuva Kalamaja on ollut viime vuosina yksi Tallinnan trendikkäimmistä kaupunginosista. 1920-1930-luvuilla työläisten asunnoiksi rakennetut kaksi- ja kolmikerroksiset puukerrostalot ovat alueelle tunnusomaisia ja luovat omaa viehätystään. Telliskivi-keskus on vanhasta tehdasmiljööstä muotoutunut suosituksi alueeksi, josta löytyy mm. kulttuuria, ravintoloita ja kauppoja.

Paksu Margareeta

Paksun Margareetan tornissa toimii Viron merenkulkumuseo, jossa voi tutustua virolaisen merenkulun historiaan mielenkiintoisella tavalla. Museossa on muun muassa keskiaikainen hylky, upea laivojen pienoismallikokoelma sekä paljon mielenkiintoisia ja käsin kosketeltavia näyttelyesineitä.

Tornin katolla kannattaa piipahtaa, sillä siellä on näköalatasanne, josta on upeat maisemat sekä satamaan että Vanhaankaupunkiin. Kesäisin terassilla toimii kahvila. Tasanteelle pääsee ilman museon pääsylippua.

Merimuseo Lennusadam

Vanhoihin vesitasohalleihin rakennettu Lentosatama (Lennusadam) on ultramoderni merimuseo, joka kertoo merestä, merenkulusta ja merisodankäynnistä. Museo on mielenkiintoinen vierailukohde niin aikuisille kuin lapsille. Museossa pääsee tutustumaan muun muassa toisen maailmansodan aikana käytössä olleeseen sukellusveneeseen ja luonnollisessa koossa olevaan Short 184 -vesitasoon. Simulaattoreiden avulla voit lentää Tallinnan yllä ja navigoida Tallinnanlahdella.

Kadriorgin puisto ja palatsi

Tallinnan keskustan itäosaan sijoittuu kaunis Kadriorgin alue palatseineen. Kadriorgin palatsi on valmistunut 1718 Pietari Suuren tilauksesta. Barokkipalatsissa toimii tällä hetkellä Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museo. Palatsin ympärillä on upea puisto, jossa on mm. Joutsenlampi ja japanilainen puutarha. Alueelta löytyy myös muita rakennuksia, kuten vartiotupa, vierastalo, paviljonki ja keittiörakennus, joista viimeisessä toimii Mikkelin museo

Vapaudenaukio

Tallinnan vanhan kaupungin etelälaidalle jäävä aukio, jonka näyttävin monumentti on Vapauden risti. Läpi vuosikymmenten myllerrysten aukio on ollut merkittävä virolaisuuden keskus ja kansan suosima kohtauspaikka. Vapauden risti on Viron vapaussodan 1918-20 monumentti ja pystytetty muistuttamaan itsenäisyyden vuoksi käydyistä taisteluista. Pimeällä risti on valaistu.

Viru-hotellin vakoilumuseo

Tallinna keskustassa, Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitsee pieni, mutta mielenkiintoinen museo. Opastetulla kierroksella tutustutaan Viru-hotellin yläkerrassa sijaitsevaan KGB-museoon ja Tallinnan salattuun historiaan. Museossa päästään näkemään esineistöä ajalta, jolloin KGB on vakoillut henkilökuntaa ja asiakkaita täältä hotellin ylimmästä kerroksesta. Kysy KGB-museon lippuja Tallinnan hotellimatkavarauksen yhteydessä

Kiek in de Kök -linnoitusmuseo ja Bastionien tunnelit

Kiek in de Kökin linnoitusmuseo muodostaa yli 500 metrin pituisen museon. Siihen kuuluu neljä tornia: Kiek in de Kök, Neitsyttorni, Tallitorni ja Lyhyen jalan porttitorni. Linnoitusmuseoon kuuluvat myös salaperäiset maanalaiset bastionikäytävät ja niissä oleva Kiviveistosmuseo.
Kiek in de Kökin näyttely antaa katsauksen entisajan sodasta, rutosta ja nälänhädästä ja esittelee rikoksia ja rangaistuksia keskiaikaisessa kaupungissa. Bastionikäytävien näyttely esittelee puolustusrakennelman historiaa ja tärkeimpiä sotatapahtumia. Siellä sijaitsee myös runsas kiviveistosnäyttely.

1.11.2023 alkaen on Kiek in de Kökin torni suljettu näyttelyn uudistamista varten. Töiden aikana Kiek in de Kökin linnoitusmuseossa ovat avoinna: bastionin tunnelit ja kiviveistosmuseo, Neitsyttorni, Tallitorni, Lyhyen jalan porttitorni sekä torneja yhdistävä puolustuskäytävä. Uudistunut näyttely avataan Kiek in de Kökin tornissa alustavan suunnitelman mukaisesti vuoden 2024 puolivälissä.

