Bonusta jokaisesta matkasta!

Tartto

Tartto tunnetaan opiskelijoiden kaupunkina sekä Viron sivistyksen keskuksena. Keski-Euroopan tunnelmaa tuovat kauniit vanhat korttelit ravintoloineen, kaupungin uudempi osa puolestaan tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet. Olisko aika matkustaa Tarttoon?

Etelä-Viron pääkaupunki Tartto on suosittu matkailijoiden keskuudessa ympäri vuoden, sillä muun muassa vilkas opiskelijaelämä pitää kaupungin eloisana vuodenajasta riippumatta. Tartto on Viron toisiksi suurin kaupunki sekä myös Viron kulttuuripääkaupunki ja sieltä löytyy aina kiinnostavia tapahtumia teatteriesityksistä konsertteihin ja festivaaleihin. Kaupunkia kutsutaankin myös Viron älylliseksi pääkaupungiksi ja valinta vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ei olisi voinut olla osuvampi.

Tartto tarjoaa tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Lapsiperheiden suosiossa ovat muun muassa Aura-keskus vesipuisto sekä AHHAA-tiedekeskus, unohtamatta tietenkään erikoista Ylösalaisin taloa, joka sijaitsee upean Viron kansallismuseon läheisyydessä. Ja koska Tarttohan on opiskelijakaupunki, kannattaa vierailla myös Hullun tiedemiehen huoneessa!

Tartto on hyvin tiivis kaupunki ja siihen on helppo tutustua lyhyemmälläkin lomalla. Suurin osa osa nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä keskittyy Vanhankaupungin alueelle ja aivan sen lähiympäristöön. Keskellä Tarttoa virtaa Emajoki luoden kaupunkiin kivan tunnelman. Se kutsuu osallistumaan kesäaikana leppoisalle jokiristeilylle.

 

Lisää Tartosta

Tartossa on paljon hyvätasoisia ja monipuolisia ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee vanhan kaupungin alueella. Raatihuoneen torin ravintolat avaavat kesällä terassit, joissa voi nauttia viilentävän juoman tai lounaan.

Yksi ehdoton valinta ruokapaikaksi on Püssirohukelder eli Ruutikellari, joka sijaitsee Toomemäen alarinteessä. Ravintolan virolais-saksalaisesta menulta löytyy herkullisia vaihtoehtoja ja erikoisuuksia, kuten esimerkiksi leipäkuoressa tarjoiltavat keitot. Kannattaa myös maistaa patentoitua olutta ”Püssirohu Punane”. Hotelli Lydian rakennuksessa sijaitseva Holm-ravintola on puolestaan päässyt useana vuotena Pohjoismaiden parhaiden ravintoloiden listalle.

Ilta- ja yöelämä on vilkasta suurimman osan vuodesta. Eniten yöelämää on Vanhassakaupungissa, jossa juhlivat niin tarttolaiset kuin turistitkin. Lisäksi myös esimerkiksi Küütri- ja Ülikooli-kaduilta löytyy baareja ja yökerhoja sekä lisäksi kahviloita ja ravintoloita.

Tarton ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia retkikohteita.

Yksi varmasti erilainen retkikohde on Peipsijärven alueella sijaitseva matkailureitti Sipulitie, joka  tarjoaa makuelämyksiä paikallisesta ruokakulttuurista kiinnostuneelle lomailijalle. Myös sipulitiloilla voi vierailla ja alueella menestyy myös Kolkjan kala- ja sipuliravintola. Reitti kulkee virolaisten pikkukylien kautta ja tarjoaa myös kulttuurielämyksiä matkaajalle. Läsnä ovat sekä vanhauskoisten venäläisyys, virolainen talonpoikaiskulttuuri ja saksalainen talonpoikaiselämä. Niihin pääsee tutustumaan parhaiten alueen museoissa, vierailukeskuksissa ja Alatskiven linnassa.

Hieman Tarton ulkopuolella sijaitseva Jääkausikeskus on ainutlaatuinen vierailupaikka koko Baltiassa ja se tarjoaa jännittävän ja opettavaisen päivän kaiken ikäisille.

Alle 100 kilometrin etäisyydellä Tartosta löytyy useita Viron kauniita kartanoita, kuten esimerkiksi Alatskiven linna, Ahjan kartano, Olustveren kartano, Karlovan kartano sekä Luken kartanonpuisto, joka on yksi parhaiten säilyneistä alkuperäisistä puistoista Etelä-Virossa. Laajempi esittely kartanoista löytyy Visit Estonian sivuilta.

Tarton keskustan alueella on helpointa liikkua kävellen. Kaupungilta löytyy myös pyörä- ja autovuokraamoita sekä tietenkin takseja. Paikallisbussit liikennöivät säännöllisesti keskustan ulkopuolelle.

Tarton ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset. Uudesta keskustasta löytyy kauppakeskuksia ja Vanhastakaupungista muun muassa käsityökauppoja sekä tietenkin matkamuistomyymälöitä. Rüütlin varrelta löytyy myös erinomaisesti varusteltu Gambrinus-olutkauppa. Tutustumisen arvoinen on myös perinteinen Tartuturg-kauppahalli.

