Bonusta jokaisesta matkasta!

Teneriffa

Kanariansaarten suurimmalla saarella pääset nauttimaan auringosta ja upeista, laavahiekkaisista rannoista. Luonnon monimuotoisuus ja erinomaiset puitteet erilaisiin aktiviteetteihin luovat perustan unohtumattomalle lomalle. Teneriffalla lämpö hemmottelee matkaajaa ympäri vuoden.

Teneriffa on suomalaisten toiseksi suosituin matkakohde Gran Canarian jälkeen ja saaren luonto on kaunis ja monimuotoinen. Vehreällä pohjoisrannikolla kasvaa viiniköynnöksiä, banaanipuita ja tomaattiviljelmiä. Etelärannikolla on kuivempaa. Keskellä saarta kohoaa 3718 metrin korkeuteen tulivuori Teide, jonka ympärillä on laavakenttiä ja pinjapuumetsiä. Eniten eurooppalaisia turisteja saapuu saarelle joulukuun ja helmikuun välillä. Toinen matkustuspiikki osuu heinä-elokuuhun kun espanjalaiset viettävät lomakauttaan. Alkusyksy on siis vielä leppoisan aurinkoisen sään ja väkimäärän kannalta hyvää aika Teneriffan lomalle.

Lisää Teneriffasta

  1. Kanarian suurin saari, jossa tekemistä riittää koko perheelle
  2. Teide – Espanjan korkein vuori
  3. Kaunis ja monimuotoinen luonto
  4. Lämmin sää ympäri vuoden
  5. Autonvuokraus – mainio tapa tutustua saareen omin päin
  6. Agaeten idyllinen kalastajakylä
  7. Tasokkaat golf-kentät
  8. Rantoja monipuolisesti jokaiseen makuun
  9. Puerto de la Cruzin merivesialtaat
  10. Upea Anagan luonnonpuisto

Teneriffalla keskilämpötila pysyttelee yli 20 asteen ja sateita on harvakseltaan, joten matkakohteena saari on ympärivuotinen. Ilmasto vaihtelee kuitenkin hieman vuoristoisesta maastosta johtuen. Erityisesti Teidelle noustessa kannattaa varautua huomattavaankin lämpötilan ja olosuhteiden vaihteluun.  Etelä-Teneriffa soveltuu paremmin auringonpalvojille, mutta Pohjois-Teneriffa on viileämmän ja kosteamman ilmastonsa johdosta vehreämpää. Kesäisin päivälämpötila Teneriffalla on noin 30 astetta. Suosituin ajankohta matkustaa on syyskuun ja marraskuun välillä.

Saaren vanhin ja hienoin, myös suomalaisten keskuudessa suosittu turistikohde on rauhallinen Puerto de la Cruz, joka pitkään tunnettiin La Orotavan satamakaupunkina.
Playa de las Americas ja Los Cristianos muodostavat turistien valtaaman, niin sanotun Costa Adeje -rannikon. Täällä sijaitsevat Tenefiffan parhaimmat ja vilkkaimmat rannat. Turisteille suunnattuja palveluja on runsain mitoin.
Los Gigantes läntisellä Teneriffalla on tilastojen mukaan saaren aurinkoisin kohde. Jylhistä kalliojyrkänteistä tunnetussa kohteessa rannat ovat pienempiä ja laavahiekkaisen tummia. Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz sopii hyvin kaupunkilomasta kiinnostuneille. Lue lisää kohteista täältä: Teneriffan kohteet

Teneriffa tarjoaa upeita rantoja kaikkien makuun. Playa de las Vistas Los Cristianoksen ja Playa de las Americasin välissä on yksi suosituimmista. Se on matala ja lähes kilometrin pituinen, ja sopii näin ollen erinomaisesti myös lapsiperheille. Playa de los Cristianos on huomattavasti pienempi, mutta sopii lapsiperheille sekin. Puerto de la Cruzin suosituin ranta on Playa Jardin, tummahiekkainen, kolmesta eri rannasta koostuva paratiisi, jota reunustavat palmupuut ja Teiden vuorenrinteet. Pääkaupunki Santa Cruzin ylpeys on noin 7 km päässä sijaitseva Las Teresitas. Ranta on koko saaren levein ja hieman aallokkoinen, mutta matala. Täällä pääset ihailemaan Saharasta asti lentänyttä hienoa hiekkaa ja tuulessa huojuvia palmupuita. Lue lisää rannoista täältä: Teneriffan rannat

