Teneriffa — Nähtävyydet ja tekemistä

Teiden kansallispuisto

Teneriffan keskiosassa sijaitsevaan Teiden kansallispuistoon pääsee matkaamaan bussilla Puerto de la Cruzista sekä Costa Adejesta.
Perille pääsyyn kuluu noin puolitoista tuntia. Teiden kansallispuisto ja samanniminen tulivuori ovat suosittuja nähtävyyksiä saarella, onhan tulivuori sen korkein huippu, joka kohoaa 3 718 metriin. Huipulle pääsee patikoiden, mutta on syytä huomioida että ylös kiipeäminen saattaa tuntua raskaalta, sillä ilma muuttuu ohuemmaksi mitä korkeammalle pääsee. Toinen vaihtoehto on hyödyntää köysirataa. Jos kiipeämisen sijaan valitsee köysiradan, voi puistossa patikoida eritasoisia reittejä pitkin ja samalla  nauttia karuista maisemista ja nähdä eri eläinlajeja. Teiden kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde.
Teidestä lisää täällä: Päiväretkiä Teneriffalla

Garachico

Kauniin Garachicon löydät noin 25 kilometriä Puerto de la Cruzista länteen. Rantakaupungissa on tunnelmallisia kujia, arkkitehtuuria ja suosittuja merivesialtaita kallioisella rannalla. Ennen vuonna 1706 sattunutta tulivuoren purkausta Garachico oli Teneriffan tärkein satamakaupunki. Garachicon historiaan voi tutustua kävelemällä vanhankaupungin viehättävillä kaduilla. Kylän yläpuolella sijaitsee alueen tunnetuin mirador eli näköalapaikka.

Garajonayn kansallispuisto

Pienellä La Gomeran saarella sijaitsevaan Garajonayn kansallispuistoon pääsee tutustumaan, kun ostaa Teneriffan Los Cristianoksesta noin tunnin kestävän lauttamatkan saarelle. Keskellä saarta komeilevassa kansallispuistossa kasvaa erittäin harvinaista ja vanhaa laurisilva- eli laakeripuumetsää, jonka uumenissa kiertää 18 ihanaa patikkapolkua. Tunnelma on kuin tarinoiden satumetsässä. Garajonayn kansallispuisto on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Güímarin pyramidit

Pyramidipuisto sijaitsee Teneriffan itäpuolella Güimarin kaupungissa. Porraspyramideja on kuusi ja ne ovat noin neljä metriä korkeita. Niiden alkuperä on kiistelty. Etnografisen puiston auditoriossa esitetään video, joka avaa yksityiskohtaisemmin pyramidien historiaa ja mystiikkaa sen ympärillä.

Masca

Mutkaisten serpentiiniteiden päästä löytyy maalauksellinen Mascan vuoristokylä, jonne rakennettiin ensimmäinen tie vasta 1991. Syrjäisen sijaintinsa johdosta pieni kylä on säilyttänyt rauhallisuutensa, satunnaisia turistien aiheuttamia ruuhkia lukuunottamatta. Mahtipontiselta paikalta vuoren rinteiltä avautuvat silmiä hivelevän kauniit maisemat.
Mascasta alkaa yksi Teneriffan suosituimmista vaellusreiteistä. Rannalle polkua laskeuduttuaan on mahdollista matkustaa venekuljetuksella Los Gigantesiin, mikäli ei halua kävellä takaisin ylös. Huomattavasti haastavampaa ylös kapuaminen onkin. Yhdensuuntainen vaellus rotkoa pitkin Atlantille kestää noin kolme tuntia.

Loro Parque

Loro Parque on tunnettu eläintarha, joka sijaitsee Pohjois-Teneriffalla Puerto de la Cruzissa. Loro Parque tunnetaan valtavasta eksoottisten lintujen, ennenkaikkea värikkäiden papukaijojen valikoimasta. Eläintarhassa on myös maailman suurin pingvinaario sekä huikea akvaario, jossa hait, rauskut ja kalat uivat. Lisäksi voit tutustua esimerkiksi gorilloihin ja tiikereihin. Loro Parque on lähivuosina herättänyt eläinsuojelutahoilla voimakasta keskustelua puiston miekkavalaiden ja delfiinien elinolosuhteista.

La Orotava

Teiden rinteillä Teneriffan pohjois-osassa sijaitseva La Orotava kuuluu Kanariansaarten vanhimpiin kaupunkeihin.
Kaupungin värikäs kulttuuriperintö näkyy sen arkkitehtuurissa, puutarhoissa ja merkittävissä uskonnollisissa ja yhteiskunnallisissa rakennuksissa. Historiallinen keskusta on vierailemisen arvoinen. Suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat La Concepción -kirkko ja 1600-luvulta peräisin oleva, käsityöläistalona ja museona tunnettu La Casa de los Balcones eli parveketalo, sekä monet yläluokan omistuksessa olleet kartanot. Ajomatka Puerto de la Cruzista La Orotavaan kestää vajaan 20 minuuttia.

San Cristobal de la Laguna

Lyhyemmin La Laguna, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, on kaunis kaupunki Teneriffan pohjoisosassa. Se on vanha yliopistokaupunki, jonka katujen varsilta löytyy useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia, esimerkiksi uusklassinen katedraali La Iglesia del Cristo, Navan ja Salazarin palatsit sekä Santa Catalinan ja Santa Claran luostarit. Kooltaan Teneriffan toiseksi suurin La Laguna on myös saaren entinen pääkaupunki. Sen lisäksi, että kaupunki on arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen, siellä on suuri määrä viihtyisiä kahviloita, ravintoloita, museoita ja gallerioita. Yöelämä on vilkas, keskittyen yliopistoalueen lähettyville. La Laguna sijaitsee hyvin lähellä Teneriffan pohjoista lentokenttää. Santa Cruziin ajaa noin vartissa ja Puerto de la Cruziin reilussa puolessa tunnissa.

Siam Park

Etelä-Teneriffalla Costa Adejessa sijaitsee Euroopan suurimpiin kuuluva vesipuisto Siam Park, jossa viihtyvät sekä aikuiset että lapset aamusta iltaan. Puisto on laajuudeltaan 46 neliökilometriä ja pitää sisällään muun muassa hurjia aaltoja luovan aaltokoneen sekä kattavan määrän eripituisia, huiman vauhdikkaita vesiliukumäkiä. Teemaltaan puisto pohjaa thaimaalaiseen mytologiaan, mikä on nähtävissä laitteissa, patsaissa ja trooppisissa puutarhoissa. Puiston läpi virtaa leveä Mai Thai -joki. Mielenkiintoisiin alueen kohteisiin kuuluu myös käärmeviidakko sekä Lost City, jossa voi seikkailla. Keinotekoisessa aallokossa on helppo opetella surffausta.