Näe ja koe matkalla

Junibacken

Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia. Lastenmuseo sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Kaikki toiminta on sisätiloissa ja Junibacken onkin avoinna vuoden ympäri. Junibacken avattiin 8. kesäkuuta 1996 ja se on noussut Tukholman viidenneksi suosituimmaksi vierailukohteeksi. Astrid Lindgren oli itse mukana luomassa Junibackenia, mutta hän ei halunnut siitä tulevan Astrid Lindgrenin museota, vaan halusi mukaan muitakin lastenkirjojen hahmoja. Siksi Junibackenissa on Pepin ja Eemelin lisäksi monia muita tuttuja pohjoismaisia lastenkirjojen hahmoja.

Abba-museo

Museo ei ehkä ole paras sana kuvaamaan tätä kohdetta. Sitä voisi kuvailla pikemminkin ABBA-kokemukseksi. Pelkän katselun sijaan vierailija voi heittäytyä mukaan megasuositun ABBAn konserttiin. Näyttelyssä tutustutaan bändin historiaan ja tarkastellaan myös bändin aiheuttamaa villitystä 70- ja 80-luvuilla.

SkyView-hissi

Skyview on Globenin yhteydessä oleva näköalahissi. Se tarjoaa mahdollisuuden ihailla Tukholmaa 130 metrin korkeudessa. Hissin seinät ovat lasia ja avautuva näkymä on upea. Yksi ajelukerta kestää 20 minuuttia.

Gröna Lund

Tukholman Djurgårdenilla sijitseva Gröna Lund huvipuisto tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle. Ruotsin vanhimmasta huvipuistossa on kolmekymmentä laitetta, joista koko perhe varmasti löytää varmasti oman suosikkinsa. Perheen pienimmät viihtyvät karusellissä. Hurjapäisimmät pääsevät kokeilemaan esimerkiksi Euroopan korkeinta vapaapudotusta, G-voimia koettelevaa insanea sekä lukuisia vuoristoratoja.

Laitteiden lisäksi Gröna Lundista löytyy useita erilaisia ravintoloita, joihin pääsee hengähtämään hetkeksi ja tankkaamaan päivän huvitusten välissä.

Gröna Lundissa järjestetään usein myös kaikenlaisia konsertteja. Konsertteihin pääsee osallistumaan huvipuiston sisäänpääsymaksun hinnalla, kun paikalle saapuu konserttipäivänä ajoissa, yleensä ennen kuutta. Kuuden jälkeen puistoon saapuvat joutuvat maksamaan korotetun sisäänpääsymaksun.

Huomioithan, että Grönä Lundissa ei oteta vastaan käteistä. Vuodesta 2022 alkaen Gröna Lundin liput täytyy ostaa ennakkoon Gröna Lundin verkkosivulta. Lippuja ei myydä paikan päällä puistossa.

Skansen

Djurgårdenin saarella sijaitsevan Skansenin kaupunkikorttelit kertovat millaiselta Ruotsi näytti 1700-luvun alusta 1900-luvun puoliväliin saakka. Kaupunkikortteleissa on asuinhuoneistojen lisäksi maustepuoti, leipomo, kirjapaino sekä muita pieniä verstaita.

Skansenin eläintarhassa elää pohjoismaisia villieläimiä, kuten karhuja, susia, kettuja ja ilveksiä. Talvella karhut nukkuvat talviunta, mutta muut eläimet nauttivat talvesta täysin siemauksin ja eläinten touhuja katsellessa voi huomaamatta vierähtää monta tuntia! Eläinpuistossa on myös kotieläimiä, kuten vuohia, lampaita ja lehmiä. Lill-Skansenissa lapset pääsevät näkemään pienempiä eläimiä, kuten possuja, pupuja, marsuja ja papukaijoja.

Tukholman joulutori

Yksi Tukholman suosituimmista joulutoreista löytyy Vanhankaupungin Storatorgetilta. Joulutori tarjoaa meille suomalaisille monia tuttujakin asioita, mutta löydät täältä varmasti myös jotain uutta ja mielenkiintoista. Ehkä intoudut maistamaan ruotsalaista joulumakkaraa, polkkakarkkeja sekä muita rakkaan naapurimaamme joulun herkuja. Joulutorin tunnelma on ainutlaatuinen elämys kaikille joulun ystäville.

Tekniskamuseet

Miten maailma oikein toimii? Valloittava Tekniskamuseet kuljettaa sinut seikkailulle maailman rattaisiin. Tiedemuseo on täynnä koettavaa, tutkittavaa ja selvitettävää ja soveltuu loistavasti koko perheen retkikohteeksi. Paitsi museo, Teksniskamuseet on myös tiedekeskus, jossa tutkittavaa riittää. Museo sijaitsee Djurgårdenilla osoitteessa Museivägen 7.  Museon pihassa on muutama pysäköintipaikka ja lisää pysäköintitilaa on viereisen Merihistoriallisen museon edustalla.