Suora lento Etelä-Teneriffalle kestää noin 6,5 tuntia. Paikallisbussit liikennöivät hyvin lentokenttien ja tärkeimpien turistikohteiden välillä. Taksit ovat myös helposti saatavilla ja taksikyydin hinta hieman matalampi kuin Suomessa. Auton vuokraus on saarella suosittua ja autovuokraamoja on runsaasti.

Teneriffa tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet aina pienistä lahjatavarakaupoista suuriin, moderneihin ostoskeskuksiin. Siesta-perinteestä pidetään vielä osittain kiinni pienemmissä putiikeissa iltapäivisin, mutta isommat kaupat ja ostoskeskukset ovat avoinna koko päivän. Yleensä liikkeet ovat avoinna myöhäiseen iltaan saakka.

Teneriffan eteläosan parhaat ostospaikat sijaitsevat tunnetuimmilla turistialueilla: Playa de las Americas, Los Christianos ja Costa Adeje. Saaren suurin kaupunki Santa Cruz on kuitenkin eittämättä Teneriffan paras shoppailukaupunki. Santa Cruzin suosituin ostoskeskus on nimeltään Meridiano.

Joka puolelta Teneriffaa löytyy sekä perinteisiä kanarialaisia ruokia, että maailman makuja tarjoavia ravintoloita. Annokset ovat edullisempia kuin meillä Suomessa, ennen kaikkea mikäli poikkeat hieman suosituimpien lomakohteiden ulkopuolelle. Teneriffalla kannattaa nauttia tuoreita hedelmiä. Banaani on saaren tärkein vientituote. Saarella syödään luonnollisesti myös paljon kalaruokia.
Perinteisiä herkkuja ovat kaniininliha sekä gofio, vehnä- ja maissijauhoista valmistettu paahdettu jauhoseos. Gofiota lisätään esimerkiksi keittoihin ja pataruokiin. Myös ryppyperunoihin et voi olla törmäämättä. Perunat keitetään kuorineen suolavedessä ja suurin osa vedestä kaadetaan sitten pois. Kiehuttamista jatketaan  ilman kantta vielä hetken, kunnes perunoista tulee ryppyisen näköisiä ja herkullisen suolaisia maultaan.
Lomakeskuksissa on suosittuja rantaklubeja, joissa voit käydä lähes kellonajasta huolimatta.
Teneriffan vilkkain lomakohde Playa de las Americas on erityisen tunnettu yöelämästään.
Ravintoloista ja drinkkibaareista siirrytään yökerhoihin, joissa juhlinta jatkuu pitkälle aamuyön tunneille. Tasokkaista hotelleista löytyy myös erinomaisia drinkkibaareja ja ravintoloita.
Teneriffalla on Gran Canariaan verraten vähäisesti suomalaisia tai pohjoismaalaisia baareja ja ravintoloita. Mainitsemisen arvoinen on ainakin Pipo Café, pieni ja viihtyisä suomalaisomisteinen ravintola-baari Playa de las Americasissa. Toisena voisi tuoda esiin Bar Reilupelin Puerto de la Cruzissa. Siellä on saatavilla lounasruokaa ja voi mm. pelata biljardia tai heittää tikkaa. Reilupeli on erityisen suosittu saarella talvehtivien keskuudessa.

