Bonusta jokaisesta matkasta!

Tallinna

Kaunis ja monipuolinen, lähimatkailuun oiva Tallinnan kaupunki on mielenkiintoinen ja uniikki yhdistelmä vanhaa ja uutta. Tutustu historialliseen muurien suojaamaan Tallinnan Vanhaankaupunkiin, moderniin uuteen keskustaan sekä kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja ravintoloihin.

Tallinnan Vanhankaupungin miljöö on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Vanhan Tallinnan kadut ovat täynnä tunnelmallisia pieniä ravintoloita. Makuelämyksiä ja romantiikka löytää holvikellareista. Kesällä terassit levittäytyvät toreille ja lukuisille mukulakivikaduille.

Tallinnan uuden keskustan modernit lasi- ja tornitalot kohoavat Vanhankaupungin porttien edestä. Uudesta keskustasta löydät muoti- ja merkkiliikkeet, isot ostoskeskukset kuten Viru Keskuksen sekä kulttuurielämyksiä esimerkiksi Estonia-teatterin laadukkaasta valikoimasta.

Laivalla Tallinnaan matkustaa Helsingistä nopeimmillaan vain kahdessa tunnissa. Kaupungissa järjestetään monia tapahtumia huippuartistien konserteista ja erilaisista festivaaleista urheilutapahtumiin. Mielenkiintoiset museot ja uudistetut trendikkäät lähiöt takaavat elämyksellisen loman. Kauttamme voit varata haluamasi majoituksen Tallinnan hotellivalikoimasta sekä kylpylähotelleista,  laiva-aikataulut ja risteilyt oman suunnitelmasi mukaan.

Lisää Tallinnasta

  1. Monien mielestä Euroopan paras ravintolaelämys löytyy Tallinnasta – Tallinnan ravintolat 
  2. Löydä kirpputorien aarteita
  3. Koe boheemi Telliskivi ja Kalamaja
  4. Tee edullisia ostoksia
  5. Hauskaa tekemistä koko perheelle
  6. Koe Tallinna pyörällä
  7. Ihania hetkiä kahdestaan
  8. Yli 30 Tallinnan hotellia
  9. Elämykset ja vaikuttavat museot
  10. Helppo kohde vaikkapa kaveriporukan kanssa!

Missä Tallinnassa kannattaa yöpyä? Valikoimastamme löydät yli 30 hyvää Tallinnan hotellia keskustassa, aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Mukana valikoimassa ovat tietenkin myös kaikki suosituimmat Tallinnan  kylpylähotellit.

Tutustu täältä tarkemmin Tallinnan hotelleihin.

Tallinnan keskustan liikennettä uudistetaan merkittävästi ja tietöiden pitäisi olla valmiina kesällä 2024. Uudistuksissa Tallinnaan luodaan uutta kevyenliikenteen väylää ja rakennetaan lisää joukkoliikennettä. Näitä uudistuksia koskevat rakennustyömaat kuitenkin sekoittavat Tallinnan keskustan liikennettä voimakkaasti, joten on hyvä varautua että kaikki kadut eivät ole aina käytössä ja muutoksia raitiovaunuliikenteessä on jatkuvasti. Lisätietoa ajankohtaisesta tilanteesta löydät Tallinnan kaupungin verkkosivuilta.

Tallinnan keskustan alue on kompakti ja siellä on helppo liikkua kävellen. Tallinnassa on kuitenkin myös erinomaisen toimiva julkinen liikenne. Bussit ja raitiovaunut liikennöivät päivittäin aamusta iltaan. Matkalippu tulee näyttää leimauslaitteelle aina kun nousee sisään liikennevälineeseen. Kun poistut kyydistä, ei lippua tarvitse näyttää laitteelle uudelleen. Lue lisää Tallinnan julkisesta liikenteestä ja lippujen hinnoista.

