Retket ja lisäpalvelut Tartossa

24.12. Jouluaaton illallinen Cafe Tartu -ravintolassa

Hinta: 39 €/hlö
Omatoimikokemus

Jouluaaton illallinen 24.12. Cafe Tartu -ravintolassa

Menu:

Kylmä Buffet
Vihreä salaatti
Tomaatti ja kurkku
Säilötty kurpitsa
Perunasalaatti savustetulla lihalla
Rosolli
Kylmät lihaviipaleet
Kananmaksapatee
Silli tillimarinadissa
Silli sinappimarinadissa
Täytetyt munat
Kylmäsavulohta

Lämmin Buffet
Verimakkaraa
Hapankaalia
Joulukinkkua
Uunissa paistettu lohta
Kalkkunafileetä
Vihannesriisi
Höyrytetty parsakaali voilla
Uunissa paistetut perunat
Bataatti
Kypsennetty punajuuri kuminalla
Perunapyree sipulilla
Paahdetut vihannekset

Jälkiruoka
Puolukkahilloa
Suklaakakkua
Kanelirulla
Vaniljakastiketta
Hedelmäsalaattia
Glögi / kahvi / tee / jäävesi

Kellonaika selviää myöhemmin. Illallinen toteutuu mikäli tarpeeksi ilmoittautuneita, vahvistuu 30.11.2023.

Retki Suur Paunveren -markkinoille Palamuseen

Hinta: 15 €/henkilö
Omatoimikokemus

16.9. perinteiset Paunveren markkinat tarjoavat kaikkea aina ruoasta ja kasveista käsitöihin ja vaatteisiin. Usealla lavalla on kulttuuriohjelmaa, grillauskilpailu, eläinnäyttelyjä ja lapsille erilaista toimintaa. Näyttelyissä valitaan ainutlaatuisimmat/suurimmat puutarhatuotteet ja kaikkien naamioituneiden vierailijoiden kesken arvotaan palkintoja.

Markkinoiden ajan avoinna ovat myös Palamusen O. Lutsin pitäjänkoulun museo, Palamusen kirkko, Palamusen apteekki, Palamusen vesimylly ja Jõgevamaan matkailuneuvonta.

Hinta sisältää bussikuljetukset Tartto-Palamuse-Tartto, suomalaisen kuljettajan matkanjohtotehtävät sekä liput markkinoille. Retki tehdään suomalaisella bussilla, joka on Tartton hotellimatkalla torstaista sunnuntaihin. Retkellä ei ole opasta.

Päiväretki Setomaan kuningaskuntaan

Hinta: 89 €/hlö
Opastettu retki

Lähde mukaan päiväretkelle Setomaan kuningaskuntaan! Setomaan setukaisten kulttuuri ja kieli ovat elävä osa Viron historiaa ja nykypäivää, jollaista et voi kohdata muualla Virossa.

Retki alkaa klo 8:30 Tarton Dorpat hotellilta ajomatkalla Räpinaan, jossa tutustutaan Räpinan kartanon ympäristöön ja vieraillaan luovuuden talolla. Räpinasta jatketaan matkaa Laossinaan ja vieraillaan Tsäsounassa. 1900-luvun alun maatila-arkkitehtuuriin ja sen ajan pukeutumiseen päästään tutustumaan Värskassa Seton talomuseossa ja tämän jälkeen vieraillaan vanhassa koulurakennuksessa sijaitsevassa Saatsen museossa, joka esittelee Saatsen vanhan kirkonkylän ja lähiympäristön tarinaa ja ihmisiä. Matka jatkuu Saatsesta Obinitsaan, jossa nautitaan lounas ravintola Taarka Tarõssa ja nautitaan Setukaisten laulukuoron esityksestä. Lounaan jälkeen tutustutaan päivän viimeiseen kohteeseen, hiekkaluoliin Piusan luontokeskuksessa. Hiekkaluolien jälkeen on aika suunnata takaisin Tarttoon, johon arvioitu saapumisaika on klo 18:15. Retken toteutuminen edellyttää 15 lähtijää. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen retkipäivää.

Retket järjestetään lauantai-päivinä 24.6., 15.7., 29.7., 5.8. , 19.8. ja 21.10.2023.

Viron kansallismuseo ja Tarton kaupunkikierros

Hinta: 39 €/hlö
Opastettu retki

Retki alkaa bussikuljetuksella hotellilta Tarton kansallimuseoon kello 9:20-9:40. Kansallismuseon opas ottaa ryhmän vastaan ja kierrättää läpi Viron kulttuurin ja historia. Jo pelkkä museorakennus on valloittava ja sisältä löytyy jännittävä ja mielenkiintoinen näyttelykokonaisuus. Opastetun kierroksen jälkeen jää vielä omatoimista aikaa kierrellä museossa. Bussi noutaa ryhmän museolta kello 11:45 ja kuljettaa Tarton keskustaan, josta kyytiin nousee paikallisopas. Viron toiseksi suurin ja koko Baltian vanhin kaupunki Tartto on kuuluisa yliopistostaan, museoistaan, kirkoistaan ja rikkaasta kulttuurielämästä. Retken aikana tutustutaan Tarton menneisyyteen, nähtävyyksiin ja nykypäivään.  Kiertoajelue tehdään ensin bussilla, sen jälkeen jatkuu kävelykierros historiallisella linnoitusvuorella Toomemäella ja vanhassa kaupungissa. Opastettu kierros päättyy noin kello 14. Retki on kokonaan suomenkielinen. Minimiosallistujamäärä retkelle on 6 henkilöä.
Retki järjestetään: 19.5., 14.7., 28.7., 4.8., 18.8., 20.10.
Retki on varattavissa matkavarauksen yhdeydessä tai OmaLoma -appista. Retken ostaminen oppaalta tai bussinkuljettajalta ei ole mahdollista.

Tarton jouluinen kaupunkikierros ja glögi

Hinta: 17€/hlö
Opastettu retki

Kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla Joulupäivänä 25.12. alkaen klo 13:00 Raatihuoneaukiolta suihkukaivon vieressä. Kierroksen päätteeksi nautitaan lasillinen glögiä. Retki kestää noin 1 – 1,5 tuntia. Hinta 17 eur/hlö. Minimiosallistujamäärä on 10 hlöä. Retki täytyy varata viimeistään 7 päivää ennen lähtöä!

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.