Viron kansallisooppera Estonia -teatteri

Tallinnan keskustassa sijaitseva rakennus toimii Viron kansallisooppera Estonian ja Viron valtion sinfoniaorkesterin kotina. Vuonna 1913 valmistuneen rakennuksen suunnittelivat suomalaiset arkkitehdit Armas Lindgren ja Wivi Lönn. Toisessa maailmansodassa teatteri tuhoutui merkittäviltä osin. Uudelleenrakennettu teatteri on alkuperäistä pelkistetympi ja perustui virolaisten arkkitehtien arkkitehtien Alar Kotlin ja Edgar Johan Kuusikin suunnitelmiin. Rakennuksessa voi kokea upeita teatterielämyksiä. Siellä toimii myös ravintola. Lauantaisin kello 17 teatterilla järjestetään englannin kielinen kierros, jossa rakennuksen mielenkiintoista historiaa kuulee tarkemmin. Ikaalisten Matkatoimisto järjestää baletti- ja oopperamatkoja Estonia teatteriin.

Alexela Konserttitalo

Alexelan konserttitalo sijaitsee viihdekeskus Solariksessa, aivan Tallinnan sydämessä. Tämä konserttitalo on yksi Viron merkittävimmistä esiintymispaikoista ja se tarjoaa monipuolisen valikoiman kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteria, oopperoita, baletteja sekä muita esityksiä. Alexela konserttitalolla on moderni ja tyylikäs arkkitehtuuri, ja siellä on erinomainen akustiikka sekä yleisöystävälliset tilat. Tilaan mahtuu jopa 1700 katsojaa, mikä tekee siitä erinomaisen paikan isommillekin tapahtumille. Konserttitalo on saanut nimensä Viron energiayhtiö Alexelan mukaan, joka on myös sen pääsponsori. Alexela Kontserdimaja onkin tärkeä osa Tallinnan kulttuurielämää ja se tarjoaa korkeatasoista viihdettä sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille.

Taidemuseo Kumu

Taidemuseo sijaitsee noin 5km päässä Tallinna keskustasta.

Kumu on Viron taidemuseon päärakennus ja suurin ja edustuksellisin näyttelypaikka Virossa. Vuonna 2008 Kumu voitti Euroopan vuoden museon tittelin.
Kumun perusnäyttely esittelee virolaista taidetta 1700-luvun alusta vuoteen 1991, vaihtuvissa näyttelyissä on esillä myös kansainvälistä ja modernia taidetta.

Atlantis H2O Aquapark

9 kilometriä Tallinnasta, Viimsi kylpylän yhteydessä on koko perheen hauska vesipuisto Atlantis H2O Aquapark. Vesipuistosta löytyy erilaiset uima-altaat, liukumäet ja kaikenlaiset muut vesivehkeet. Vesikeskuksessa on useita hauskoja kohteita: aaltoallas, ympyrää kulkeva joki, kahdeksan erilaista liukumäkeä, joista pisimmät ovat yli 120 m. Pienille asiakkaille on erillinen leikki- ja viihdealue, jossa on kaksi pienempää liukumäkeä, kiipeilyalue ja 20 cm syvä uima-allas. Vesikeskus on yhdistetty Tallinn Viimsi SPA:n kylpylä- ja saunakeskukseen, jossa voit nauttia erilaisista kylpylä- ja saunapalveluista lisämaksusta.

Energian oivalluskeskus

Energian oivalluskeskus sijaitsee satavuotiaassa voimalaitoksessa Tallinnan vanhankaupungin ja Kalamajan rajalla. Oivalluskeskuksessa sinua odottavaa Pohjois-Euroopan mittakaavassa ainutlaatuiset salamashow’t, staattisen energian demonstraatiot, planetaariofilmit ja yli sata näyttelyesinettä, joihin saa ja kuuluu koskea. Tule oivaltamaan tieteen lainalaisuuksia hauskalla ja jännittävällä tavalla! Sähköä ilmassa!

Skywheel of Tallinn -maailmanpyörä

Tallinnan maailmanpyörä sijaitsee uudessa T1 Mall of Tallinn -ostoskeskuksen katolla. Se nostaa Sinut 120 metrin korkeudelle merenpinnasta ja avaa näkymän Tallinnan siluettiin aivan uudesta näkökulmasta!
Halutessasi voit nauttia lumoavasta näkymästä kaupunkiin, merelle, Ülemisten järvelle ja lentokentälle enintään 6 hengen seurueessa. Myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla olet tervetullut kyytiin. Kierros kestää 15 minuuttia.
Mukava elämykse ympäri vuoden.  Talvella gondoleissa on lämmitys, kesällä ilmastointi.