Taksilla liikkuessa kannattaa olla tarkkana, sillä taksien hinnat voivat vaihdella suurestikin ja liikkeellä on valitettavan paljon epärehellisiä takseja. Ennen matkan alkua tutustu hinnastoon, joka on taksin oikean takaoven ikkunassa. Takseissa maksetaan käteisellä, mutta useissa takseissa voi maksaa myös pankkikortilla. Lue Visit Tallinn -sivuston vinkit taksilla matkustamiseen.

Vaivaton tapa liikkua Tallinnassa on Bolt-sovellus. Sovellukseen syötetään haluttu määränpää ja oma sijainti toimii lähtöpaikkana. Sovellus etsii lähimpänä olevat autot. Sovelluksesta voit valita auton mielesi mukaan ja samalla näet myös matkan hinnan etukäteen. Maksu menee sovellukseen ladatulta maksukortilta, mutta osa sovelluksista tarjoaa myös käteismaksumahdollisuuden.

Miksi et lisäisi lomaasi hieman luksusta? Voit varata helposti IMT:n kautta itsellesi limusiinikyydin satamasta hotellille tai vaikka illalla hotellilta ravintolaan. Kyyditys sisältää myös pienen Tallinnan kierroksen ja sen kokonaiskesto on noin yksi tunti.

Varsinkin kesäaikaan Tallinnassa on helppoa vuokrata polkupyörä ja tutustua sen avulla kaupunkiin, tai lähteä hieman pidemmälle kaupungin ulkopuolelle. Polkupyörän vuokraus Tallinnassa onnistuu tästä linkistä.

Tallinna tarjoaa täydelliset puitteet ostoksiin. Tallinnasta löytyy niin pieniä paikallisia käsityö- ja designliikkeitä kuin isoja kauppakeskuksiakin. Hinnat ovat lähellä Suomen hintoja, mutta erilaista valikoimaa Tallinnasta kyllä löytyy. Tutustu paikallisten pienyrittäjien tuotteisiin ja virolaiseen designiin. Vaateostoksia tekevälle Tallinna tarjoaa monia kansainvälisiä vaateketjuja, joita ei Suomesta löydy. Lue parhaat shoppailuvinkkimme Tallinnaan!

Tallinnan laaja ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja missä syödä. Oletpa sitten lähiruoan ystävä, kokeilunhaluinen tai vegaani, Tallinnasta löytyy sinulle sopiva ravintola. Tutustu ravintolavinkkeihimme!

Voit varata IMT:n kautta liput Estonia Tetteriin Tallinnan matkan yhteydessä.

Estonia Teatterin ohjelmistosta kaudelle 2023-24 löytyy muun muassa Mozartin mestariteos Taikahuilu, hilpeän vauhdikas Don Pasquale sekä Verdin oopperoista suosituin eli La Traviata, riipaiseva baletti Anna Karenina, taiturimaisia tanssinumeroita sisältävä Le Corsaire-Merirosvo -baletti sekä maailman suosituimpiin operetteihin lukeutuva Iloinen leski.

Tutustu lisää valmiisiin Tallinnan kulttuurimatkoihimme tästä linkistä.

Tallinnassa tapahtuu ympäri vuoden. Tutustu esim. Tallinnan vanhankaupungin päiviin, joissa järjestetään ilmaisia konsertteja, teatteriesityksiä, näyttelyitä, markkinoita ja paljon muuta mielenkiintoista!

Upeita kohteita löytyy myös Tallinnan ulkopuolelta. Hyppää bussin kyytiin tai vuokraa auto ja lähde seikkailulle lähikohteisiin. Luontoelämyksiä kaipaavalle suosittelemme päiväretkeä Keilan tai Jägalan vesiputouksille. Matkalla Keilaan voit pysähtyä ihailemaan merimaisemia Türisalun jyrkänteeltä. Matkaa Keilalta voit jatkaa myös Keila-Joen linnalle tai Paldinskin suljettuun kaupunkiin. Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta löydät Lahemaan kansallispuiston, jonka upeissa suomaastoissa pääset vaellusretkille pitkospuita pitkin. Tallinnasta itään voit ajella Viimsin ulkoilma-alueelle, jossa kohtaat perinteistä virolaista rakennuskulttuuria. Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään sijaitsee Rummu Karjäärin ainutlaatuinen entinen louhosalue, joka varsinkin kesäaikaan on vesiurheilijoiden ja auringon palvojien suosiossa. Kartanomiljööseen kaipaavan kannattaa tehdä retki itään, jossa saman päiväretken aikana voi kohdata Vihulan, Sagadin ja Palmsen kunnostetut kartanot.

