Bonusta jokaisesta matkasta!

Pariisi

Legendaarinen Pariisi on vuosikymmenestä toiseen maailman suosituimpien matkailukaupunkien kärjessä. Tämä ei ole ihme, sillä kaupunki lumoaa lähes jokaisen vierailijansa ainutlaatuisella kosketuksellaan. Maailman tunnetuimpien nähtävyyksien ja historiansa lisäksi Pariisi on jatkuvassa liikkeessä ja luo aina jotakin uutta.

Pariisin ilmasto on tavanomaisesti miellyttävää ja leutoa. Kesäkuukausina lämpötilat nousevat ajoittain hellelukemiin. Talvella on viileää mutta pakkasta on harvoin. Monen suosikkiaika Pariisin matkalle on kevät, jolloin talven jälkeen puistot heräävät eloon ja kirsikkapuut puhkeavat kukkaan.

Lisää Pariisista

Ranskan pääkaupunki Pariisi sijaitsee maan pohjoisosassa ja sen läpi virtaa kuuluisa Seine-joki. Pariisissa asuu noin 2,2 miljoonaa ihmistä ja siellä käy vuosittain huikeat 45 miljoonaa turistia. Kaupunki onkin yksi maailman kulttuurin, politiikan, gastronomian ja muodin keskuksista.

Pariisi tarjoilee niin paljon näkemistä ja kokemista että kaupunkiin palaa mielellään kerta toisensa jälkeen uudelleen. Päänähtävyyksiin kuuluu legendaarisia kohteita kuten ikoninen Eiffel-torni, Notre Damen katedraali, Riemukaari, Sacré-Cœurin basilika, Louvren taidemuso, Versaillesin palatsi ja Moulin Rouge. Koko perheen iloisessa Disneyland Paris -huvipuistossa vierähtää helposti päivä jos parikin. Ranskalainen keittiö vie kielen mennessään ja shoppailijalle on tarjolla lähes loputon määrä aarreaittoja. Kaupungissa on hyvä ja tiheä julkisen liikenteen verkosto joten liikkuminen on helppoa.

Pariisissa paikalliset pitäytyvät usein mieluiten ranskan kielessä, mutta monet kuitenkin ymmärtävät myös englantia ja sillä pärjääkin jo pitkälle. Reissuun on toki aina hyvä opetella kuitenkin myös ainakin muutama sana ranskaa, sujuvamman asioinnin takaamiseksi.

Pariisi on valloittava kohde ympäri vuoden, sillä kaupunki on täynnä tapahtumia, näettävää, koettavaa ja herkuteltavaa. Viime vuosina keskikesä on kuitenkin ollut Pariisissa poikkeuksellisen kuuma. Heinäkuun lopusta syyskuun alkuun Pariisi on myös keskieurooppalaisten turistien suosiossa, jolloin monille nähtävyyksille on pitkät jonot. Mukavin aika matkustaa romanttiseen kaupunkiin onkin keväällä tai loppusyksystä. Suomalaiseen ilmastoon tottuneelle Pariisi on vielä ilmastoltaan lämmin, mutta juuri sopiva kaiken tutkimiseen ja ihmettelemiseen.

Pariisi on erinomainen kohde tutustua kävellen ja omaan tahtiin paikasta toiseen vaellellen. Matkaan kannattaakin ehdottomasti varata hyvät kävelykengät. Kaupungissa on myös hyvä ja tiheä joukkoliikenneverkosto.  Helpoin ja yksikertaisin liikenneväline on ehdottomasti metro. Metrokartan ja -verkoston avulla onkin vaivatonta kierrellä kaupungin alueita ja nähtävyyksiä. Metron lisäksi kaupungissa palvelee paikallisjuna ja bussi. Bussilla matkustettaessa kannattaa huomioida kaupungin ruuhkat, jotka saattavat ajoittain hidastaa matkantekoa. Lippuhinnat on jaettu erilaisiin vyöhykkeisiin kaupungin ytimestä sen uloimpaan osiin. Vyöhykkeet 1-2 kattavat ydinkeskustan alueen. Alle 4-vuotiaat matkustavat julkisessa liikenteessä veloituksetta, 4-9-vuotiaat 50% alennuksella ja 10-vuotiaasta ylöspäin matkaavat aikuisten hinnoin.

