Kolmen maan joulutorimatka (Wien–Bratislava–Budapest)

Kolmen maan joulutorimatkalla voit odottaa unohtumattomia kokemuksia Wienin, Bratislavan ja Budapestin lumoavissa kaupunkitunnelmissa.

Tämä joulunajan matka tarjoaa mahdollisuuden tutustua kolmen eri maan kulttuuriin, perinteisiin ja herkkuihin samalla, kun nauttii joulutorien tunnelmasta ja joulun taianomaisesta hengestä. Wienin elegantit joulumarkkinat, Bratislavan viehättävä vanhakaupunki ja Budapestin historialliset kadut luovat ainutlaatuisen matkaseikkailun, joka tarjoaa ikimuistoisia hetkiä joulun lähestyessä.

Lähtöpäivä

Helsinki–Wien

Matka alkaa Finnairin Helsingistä lähtevällä lennolla klo 09:25 ja Wieniin saavumme klo 10:55.
Kentällä on vastassa bussi ja suomenkielinen opas.

Kuljetus lentokentältä hotelliin, kiertoajelu Wienissä ja lounas

Lentokentältä matka jatkuu Wienin keskustaan. Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin: Prater, UNO City ja Tonava sijaitsevat bussireitimme varrella. Ajamme pitkin Wienin kuuluisaa kehäkatua Ringiä ja Karlsplatz-aukiolla näemme Musikvereinin maailmankuulun konserttitalon sekä palan Wienin legendaarista toria Naschmarktia.

Kaupunkikiertoajelun jälkeen nautimme yhteisen lounaan Wienin raatihuoneen kellarissa, jonka vieressä sijaitsee kaupungin isoin joulutori.

  • Lounasmenu: Paistettua possua "Wienin tyyliin" persiljaperunoilla ja mustikkajuustokakku

Wien (1 yö)

Siirtyminen hotelliin noin klo 15 ja majoittuminen Wieniin Ibis Wien Mariahilf -hotelliin yhdeksi yöksi. Illalla vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja joulutoreilla kiertelyyn, joita on lähes 30 eri kaupunginosissa.

2.päivä

Wien–Bratislava–Budapest

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti Bratislavaa. Slovakian pääkaupunki sijaitsee noin 60 km:n päässä Wienistä, Tonavan rannalla. Bratislavaan saavuttuamme teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa, jonka aikana näemme kaupungin upeita vanhoja rakennuksia ja palatseja.
Kierroksen päätteeksi jää vielä aikaa nauttia joulutorien antimista. Omatoiminen ruokailu joulutorilla, jonka jälkeen jatkamme matkaa kohti Budapestia. Päivän ajomatka on noin 285 kilometriä.

Budapest (2 yötä)

Illansuussa majoitumme Budapestissä Ibis Budapest Centrum -hotelliin kahdeksi yöksi.

3.päivä

Budapestin kaupunkikierros ja vapaa-aikaa

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kaupunkikierrokselle. Kierroksen aikana näemme Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, ja pysähdymme kuuluisalla Sankarien aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien. Kierros jatkuu Tonavan yli Budan puolelle, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täältä kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös lyhyt pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Kiertoajelun kesto on noin kolme tuntia.

Iltapäivällä omaa aikaa kierrellä Budapestin joulutoreja ja nauttia joulun tunnelmasta.

Keskustassa on useita joulutoreja ja hotellin lähellä on myös suuri kauppahalli, joka on nähtävyys sinänsä.

  • Oppaalta saat vinkkejä Budapestin joulutoreista ja nähtävyyksistä.
Paluupäivä

Budapest

Aamiainen hotellilla ja päivä aikaa kierrellä Budapestin nähtävyyksiä ja joulutoreja omien suunnitelmien mukaan. Hotellista uloskirjautuminen klo 12:00 mennessä (matkatavarat voi jättää hotellille säilytykseen).

Opas ja bussi hakevat hotellilta noin klo 16 ja suuntaamme kohti Budapestin lentokenttää.

Budapest–Helsinki

Finnairin paluulento lähtee klo 19:15 ja saapuu Helsinkiin klo 22:35.

Matkan hinta sisältää:

  • lennot Helsinki–Wien ja Budapest–Helsinki
  • yhden yön majoituksen Wienissä aamiaisin
  • kahden yön majoituksen Budapestissa aamiaisin
  • lounaan ensimmäisenä matkapäivänä
  • kuljetukset ja suomenkielisen opastuksen matkaohjelman mukaisesti

Vinkki: matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet sekä lämpimät ulkoiluvaatteet, koska kaupunkikierroksilla liikutaan myös jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.


Pystymme tarjoamaan myös Suomen puolen liityntälentoja Finnairin aikataulujen ja paikkatilanteiden puitteissa. Kysy lisää liityntälentojen aikatauluista ja hinnoista sähköpostilla matkat@imt.fi.

Tutustu matkan kohteeseen