Super Skypark

Huikea trampoliini ja pelikeskus. Liikuntapuistossa on Euroopan suurin trampoliinialue ja jättimäiset kiipeilyseinät. Pelikeskuksesta löytyy pelejä jokaiselle ikäryhmälle. Keskuksessa on myös 10 metrin korkuinen kiipeilyalue liukumäillä, pikkulasten leikkialue ja paljon muuta.

Nukketeatterimuseo NUKU

Tallinnan keskustassa sijaitseva teatteri ja museo. Vanhassakaupungissa sijaitseva teatteri on lumonnut kaikenikäisiä yleisöjä fantastisilla tarinoillaan ja värikkäillä hahmoillaan jo vuodesta 1952. Museon kautta kautta pääsee kurkistamaan nukketeatterin kulisseihin, taiteenalan historiaan ja kymmeniin nukkeihin, joilla on ollut roolinsa teatterin suosituissa esityksissä. Rakennuksessa on myös lasten kahvila ja karkkikauppa!

Ohikulkijat Nunne-kadulla voivat nauttia mekaanisesta ihastuttavasta höyryteatterista teatterin ikkunassa.

Tallinnan Laululava

Kolme kilometriä Tallinnan keskustasta itään sijaitseva Laululava on arkkitehtien Alar Kotli, Henno Sepmann ja Uno Tölpus suunnittelema rakennus. 1960 -luvulla valmistunut lava on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen rakennelma. Suunnitelmassa otettiin huomioon maaston ominaisuudet: ihmiset istuvat rinteellä ja laululava heijastaa äänen kaiut kuulijoille. Tallinnan laululava on suosittu paikka tapahtumien järjestämiseen. Ennen kaikkea se tunnetaan laulujuhlistaan. Laulujuhlat järjestetään joka viides vuosi ja tapahtumaan osallistuu lähes 25 000 laulajaa ja lähes 100 000 katsojaa. Voit myös kiivetä 42 metrin korkuisen palotornin huipulle, josta avautuu hieno näköala Tallinnan kaupunkiin ja merenlahdelle.

Miehitys- ja vapausmuseo Vabamu

Tallinna vanhankaupungin laidalle jäävä museo, joka esittelee miehityksestä, vastarinnasta, palauttamisesta ja vapaudesta.
Museo kertoo tarinan Virosta ja virolaisista isoäideistä ja isistä henkilökohtaisten muistojen ja liikuttavien tarinoiden kautta. Matkalla museon halki on oppaanasi suomenkielinen e-opas, joka vie osallistavalle ja mietiskelevälle matkalle lähimenneisyyden poluille.

Viron luonnontieteellinen museo

Viron luonnontieteellinen museo sijaitsee Tallinnan keskustassa. Luonnontieteellisen museon perusnäyttelyt vievät retkille Viron niityille, metsiin, jokien ja järvien rantoihin. Ne kertovat alueen geologisesta historiasta, joka ulottuu jopa 2 000 miljoonan vuoden päähän. Museossa voi tutustua harvinaiseen liito-oravaan, katsoa silmiin täkäläisten metsien suurinta nisäkästä eli hirveä, ottaa mittaa suurimmasta Viron vesiltä pyydetystä kalasta, kokeilla, kuunnella ja haistella maailmaa niin kuin eläimet sen kokevat. Joka vuosi vaihtuvat näyttelyt avaavat ovia ainutlaatuisiin maailmoihin – olivatpa aiheena sitten elävät hämähäkit, ruoka- ja myrkkysienet tai kivennäiset. Tarjolla on aina uutta, innostavaa tietoa!
Museoon tutustumisessa on erinomaisena apuvälineenä nettipohjainen audioguide, jonka saa sekä suomeksi, englanniksi, venäjäksi että viroksi.

Tallinna Zoo

Tallinnan eläintarha sijaitsee vastapäätä Rocca al Mare -kauppakeskusta Tallinnan länsipuolella, noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Eläintarhalle pääsee helposti omalla autolla, taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä. Eläintarha avattiin 1937, kun Helsingissä voittanut Viron ammuntajoukkue toi pokaalin lisäksi mukanaan lahjaksi saadun ilveksen poikasen Ilun. 87 hehtaarin laajuiselle metsämaalle levittäytyvä eläintarha voi ylpeillä pohjoisen Euroopan parhailla kokoelmilla.