Kertalippuja voi ostaa tabac- ja lehtikioskeista ja asemien automaateista. Kertalipun hinta on noin pari euroa.  Saatavilla on myös 10 matkan sarjalippuja ja turistien matkakortteja.

Pariisi on eittämättä yksi Euroopan merkittävimpiä ostoskaupunkeja joten valikoimaa ei taatusti puutu. Tavanomaisesti sieltä ostetaan muotia kuten vaatteita, asusteita ja koruja sekä antiikkia ja elintarvikkeita. Huippumuodin ja loistokkaiden tavaratalojen vastapainoksi oman persoonallisen mausteensa ostoskulttuuriin tuovat pienet ja asialleen omistautuneet putiikit ja kivijalkamyymälät joita löytyy runsaasti.  Putiikkien lisäksi ostoksia on mahdollista tehdä muun muassa kirpputoreilla, outleteissa ja torikojuissa. Kaikkea on!

Tunnetuin ostoskatu on Champs-Élysées, jonka varrelta löytyvät niin huippumuodin kärkinimet kuin kansainväliset ketjuliikkeetkin. Kadulta löytyy myös ostoskeskuksia, ravintoloita ja kahviloita joihin on mukava pistäytyä ostoskierroksen lomassa. Haussmann-kadulta löytyy myös hyviä ostospaikkoja kuten maineikas Les Galeries Lafayette. Saint-Honorén muotialueella on erityisesti huippumuodin putiikkeja kuten Vercace, Hermes ja Yves Saint Laurent. Boheemimpi shoppailija suuntaa Montmartren alueelle jossa hankintoja voi tehdä erityisesti taiteen, kirpputorien kuin vintagenkin valikoimista.

Pariisin hintataso on Suomen hintoja korkeampi, mutta toki tarjolla on uniikkia valikoimaa ja monilta osin laadukkaita tuotteita. Huippumuodin lisäksi esimerkiksi elintarvikkeet ovat tasokkaita.

Kaupat aukeavat tavallisesti klo 9-10 alkaen ja sulkevat noin klo 19.30. Pienemmät putiikit saattavat olla lounasajan suljettuna. Suuremmat elintarvikemyymälät palvelevat noin klo 22 saakka.

Ranskalainen keittiö kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listaan. Ranska on länsimaisen kulinarismin ja herkuttelun alkukoti ja laadukkaan ruoan arvostus näkyy oleellisesti myös Pariisilaisessa kulttuurissa. Paikalliseen ruokakulttuuriin kuuluu  mauista nauttiminen, hyvän ruoan arvostaminen ja ajan kanssa syöminen.

Ruokailukulttuurissa perinteisesti nautitaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka sekä tietysti ruokailuun sopivia juomia. Ranskalainen keittiö tunnetaan erityisesti vahvoista juustoista, maistuvista viineistä sekä patongeista joita nautitaan miltei aina aterian kanssa. Viini kuuluu olennaisesti ruokailukokonaisuuteen.

Pariisista löytyy laaja kirjo erilaisia ravintoloita aina Michelin tähdillä palkituista fine dining -paikoista katukeittiöihin ja -ruokakojuihin. Tärkeintä ei ole niinkään paikka vaan nautinto, sekä ruokailua ja makumaailmaa kunnioittava kokemus.

Ranskalaiset ruokailuajat ovat suomalaisittain myöhään. Lounasaika ajoittuu noin klo 12-14 ja illallisaika klo 20-22.30 paikkeille.

Yksi suosituimmista retkikohteista Pariisin matkalaisille on Versailles. Versaillesin palatsi sijaitsee noin 22 km päässä kaupungin keskustasta. Paikalle pääsee helposti paikallisjunalla. Versaillesin liput kannattaa ostaa ennakkoon ja retki kannattaa ajoittaa aamupäivään. Etenkin kesäkaudella jonot lippuluukuille kasvavat todella pitkiksi.

Koko perheen suosittu retkikohde Disneyland Paris sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Pariisin keskustasta. Paikalle pääsee junalla joka pysähtyy lähelle puiston sisäänkäyntiä. Suurimpien ruuhkien välttämiseksi paikalle kannattaa saapua heti aamusta puiston avauduttua. Pääsyliput kannattaa ostaa jo ennakkoon. Disneylandissa vierähtää helposti parikin päivää.

