Bonusta jokaisesta matkasta!

Lontoo

Lontoon kaupunkiloma on täynnä rikasta kulttuuria, kohteliaisuutta ja monimuotoisuutta jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Kaupunki tarjoaa uskomattoman määrän nähtävää ja koettavaa; historiaa, urheilua, ostoksia, taide-elämyksiä ja herkullista ruokaa. Lontoo yllättää aina!

Lontoon matkailukohteena – perinteet, hyvät tavat ja huumori! Tämä maailmankuulu metropoli kätkee sisäänsä loputtomasti nähtävyyksiä, tapahtumia ja elämyksiä jotka vievät sinut unohtumattomalle matkalle. Kaupunkiloma tarjoaa monipuolisuudessaan jokaiselle matkailijalle omanlaista tekemistä; uppoudu rikkaaseen historiaan, tuuleta urheilutapahtumissa, tee parhaat ostokset, syvenny taiteen, kulttuurin ja museoiden maailmaan tai hemmotele makuhermojasi lukemattomissa ravintoloissa. Lontoo on aarreaitta, joka ei petä! Lontoo lukeutuu Euroopan suurimpien kaupunkien joukkoon. Kaupungin sydämessä virtaa legendaarinen Thames-joki. Räpsi parhaat instahetket ja kannusta vaikkapa suosikkijoukkueesi jalkapallon huippuluokan pelissä voittoon! Lontoo tarjoaa jatkuvasti uusia elämyksiä – tylsää päivää et tule tässä kaupungissa tule!

Lisää Lontoosta

Huh! Lontoossa löytyy liikkeitä niin laajalti, että sieltä voit hankkia lähes mitä vain. Lontoon tunnetuinpia ostoskatuja on Oxford Street, jonka varrelta löytydät monet suurimmista tavarataloista. Täällä kannattaa varautua myös ruuhkiin. Kadun eri osista ja läheisyydestä löytyy monen tasoisia ja hintaisia liikkeitä. Myös Regent Street on hyvänä pidetty ostoskatu. West Endin alueella Sohossa löytyy myös uniikkitavaroita myyviä putiikkeja. Knightsbridgen alueelle keskityy kalliimmat ”laatutavaratalot”, kuten Harrods. Muita ostosalueita ovat Kensington High Street, Notting Hill Gate. Markkinoita viikonloppuisin löytyy mm. Portobello Roadilta ja toisella puolella kaupunkia Camden Townissa.

Lontoon hintataso vaihtelee kalliista muotiliikkeistä edullisempiin ketjuliikkeisiin, ja on riippuvainen myös punnan kurssista. Lontoossa liikkeet ovat auki lähes kaikkina päivinä. Liikkeet aukeavat noin klo 10-11 ja ovat avoinna ainakin klo 18 saakka. Suuremmat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna klo 20-21 saakka. Sunnuntaisin liikkeet suljetaan yleisesti noin klo 17-18. Useat pienet elintarvikeliikkeet ja -kioskit ovat avoinna jopa 24h vuorokaudessa. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä lähes kaikkialla ja luottokorteilla voi nostaa puntia pankkiautomaateista.

Suurkaupunkien tapaan kaupungin liikenne on varsin ruuhkainen ja hektinen. Lontoon metro on maailman neljänneksi laajin metrojärjestelmä, ja kattaa raiteita yli 420 kilometrin matkalta. Jokaiselle linjalla on oma tunnusvärinsä, joten liikkuminen on laajasta verkostosta huolimatta helppoa. Kaksikerroksiset punaiset bussit, eli ”double deckerit” ovat ikonisia nähtävyyksiä Lontoon liikenteessä. Linja-autot ovat myös näppärä tapa päästä kaupungissa kohteesta toiseen metron lisäksi.

Lontoon julkinen liikenne on hintava mutta erittäin kattava. Maanalainen eli ”tube” on helpoin tapa liikkua kaupungissa ja maanalaisen kartta onkin erinomainen apu Lontoossa suunnistamiseen. Maanalaisia kulkee tiheään tahtiin ja reissussa kannattaakin ostaa esimerkiksi useamman päivän lippu, jolla voi matkustaa niin paljon kun haluaa. Lippuja voi ostaa automaateista tai asemilla palvelevilta lippuluukuilta. Vaihtoehtoisesti myös bussilla liikkuminen on Lontoossa suosittua ja yhteydet ovat hyvät. Kuljettajalle tai automaatille tulee esittää lippu tai matkakortti kyytiin noustessa.

Kätevä tapa maksaa julkisten liikennevälineiden maksut on Visitor Oyster Card -kortti. Tämä on nopea ja helppo, sitä voi käyttää useimmissa liikennevälineissä Lontoossa kuten esimerkiksi metrossa ja punaisissa busseissa alueilla 1-6. Kortilla voi maksaa myös raitiovaunu-, London Overground-, TfL Rail- ja useimmat National Rail-matkat. Lue lisää Visitor Oyster Cardista.