Teneriffan aktiviteeteista löytyy jokaiselle jotakin. Voit harrastaa monipuolista vesiurheilua, esimerkiksi sukellusta, purjehdusta, purjelautailua, vesihiihtoa ja syvänmeren kalastusta. Maastopyöräily on suosittua. Erityisesti 50 kilometriä pitkä alamäki Teiden kansallispuistosta Los Cristianokseen on kokemus vailla vertaa. Teiden kansallispuistossa on erinomaiset puitteet myös patikointiin, samoin Anaga vuoren alueella koillisessa ja Valle de la Orotavan ympäristössä saaren pohjoisosassa. Lisäksi Teneriffa on tunnettu tasokkaista golfkentistä. Saaren ilmasto sopii hyvin golfin pelaamiseen. Sesonkiaika on lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

Teneriffa tarjoaa monipuoliset päiväretket. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi pääkaupunki Santa Cruz ja upea La Lagunan kaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Teiden huipulle pääset nousemaan kabiinihissillä. Huipulta avautuvat maisemat ovat unohtumattomat. Vesipuistoista Siam Park kuuluu Euroopan parhaimpiin. Suosittuja Teneriffalla ovat myös valas- ja delfiiniretket. Viereinen La Gomeran saari on hieno päiväretkikohde. Gomeralla pääset patikoimaan  Garajonayn kansallispuiston satumaisessa laakeripuumetsässä. Matka La Gomeran saarelle lautalla kestää noin tunnin. Myös opastettuja retkiä saarelle järjestetään. Retkistä lisää täältä: Päiväretkiä Teneriffalla

Miksi matkustaa Teneriffalle?
Monimuotoinen luonto
Monipuoliset aktiviteetit
Matkailijalle suotuisa ilmasto ympäri vuoden
Erinomainen rantalomakohde kaiken ikäisille

Matkat

Teneriffan lomamatka

Helsinki-Teneriffa
Teneriffa (valitsemasi määrä öitä)
Teneriffa-Helsinki
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden. Matka sisältää lennot Helsingin ja Teneriffan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa. Ota hotellia valitessa huomioon, että suurin osa lentoyhtiöistä lentää saaren eteläiselle lentokentälle.


Teneriffan lomamatka, lentäen Tampereelta

Tampere-Teneriffa
Teneriffa (valitsemasi määrä öitä)
Teneriffa-Tampere
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden. Matka sisältää lennot Tampereen ja Teneriffan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa. Suorat lennot Tampereelta loka-huhtikuussa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Ota hotellia valitessa huomioon, että suurin osa lentoyhtiöistä lentää saaren eteläiselle lentokentälle.


Teneriffan lomamatka, lentäen Turusta

Turku-Teneriffa
Teneriffa (valitsemasi määrä öitä)
Teneriffa-Turku
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden. Matka sisältää lennot Turusta Teneriffalle ja takaisin, sekä majoituksen valitussa hotellissa. Ota hotellia valitessa huomioon, että suurin osa lentoyhtiöistä lentää saaren eteläiselle lentokentälle. Valittavana myös All Inclusive -hotelleja


Teneriffan lomamatka 2 viikkoa, lentäen Tampereelta

Tampere-Teneriffa
Teneriffa (valitsemasi määrä öitä)
Teneriffa-Tampere
Suorat lennot Tampereelta loka-huhtikuussa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Voit valita matkasi pituudeksi 14-21 vuorokautta oman toiveesi mukaisesti. Matka sisältää lennot Tampereen ja Teneriffan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa. Ota hotellia valitessa huomioon, että suurin osa lentoyhtiöistä lentää saaren eteläiselle lentokentälle.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Teneriffan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Teneriffalta

Teneriffa oli yllätys, positiivinen! Ilmatkin suosi vaikka oli joulukuun puoliväli. Hotelli hyvä.
Eero
Kaikki asiat hoitui niinkuin piti.
Ville
helmikuu 2023
Airbalticin koneet olivat hienoja ja palvelu oli hyvää. Hotelli oli upea.
Joona
maaliskuu 2023

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
22 °C
huhtikuu
24 °C
heinäkuu
28 °C
lokakuu
27 °C

Videoita Teneriffalta