Bonusta jokaisesta matkasta!

Tukholma

Tukholma on helppo ja mielenkiintoinen matkakohde. Perille pääset yön yli laivalla matkustaen tai nopeasti lentäen. Tukholman parasta antia ovat kauniit historialliset rakennukset sekä vilkas kulttuurielämä ja tapahtumatarjonta. Tukholma on myös erinomainen valinta lapsiperheen matkakohteeksi.

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on noin 850 000 asukkaallaan maan suurin kaupunki sekä sen poliittinen ja taloudellinen keskus. Se sijaitsee Itämeren rannikolla maan itäosassa noin 397 kilometrin etäisyydellä Helsingistä. Tukholma on rakennettu 14 saarelle ja saaristoisen muotonsa vuoksi Tukholmaa onkin kutsuttu Pohjolan Venetsiaksi.

Lisää Tukholmasta

Riddarholmen saari ja sen osittain muodostama Vanhakaupunki ovat Tukholman sydän. Tukholman keskiaikainen Vanhakaupunki ihastuttaa nähtävyyksillä, ravintoloilla, kahviloilla, baareilla ja pienillä putiikeilla.

Tukholmassa on myös paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joista löytyy varmasti omat suosikit sekä lapsille että aikuisille. Vanhakaupunki museoineen, kahviloineen ja putiikkeineen tarjoaa tunnelmaa. Djurgårdenilta löytyy paljon tekemistä, kuten Gröna Lund -huvipuisto, josta löytyy vauhdin hurmaa, Lastenmuseo Junibackenissa pääsee leikkimään pohjoismaisten satuhahmojen parissa, Vasa-museossa saat tutustua ainutlaatuiseen 1600-luvulta säilyneeseen Vasa-laivaan ja Skansenin ulkoilmamuseossa on menneiden aikojen tunnelmaa. Tukholma on täynnä tekemistä, aina!

Tukholman ydinkeskustassa on helppoa liikkua paikasta toiseen jalkaisin, sillä ydinkeskusta ei ole kovin laaja. Myös kaupunginosien sisällä liikkuminen onnistuu mainiosti jalkaisin. Jos kuitenkin täytyy siirtyä pidempi matka, on Tukholmassa erinomainen julkisen liikenteen verkosto. Voit taittaa matkaa bussilla, raitiovaunulla, lautalla, paikallisjunalla, metrolla tai sitten vaikka sähköpotkulaudalla. Etenkin metro on selkeä ja turvallinen matkustusmuoto ja Tukholman metroverkosto on hyvin kattava.

Julkisen liikenteen liput ovat kalliita esimerkiksi Helsinkiin verrattuna ja kertalippujen sijaan, kannattaakin suosia suhteessa edullisempaa SL-korttia tai päivälippua. Voit lukea lisää eri lippuvaihtoehdoista ja hinnoista Tukholman joukkoliikenteen sivuilta.

Tukholma on oikea ostoskeidas; uutta, vanhaa, lapsille, renditietoisille, oman tien kulkijoille ja valtavirtalaisille, eli kaikille!  Tukholman eri alueilla tarjonta on vähän erilaista: Södermalmin alueelta löytyy sekä huippumuotia, designia että vintage-aarteita. SoFosta eli South of Folkungagatanilta löytyy yllin kyllin putiikkeja, kahviloita ja baareja. Östermalmilla on puolestaan kansainväliset muotimerkit jo sieltä löytyy myös sisustusliikkeitä. Ostosalue Citystä löytyvät kaikentyyppistä tavaraa ja ketjumuotia tarjoavat tavaratalot kuten Nordiska Kompaniet NK, Åhlens ja PUB. Tukholman tavaratalot ovat yleensä auki seitsemänä päivänä viikossa: ma-pe 10-18, la 12-16, su 12-16.

Jo yksistään syöminen hyvä syy lähteä tuttuun Tukholmaan. Tukholman ravintolavalikoima on monipuolinen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua maailman eri keittiöihin. Pöytävarauksen tarpeellisuus kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä niin sanottuja walk-in-pöytiä on yleisesti ottaen vähän. Tutusta Tukholman ravintolaehdotuksiimme.

Tukholman yöelämä on vilkas ja kaupungista löytyy viihdettä laidasta laitaan aina Stureplanin pintaliitoklubeista, Södermalmin trendikkäisiin baareihin ja pieniin jazz-kahviloihin. Kesäaikaan yöelämä siirtyy terasseille ja laitureille.

Tukholmassa tapahtuu ympäri vuoden ja kaupunki tarjoaa valtavan määrän erilaisia festivaaleja, näyttelyitä, konsertteja sekä urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Kaupungin tapahtumista voit lukea lisää Tukholman tapahtumakalenterista. Tukholma areenoilla, kuten Avicii Arena, Friends Arena ja Tele2 Arena, esiintyy usein suuria maailmantähtiä. Kesän parhaat ulkoilmakeikat taas järjestetään Gröna Lundin huvipuistossa!

Jos Tukholman keskusta on jo tuttu, kannattaa tutustua Tukholman saaristoon. Hyvä aika saaristoon tutustumiselle on keväästä alkusyksyyn. Esimerkiksi Vaxholmin saaristopääkaupunki on hyvä vierailukohde viehättävine puutaloineen ja sieltä on helppo vierailla Kastellet-linnoituksessa.