Viimsin ulkoilmamuseo

Viimsin ulkoilmamuseo eli ”rantakansan museo” sijaitsee Viimsin niemellä, noin 10 kilometriä Tallinnasta. Sieltä löydät Pringin rannikkokylän, josta löytyy yli 150 vuotta vanha rannikkotalojen ryhmä. Museossa pääsee tutustumaan kylän asukkaiden jokapäiväisiin toimiin, maatalon töihin ja merellä käyntiin, lepohetkiin ja kyläjuhliin, toripäiviin ja juhlatapoihin. Jo pelkkä merenrantamaisema on ihailemisen arvoinen.

Tallinn Card

Tallinn Card on kaikki yhdessä -lippu museoihin ja nähtävyyksiin, ja sillä pääset tutustumaan kiehtovaan kaupunkiin. Tallinn Cardilla pääset ilmaiseksi yli viiteenkymmeneen kaupungin parhaaseen museoon ja nähtävyyteen ja matkustat maksutta julkisessa liikenteessä. Kortin käyttäjänä saat myös paljon muita etuja opastetuilla kierroksilla, viihdepaikoissa, ravintoloissa, kahviloissa ja myymälöissä. Tallinn Card -kortin voit ostaa 24, 48 tai 72 tunniksi. Lapsialennus enintään 17-vuotiaille. Yhdellä aikuisten kortilla pääsee museoihin ja nähtävyyksiin myös kaksi alle 7-vuotiasta lasta ilmaiseksi mukaan.

Erikoistarjous: IMT:n asiakkaana voit ostaa Tallinn Cardin 2 € edullisemmin.

Patarein merilinnoitus (vankila)

Vaikuttava Patarein merilinnoitus on sekä arkkitehtoninen muistomerkki että neuvostoajan synkkä vankila. Kyseessä on kommunismin ja natsismin uhrien muistomerkki ja Viron tasavallan marttyyrien vastarinnan symboli. Rakennus on toiminut tykkipatterina, kasarmina ja vankilana. Patarei kuuluu Euroopan arkkitehtuuriperintöön. Näyttelyalue kattaa 1200 neliömetriä rakennuksen itäsiivessä, jossa on säilynyt aito vankilasisustus ja vankien piha kävelyalueineen. Näyttelyalue avataan jälleen yleisölle vuonna 2026.

Elamus Spa

Viron suurin kylpylä- ja saunakeskus Elamus SPA sijaitsee noin 15 minuutin matkan päässä satamasta Mustamäen alueella. Elamus Spassa on 12 erilaista saunaa, erilaisia saunarituaaleja, 25 metriä pitkä kuuden radan uima-allas sekä lapsille tarkoitettu alue hieman erillään muusta kylpyläosastosta.

Lisäksi Spassa on lisämaksullinen, erillinen ja vain aikuisille tarkoitettu Elamus Spa 21+, josta löytyy vielä lisää saunoja sekä allas. 21+ puolella voit nauttia drinkkejä suoraan uima-altaassa istuen, nauttia rauhoittavasta musiikista tai kokeilla Garra Rufa -kalahoitoa, jossa pienet kalat syövät kuollutta ihosolukkoa jaloista.

Paikan päällä voi vuokrata pyyhkeen tai kylpytakin. Alueella ilmainen pysäköinti.

Lastenmuseo Miiamilla

Tallinnassa, Kadriorgin alueella toimiva Lastenmuseo Miiamilla on lapsille ja perheille tarkoitettu leikkisä ympäristö, jossa voi kokea ja oppia. Museo toimii 1937 Kadriorgin lastenpuiston päärakennukseksi rakennetussa talossa, jossa on värikäs torni. ”Lasten paratiisiksi” kutsuttu puisto viehättää Kadriorgiin sopivalla historiallisella rakennuksellaan ja kokonaisuudellaan.

Videopelimuseo LVLup!

Museo jokaiselle videopeleistä kiinnostuneelle – ja tässä museossa pääsee myös pelaamaan! Museossa uusi kohtaa vanhan ja päinvastoin – esillä on konsoleja ja pelejä 1980-luvulta nykypäivään. Harvinaisuus ja mielenkiintoinen löytö menneisyydestä on esimerkiksi Super Nintendon peli ”International Superstar Soccer”, joka julkaistiin yli 20 vuotta sitten ja on kuuluisan Pro Evolution Soccer -pelisarjan edelläkävijä. Pelaamalla itse museossa saat perusteellisen katsauksen videopeliteollisuuden kehityksestä ja jokaisen sukupolven erikoisuudesta.