Pidemmän päiväretken Pariisista voit tehdä vaikka Les Havresin kaupunkiin, Normandian rannikolle tai Mont saint Michelin saarelle.

Pariisista on hyvät junayhteydet ympäri maata. Junat ovat nopeita, mutta verrattaen hintavia. Reitit kannattaakin suunnitella ennakkoon ja ostaa liput jo hyvissä ajoin, sillä tavallisesti lippujen hinnat kallistuvat lähtöpäivän lähestyessä. Lippuja on toki mahdollista ostaa myös juna-asemilta automaateista tai palvelutiskeiltä. Myös bussiyhteydet ovat viimevuosina kehittyneet ja junayhteyden voi korvata edullisemmin bussilla, varsinkin jos aikaa on käytettävissä enemmän.

Miksi matkustaa Pariisiin?
Maailman romanttisin kaupunki
Paljon historiaa
Rikas kulttuuri
Ranskalainen keittiö
Legendaariset nähtävyydet
Erinomaiset shoppailumahdollisuudet

Matkat

Pariisin kaupunkiloma

Helsinki-Pariisi
Pariisi (valitsemasi määrä päiviä)
Pariisi-Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla pääset tutustumaan legendaariseen ja romanttiseen Pariisiin. Valitse valikoimastamme sinulle sopivimmat lennot Helsingistä ja määritä matkallesi sopiva kesto.


Pariisin kaupunkiloma, lennot Tampereelta

Tampere-Pariisi
Pariisi
Pariisi-Tampere
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Tampereelta ja lähde omatoimiselle kaupunkilomalle tutustumaan sykähdyttävään Pariisiin.


Pariisin kaupunkiloma, lennot Turusta

Turku-Pariisi
Pariisi
Pariisi (valitsemasi määrä päiviä)
Pariisi-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Pariisin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-Pariisi
Pariisi (valitsemasi määrä päiviä)
Pariisi-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Pariisin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Pariisi
Pariisi (valitsemasi määrä päiviä)
Pariisi-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Disneyland 2 yötä & Pariisin kaupunkiloma, lennot Oulusta

Oulu-Pariisi
Disneyland Paris®
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi-Oulu
Vietä kaksi ikimuistoista päivää Disneyland® Paris -huvipuistossa ja jatka matkaasi seuraavaksi kohti valloittavaa Pariisia! Voit määritellä itse, kuinka monta yötä Pariisissa vietät. Matkan hinta ei sisällä lippuja Disneyland-huvipuistoon.


Disneyland 2 yötä & Pariisin kaupunkiloma

Helsinki-Pariisi
Disneyland Paris®
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi–Helsinki
Koe taianomainen seikkailu yhdistämällä Disneyland® Paris -huvipuisto ja Pariisin kaupungin lumo – yövy kaksi yötä Disneylandin lähellä sijaitsevassa hotellissa ja nauti Pariisin ikonisista nähtävyyksistä valitsemasi määrän öitä.


Disneylandin loma

Helsinki-Pariisi
Disneyland Paris®
Pariisi-Helsinki
Lähde ikimuistoiselle huvilomalle Disneyland® Paris- huvipuistoon! Omatoimisella lomalla pääset tutustumaan taianomaiseen Disneylandiin. Matkan hinta ei sisällä lippuja Disneyland-huvipuistoon.


Lontoosta Pariisiin, Euroopan upeimmat kaupungit

Helsinki-Lontoo
Lontoo (2 yötä)
Juna Lontoosta Pariisiin
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi-Helsini
Koe Pariisi ja Lontoo samalla lentomatkalla, vaihda kaupunkia kätevästi junalla. Lento Lontoossa Heathrow'n kentälle.


Lontoosta Pariisiin, Euroopan upeimmat kaupungit lentäen Tampereelta

Tampere-Lontoo
Lontoo (2yötä)
Juna Lontoosta Pariisiin
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi-Tampere


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Pariisin matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
5 °C
huhtikuu
14 °C
heinäkuu
24 °C
lokakuu
15 °C

Pariisin tunnelmia