Miksi matkustaa Tallinnaan
Vanhankaupungin keskieurooppalainen tunnelma
Dynaaminen ja uudistuva kaupunki
Trendikkäät lähiöt kuten Kalamaja ja Telliskivi
Lyhyen laivamatkan päässä
Runsaasti erinomaisia ravintoloita
Hyvätasoisia ooppera- ja balettiesityksiä, edullisesti

Matkat

Tallinnan hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Valikoimassa Tallinnan keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksukseen – valitse hotelli joka sopii sinun lomaasi! Laivamatkat sisältyvät pakettiin ja voit valita itse omat aikataulusi sekä matkasi pituuden.


Tallinnan kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna-Helsinki
Valikoimassa Tallinnan suosituimmat kylpylähotellit! Laivamatkat sisältyvät pakettiin ja voit valita itse omat aikataulusi sekä matkasi pituuden. Hinta sisältää laivamatkat, hotellimajoituksen sekä allasosaston käytön aukioloaikoina.


Päiväristeily Tallinnaan Tallink Shuttle -laivoilla

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde päiväristeilylle Tallinnaan Tallink Shuttle -laivoilla, matka aika vain kaksi tuntia. Voit itse määritellä maissaoloajan pituuden!


Sooloilumatka Hennan Tallinnaan

Helsinki - Tallinna
Tallinna (valitsemasi määrä öitä)
Tallinna - Helsinki
Lähde omalle sooloilumatkalle matkailuvaikuttaja Henna Mikkilän Tallinnaan! Voit valita matkasi pituuden sekä lähtö- ja paluuaikataulusi vapaasti. Valittavissa keskustahotellit aina pienistä Vanhankaupungin hotelleista viiden tähden luksushotelleihin. Hinta sisältää laivamatkat, hotellimajoituksen sekä tietenkin Hennan tärpit matkallesi!


Victorian risteily + pidempi aika Tallinnassa

Helsinki - Tallinna
Tallinna
Tallinna - Helsinki
Kun haluat enemmän aikaa Tallinnaan, valitse tämä risteily! Ensimmäinen yö vietetään Victorialla, heti aamulla pääset Tallinnaan ja paluulaivan pääset valitsemaan oman aikataulusi mukaan. Aikaa Tallinnaan jää jopa 14 tuntia.


Victorian risteily Tallinnaan

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
22 tunnin Helsinki-Tallinna -risteilyllä voit nauttia merimaisemista, viihteestä ja laivan kattavista palveluista. Risteilyllä Tallinnassa käyntiin on aikaa neljä tuntia.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Tallinnan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Tallinnasta

Tallinna oli ihana ja hotelli hyvä ja loistavalla paikalla. Lapset viihtyivät kylpylässä ja kaupungilla.
Katja
Perheen kanssa · kesäkuu 2023
Erittäin onnistunut keikkamatka kokonaisuudessaan ja ehdottomasti mennään uudestaan, kun tulee joku hyvä artisti.
Nina
Pariskunta · elokuu 2023
Matkan varaaminen oli helppoa ja saimme nettisivujen kautta helposti räätälöityä meille sopivan matkapaketin. Kaikki toimi hyvin ja matka vastasi odotuksia.
Mari
Perheen kanssa · heinäkuu 2023
Tallinna on kehittynyt kansainväliseksi matkakohteeksi, ihan loistavaa!
Jaana
Pariskunta · kesäkuu 2023

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
9 °C

Lue lisää