Maarjamäen linna

Neljä kilometriä Tallinnan keskustasta kohti Piritaa ja löydät Maarjamäen linnalle. 1874 valmistunut Maarjamäen linna on vuosisatojen aikana ollut tunnettu lomailupaikka, venäläisen kreivin Anatoli Orlov-Davõdovin kesäasunto, suosittu ravintola-yökerho ja Viron tasavallan armeijan lentokoulu. Nykyään linna toimii Viron historiallisena museona.

Metsäkalmisto

Viron tunnetuin hautausmaa, Metsäkalmisto, sijaitsee Piritan alueella Kloostrimetsassa, noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta. Hautausmaalle on sen perustamisen (1933) jälkeen haudattua monia kuuluisia virolaisia. Luonnonläheisellä hautausmalla ovat haudattuina  mm. kirjailija Eduard Vilde, Viron ensimmäinen presidentti Konstantin Päts ja laulaja Georg Ots. Alueella on yksi rakennus, funktionalistinen siunauskappeli.

Linnahall

Tallinna keskustassa sijaitseva massiivinen rakennus on Moskovan kesäolympialaisiin 1980 valmistunut Linnahall. Se on alunperin kulttuuri- ja urheilukäyttöön valmistunut kompleksi. Suuren rakennuksen sisällä on mm. 4200-paikkainen sali ja jäähalli. Rapistumaan päässyt rakennus on ollut suljettuna jo useiden vuosien ajan, ja sitä on päässyt katsomaan vain ulkoa. Suunnitelmia Linnahallin kunnostamisesta mm. konferenssikeskukseksi on olemassa.

Tallinnan kaupunki, Tallink ja sijoitusyhtiö Infortar ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen Linnahallin kehittämisestä. Suunnitelmissa on uusi satama, konserttikeskus sekä kauppakeskus. Kunnostuksessa otetaan huomioon Linnahallin historia huomioon ja osapuolet ovat sitoutuneet noudattamaan kunnostuksen vaatimia erityisvaatimuksia. Rakennuksen kunnostamisesta järjestetään arkkitehtuurikilpailu.

Tallinna Legendid

Tämä maanalle sijoittuva ”kauhukellari” on sekoitus museota ja teatterin maailmaa. Museo kuvailee Viron historiaa esittelemällä yhdeksän karmivaa tarinaa (yhdeksän legendaa) joiden kaikkien tapahtumat sijoittuvat keskiaikaiseen Tallinnaan. Esitys kestää 40 minuuttia ja se on saatavissa myös suomeksi. Herkimmille tämä kohde ei sovi, sillä kammioissa päästään  näyttelijöiden avulla todistamaan niin mestausta kuin ruton saastuttamia katuja. Tämä karmaiseva kokemus ei jätä katsojaansa kylmäksi.

Piritan luostari

Noin 5 kilometriä Tallinnasta itään löydä Piritan luostarin rauniot. Keskiaikainen luostari on ollut raunioina jo vuodesta 1577 saakka.

Pyhän Birgitan luostari/Piritan luostari oli Vanhan Liivinmaan suurin luostari. Nunnaluostari perustettiin vuonna 1407 Ruotsin vallan aikana ja se sai nimensä Vadstenassa sijainneen Pyhän Birgitan pääluostarin mukaan.  Iivana Julman joukot tuhosivat luostarin vuonna 1577 Liivinmaan sodissa. Jäljelle on jäänyt massiivinen goottilaistyylinen, 35 metriä korkea julkisivu, päärakennuksen seinät, kivijalka, kellarit ja kalmisto.

Vuonna 2001 otettiin käyttöön uusi kalkkikivinen luostarirakennus raunioiden läheisyyteen. Birgittalaisnunnat kaikkialta maailmasta ovat sinne tervetulleita. Rakennusmateriaalit ja sisustus ovat kokonaan virolaista alkuperää paitsi kirkon kellot, jotka on valmistettu Roomassa.
HUOM! Kohde on auki säävarauksella.

Piritan hiekkaranta

Piritan hiekkaranta, 7 kilometriä Tallinnan keskustasta itään, on kaupungin suosituin uimaranta. Pari kilometriä pitkän hiekkarannan lisäksi rannalta löytyvät pukukopit, lasten leikkikenttä ja palloilukenttä. Kesäisin rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja vesiurheiluvälineitä.

Tallinnan joulutori

Raatihuoneentorin keskellä komeilee upea joulukuusi, ja sitä ympäröi tunnelmallinen joulutori, jonka myyntikojuista voit ostaa paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Voit nauttia iloisesta joulutunnelmasta shoppaillen ja herkutellen. Tallinnan Vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna yleensä noin marraskuun lopusta joulukuun loppupuolelle.