Lontoosta on helppo lähteä päiväretkille ympäri Etelä-Englantia. Junat ja bussit ovat kohtuuhintaisia ja niitä lähtee Lontoosta tiheällä aikataululla. Parin tunnin matkaamisella erilaisia kohteita löytyy jo runsaasti. Esimerkiksi Brightoniin, Cambridgeen, Oxfrord ja Cantebury ovat hyviä päiväretkikohteita.

Lontoosta pääsee julkisilla kulkuneuvoilla reilussa kolmessa ja puolessa tunnissa Isle of Wight -saarelle, joka on yksi Englannin onnellisimmista ja hyvinvoivimmista yhteisöistä. Kaunis saari on ihanteellinen kävelemiseen, vaeltamiseen, pyöräilyyn ja monenmoisiin päiväretkiin. Toinen tutustumisen arvoinen kohde on Lontoosta helposti saavutettava Seven Sisters, jossa liidunvalkeat rantakalliot nousevat merestä.

Lontoossa riittää ravintolavalikoimaa varmasti ihan jokaiseen makuun. Ruoka on tärkeä osa kaupungin kulttuuria. Makuja löytyy ympäri maailmaa lähes jokaisesta maasta aina fine dinigistä katukeittiöihin ja ruokamarkkinoihin saakka. Tavanomaista brittiruokaa mielivän kannattaa suunnata pubeihin joista saa perinteistä fish and chipsiä, lihaisia piirakoita ja nakkeja perunamuusilla. Nykypäivänä kaupunkin monimuotoisuus näkyy myös ruokakulttuurissa, sillä puhutaanhan Lontoossa yli 300:aa kieltäkin. West Endissä yhdistyvät kaikenlaiset keittiöt joten se on hyvä paikka ravintolabongailuun. Aasialaista ruokaa arvostavan kannattaa sottaa suunta Sohoon tai Chinatowniin, jonka alueelta löytyy kiinalaisen ruoan lisäksi myös muun muassa korealaisia ja japanilaisia keittiöitä. Myös erilaisilla ruokamarkkinoilla kannattaa piipahtaa ihan jo fiiliksenkin vuoksi! Esimerkiksi Borough Market on suosittu ja sijaitsee helposti aivan London Bridgen metroaseman kupeessa.

Miksi matkustaa Lontooseen?
Jokaiselle jotakin!
Rikas kulttuuritarjonta, hyvät shoppailumahdollisuudet ja paljon ravintoloita
Runsaasti historiaa ja museoita
Paljon tapahtumia kuten konsertteja ja jalkapalloa
Eläväinen ja vilkas kaupunki
Helpot liikenneyhteydet
Lyhyt lentomatka

Matkat

Lontoon kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki - Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo - Helsinki
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta! HUOM! Lennot Lontoossa joko Heathrow’n (Finnair) tai Gatwickin (Norwegian) lentokentälle.Lontoon kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo - Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Lontoon kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Tampere
Lähde nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta lentäen suoraan Tampereelta. Päätä itse montako päivää haluat viettää Lontoossa ja valitse lukuisista keskustahotelleistamme!


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Oulusta

Oulu-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Kuopiosta

Kuopio-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Kuopio
Omatoimisella kaupunkilomalla voit viettää loman täysin omien suunnitelmien ja aikataulujen mukaan. Lähde Lontooseen nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta ja tarjonnasta nyt lennoin Kuopiosta.


Lontoon kaupunkiloma, lennot Heathrow’n kentälle Rovaniemeltä

Rovaniemi-Lontoo
Lontoo (valitsemasi määrä päiviä)
Lontoo-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Lontoosta Pariisiin, Euroopan upeimmat kaupungit

Helsinki-Lontoo
Lontoo (2 yötä)
Juna Lontoosta Pariisiin
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi-Helsini
Koe Pariisi ja Lontoo samalla lentomatkalla, vaihda kaupunkia kätevästi junalla. Lento Lontoossa Heathrow'n kentälle.


Lontoosta Pariisiin, Euroopan upeimmat kaupungit lentäen Tampereelta

Tampere-Lontoo
Lontoo (2yötä)
Juna Lontoosta Pariisiin
Pariisi (valitsemasi määrä öitä)
Pariisi-Tampere


IMT:n ammattilaisten vinkit Lontoon matkaasi

IMT:n asiakkaiden kokemuksia Lontoon matkoilta

Edullinen paketti lennot+hotelli, erikseen hankittuna olisi kustantanut paljon enemmän. Hotelli oli hyvän tasoinen ja erinomaisella paikalla.
Pirita
Puolison kanssa · elokuu 2023
92% suosittelee Lontoon matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
6 °C
huhtikuu
12 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
14 °C