Ruotsin vanhin kaupunki Sigtuna on etenkin kesäaikaan myös Tukholmalaisten lempikohde päiväretkelle. Kaupunki on pieni, mutta siellä riittää nähtävää ja ihasteltavaa. Heinäkuussa Sigtunassa järjestetään keskiaikaiset festivaalit ja joulun alla ympäri kaupunkia ilmestyy pieniä joulukojuja.

Uppsala on Euroopan vanhimpia yliopistokaupunkeja ja se sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Tukholmasta. Uppsalassa kannattaa tutustua kaupungin vanhaan osaan Gamla Uppsalaan, Tuomiokirkkoon sekä Uppsalan kaupungin linnakkeeseen. IMT:ltä löydät myös junamatkat Tukholmasta Uppsalaan.

Haluatko lähteä omalla autolla matkaan? Tutustu siinä tapauksessa Autolla Tukholmaan ja Ruotsiin -sivuumme, josta löydät lisätietoa autopaketeistamme!

Suomi pelaa jääkiekon MM-kisojen alkulohkon pelit 2025 Tukholmassa ensi keväänä. IMT järjestää yhdessä Aikamatkojen kanssa ikimuistoiset fanireissut kisoihin. Lue lisää ja lähde mukaan!

8 syytä matkustaa Tukholmaan
Ruotsiin matkustamiseen ei tarvita passia
Yksi Euroopan parhaiten säilyneistä vanhoista keskustoista
Erinomainen kohde lapsiperheille
Helppo matkustaa laivalla tai lentäen
Djurgården on upea kesäkohde
Monivivahteinen ravintolakulttuuri
Laaja hotellivalikoima
Jännittävä museomaailma

Matkat

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Itämeren upeimmat kävelykatulaivat Silja Serenade ja Silja Symphony kuljettavat Helsingistä Tukholmaan, jossa on päivä aikaa ostoksille ja nähtävyyksille!


Tukholman hotellimatka laivalla Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma (vapaavalintainen määrä öitä)
Tukholma-Helsinki
Meno ja paluu kiirettömästi yön yli laivalla Helsingistä. Oman valinnan mukaan 1-7 yötä Tukholmassa.


Tukholman hotellimatka lentäen Helsingistä

Helsinki–Tukholma
Tukholma (vapaavalintainen määrä öitä)
Tukholma–Helsinki
Meno ja paluu helposti lentäen Helsingistä. Oman valinnan mukaan 1-7 yötä Tukholmassa.


Tukholman hotellimatka Helsingistä, meno lentäen paluu laivalla

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki (yö laivalla)
Lennä Tukholmaan Helsingistä ja risteile laivalla takaisin Helsinkiin.


Tukholman hotellimatka lentäen Tampereelta

Tampere-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Tampere
Meno ja paluu kätevästi lentäen Tampereelta. Vietä Tukholmassa oman valintasi mukaan 1-7 yötä.


Tukholman hotellimatka lentäen Turusta

Turku-Tukholma
Tukholma ( valitsemasi määrä öitä)
Tukholma-Turku
Meno- ja paluulennot Turusta. Vietä Tukholmassa oman valintasi mukaan 1-7 yötä.


Päivä Tukholmassa Helsingistä, meno laivalla paluu lentäen

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Meno matka Silja Serenadella tai Symphonylla ja paluu helposti lentäen Helsinkiin.


Tukholman hotellimatka Helsingistä, meno laivalla paluu lentäen

Helsinki-Tuhkolma
Tukholma (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma-Helsinki
Risteile Helsingistä Tukholmaan, majoitu valitsemassasi hotellissa ja palaa lentäen Helsinkiin.Tukholman hotellimatka lentäen Tampereelta, paluu laivalla Helsinkiin

Tampere-Tukholma
Tukholma (valitsemasi määrä päiviä)
Tukholma-Helsinki
Lennä Tampereelta Tukholmaan, majoitu valitsemassasi hotellissa ja palaa Tukholmasta laivalla Helsinkiin.Päivä Tukholmassa Helsingistä, meno lentäen paluu laivalla

Helsinki-Tukholma
Tukholma
Tukholma-Helsinki
Menomatka lentäen Helsingistä ja paluu risteillen Silja Serenadella tai Symphonylla takaisin.


Tukholman hotellimatka Turusta, meno laivalla paluu lentäen

Turku–Tukholma
Tukholma (valitsemas määrä päiviä)
Tukholma–Turku
Tukholman hotellimatkalla lähdet Turusta ja vietät ensimmäisen yön laivalla, jonka jälkeen voit majoittua Tukholmassa hotellissa oman valintasi mukaan 1-8 yötä. Paluumatka lentäen Tukholmasta Turkuun.IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Tukholman matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Tukholmasta

Kävimme Wasa-laivaa katsomassa ja se oli hieno kokemus.
Anitta
Puolison kanssa · lokakuu 2023
Parasta matkalla oli helppous ja Tukholman lapsiystävällisyys.
Marjaana
Saimme kauttanne todella hyvän hotellin ja jälkeenpäin kun katoimme, huomasimme, että teidän kautta koko reissu tuli edullisemmaksi kuin muualta pelkkä…
Mikael
Parasta matkalla oli ostoksilla käyminen Tukholmassa.
Irina
94% matkustajista suosittelee Tukholman matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
0 °C
huhtikuu
7 °C
heinäkuu
20 °C
lokakuu
9 °C