Ostosmahdollisuudet laajenevat vielä keskustan ulkopuolella olevissa suuremmissa kauppakeskuksissa, jonne pääsee hyppäämällä paikalliseen bussiin. Esimerkiksi Lõunakeskukseen liikennöi ilmainen bussi useita kertoja päivässä.

Vuonna 2024 Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki, joten kaupunki on täynnä tapahtumia ja elämyksiä. Katso poimintamme juhlavuoden tarjonnasta.

Kesäaikaan Tartossa järjestetään paljon tapahtumia, kuten esimerkiksi konsertteja ja musiikkifestivaaleja. Keskiaikaisia markkinoita kunnioittavat Tarton Hansapäivät ovat kaupungin kenties kuuluisin tapahtuma, ja ne järjestetään vuosittain heinäkuun puolessavälissä. Kulttuurielämää löytyy myös kesäkauden ulkopuolella, koska tällöin opiskelijat elävöittävät kaupunkia ja erilaisia tapahtumia järjestetään ehkä enemmänkin kuin kesällä.

Viron vanhin teatteri Vanemuine tarjoaa runsaasti erilaisia musiikki-, baletti- ja oopperaesityksiä. Täällä voit nauttia oopperasta, klassisista draamaesityksistä ja tunnetuista musikaaleista ja konserteista. Vanemuine-teatterin ohjelmatarjonnan näet täältä.

Tarkemmin Tarton tapahtumiin pääset tutustumaan Visit Tartun sivuilta.

Miksi matkustaa Tarttoon
Viron kulttuuripääkaupunki ja sivistyksen keskus
Eläväinen kaupunki nuoren väen ansiosta
Kaupungista löytyy sekä uutta että vanhaa
Monipuoliset ostos- ja ruokailumahdollisuudet
Vierailemisen arvoisia kohteita; Viron kansallismuseo ja AHHAA tiedekeskus

Matkat

Tarton hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde Tarttoon omalla autolla ja bussilla. Omalla autolla voit itse valita matkasi lähdön ja pituuden. Kuljetuksellisia matkoja Tallinnasta järjestetään 9.-12.5., ajalla 20.6.-1.8. kuljetukset torstaisin ja sunnuntaisin (poislukien 30.6., 4.7., 7.7.), 12.-15.9., 17.-20.10., 5.-8.12.


Tarton hotellimatka junalla

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde Tarttoon junalla, voit itse valita matkasi pituuden. Valitse hotellisi meidän kattavasta valikoimasta.


Tarton hotellimatka + 1 yö Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki
Tarton yliopistokaupungissa keksii tekemistä useammaksikin päiväksi, jonka jälkeen tällä matkalla pääset vielä tutustumaan Tallinnaan ja sen shoppailumahdollisuuksiin sekä ravintolatarjontaan.


1 yö Tallinnassa + Tarton hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Tartto
Vietä ensimmäinen päivä Tallinnan sykkeessä, jonka jälkeen lähde nuorekkaaseen Tarttoon niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Tarttoon pääset kätevästi joko meidän kuljetuksella tai omalla autolla.


Tarton hotellimatka junalla + 1 yö Tallinnassa

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto–Tallinna
Tallinna
Tallinna–Helsinki
Tällä matkalla vietät valitsemasi määrän öitä Tartossa ja yhden yön Tallinnassa. Välimatkat kaupunkien välillä taittuu kätevästi junalla parissa tunnissa.


Tallinnan ja Tarton joulutorit

Helsinki-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Tartto
Tartto
Tartto
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Yhdistä Viron kaksi upeaa joulutoria! Hintaan sisältyvät laivamatkat, hotelliyöpymiset, kuljetukset Tallinnasta Tarttoon ja opastettu kaupunkikierros Tarttossa. Ostettavissa myös retki Shishin joulupuotiin ja kauppakeskus Rocca Al Mareen.


Tarton hotellimatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Tartto
Tartto (valitsemasi määrä päiviä)
Tartto-Helsinki
Matkaan sisältyy lennot Helsinki–Tartto–Helsinki, yöpymiset valitussa hotellissa ja aamiaiset hotelliaamuina.


Parhaat vinkit Tarttoon – tekemistä ja kokemuksia

Tartto, yksinkertaisesti Tarton kaupunki. Kaupunki vei sydämemme jo 1990-luvulla. Pajon on taphtunut kehitystä näinä vuosikymmeninä, eikä kaikki aina hyvään suuntaan…
Pekka
Puolison kanssa · syyskuu 2023
Parasta matkallamme oli tutustuminen uuteen kaupunkiin, joka oli siisti ja turvallinen. Paljon hyviä ruokapaikkoja. Keskustan vanhat talot on kauniisti entisöity.
Markku
Tartto on todella kaunis kaupunki ja rauhallinen paikka.
Asko
Tartto on ihastuttava; paikan ravintolat, kahvilat, nähtävyydet ja ihana tunnelma.
Liisa
98 % SUOSITTELEE TARTON MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-7 °C
huhtikuu
5 °C
heinäkuu
16 °C
lokakuu
3 °C