Bonusta jokaisesta matkasta!

Riika

Tyylikästä ja hurmaavaa Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta! Daugavajoen rannat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja Mustapäiden talo kertovat hansakaupungin tarinaa. Riika on monipuolinen matkakohde – kaupunki tarjoaa historiaa, kulttuuria, arkkitehtuuria ja modernia elämäntyyliä!

Riika on Latvian pääkaupunki ja yksi Baltian maiden suosituimmista matkailukohteista. Siellä on paljon ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tekevät siitä houkuttelevan matkustuskohteen.  Riika onkin monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa matkailijoille mielenkiintoisia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja mahdollisuuden kokea Latvian ainutlaatuinen kulttuuri ja historia.

Lisää Riiasta

Historia ja kulttuuri: Riika on yli 800 vuotta vanha kaupunki, jolla on rikas historia ja kulttuuriperintö. Vanhassakaupungissa voit nähdä upeita keskiaikaisia arkkitehtuurisia helmiä, kuten Riian linna, Riian tuomiokirkko ja Pyhän Pietarin kirkko. Siellä on myös useita museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat näkymän Latvian menneisyyteen ja nykyhetkeen.

Ruokakulttuuri: Riika tarjoaa herkullista latvialaista ruokaa ja paikallisia herkkuja. Voit nauttia perinteisistä latvialaisista ruokalajeista, kuten ”piragi” (pienet täytetyt piirakat) ja ”rūķu pirādziņi” (kääretortut). Kaupungissa on myös lukuisia ravintoloita, kahviloita ja kuppiloita, joissa voit kokeilla paikallisia makuja.

Vanhakaupunki ja Jugendaika: Riikan Vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, ja sen keskiaikaiset rakennukset, kapeat kujat ja viehättävät aukiot luovat lumoavan tunnelman. Toisaalta Riikassa on myös laaja valikoima jugend-tyylisiä rakennuksia, jotka tekevät siitä yhden maailman kauneimmista jugendkaupungeista.

Vihreät puistot ja rannat: Riika tarjoaa myös luonnonläheisiä kokemuksia. Kaupungissa on kauniita puistoja, kuten ”Mežaparks” ja ”Bastejkalns”, joissa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Lisäksi Riiassa on lähellä sijaitseva Jurmalan ranta, joka on yksi Itämeren upeimmista hiekkarannoista.

Vilkas yöelämä: Riika tunnetaan vilkkaasta yöelämästään. Baarit, yökerhot ja musiikkiklubit tarjoavat monipuolista viihdettä niin paikallisille kuin turisteillekin.

Lentokentältä kaupunkiin pääsee sujuvasti bussilla tai taksilla.

Riian keskustassa on helppo liikkua kävellen. Riiassa on kuitenkin myös erinomaisen toimiva julkinen liikenne. Bussit, raitiovaunut ja johdinautot liikennöivät päivittäin aamusta iltaan. Muutama vuoro liikennöi myös yöaikaan.

Takseilla liikuttaessa kannattaa aina olla tarkkana, sillä hinnat voivat vaihdella suurestikin ja liikkeellä on välillä myös epärehellisiä yrittäjiä. Luotettavimpia ovat suuret taksiyritykset, esimerkiksi punaisia autoja käyttävä Riga Taksometru Parks ja Air Baltic -lentoyhtiön Baltic Taxi.

Mikäli olet liikenteessä omalla autolla, kannattaa huomioida että parkkipaikan löytäminen keskustan alueella voi olla hyvinkin haastavaa. Oma auto kannattaa jättää hotellin parkkiin ja turvautua omiin jalkoihin tai julkiseen liikenteeseen.

Riika on erittäin suosittu shoppailukohde ja sen parhaat ostospaikat ovatkin heti keskustassa. Vanhakaupunki ja aivan sen vieressä oleva keskustori lähiympäristöineen sekä laajat keskustan uuden puolen korttelit ovat paikkoja, joissa on monenlaisia mielenkiintoisia liikkeitä.

Keskustori on Baltian suurin tori ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Viidessä entisessä ilmalaivahallissa on yli kolmetuhatta kauppapaikkaa ja myynnistä löytyy elintarvikkeiden lisäksi myös vaatteita, rihkamaa, kelloja ja kaikkea muuta mitä et välttämättä osaisi edes odottaa. Eikä kannata unohtaa kierrellä myös hallien ulkopuolelle levittäytyvällä torialueella!

Vanhankaupungin aukioilla on etenkin kesäisin ja ennen isoja juhlapyhiä paljon kojuja, joista saa käsitöitä, meripihkakoruja ja muita tyypillisiä matkamuistoja ja tuliaisia.

Riian ostoskeskuksissa on paljon suosittujen merkkien jalkineita ja vaatteita, kauneudenhoitotuotteita sekä latvialaisia merkkituotteita. Yksi suosituimmista ostoskeskuksista on Vanhassakaupungissa sijaitseva Galerija Centrs, jossa voi shoppailun lisäksi nauttia myös taiteesta. Päärautatieaseman yhteydessä sijaitsee Origon ostoskeskus. Yksi uusimpia ostoskeskuksia on keskustassa sijaitseva Galleria Riga, jonne kannattaa poiketa vaikka vain pelkästään ihailemaan kaunista näköalaa Riian kaupunkiin.  Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy muun muuassa Spice, Alfa ja Olimpia.

Suosittuja tuliaisia ovat muun muassa meripihkakorut, Riian balsami eli likööri, kansallispukuiset nuket, villapuserot, käsintehdyt nahkaesineet, Laima-suklaa ja erilaiset juustot. Kaunis sisäpiha-alue on aivan kaupungin keskustassa Bergs Bazaar, jossa kannattaa vierailla! Riian kaupunki on täynnä erilaisia ravintoloita ja baareja.

Suurin ravintolatarjonta löytyy vanhastakaupungista ja sen ympäristöstä. Hintahaitari on suuri, mutta niin on valikoimakin. Vaikka turisteille suunnatut ravintolat ovat valitettavan usein ylihintaisia, on Riiassa kuitenkin moniin muihin kaupunkeihin verrattuna hyvä hinta-laatusuhde ja makuelämyksiä on tarjolla myös tavalliselle matkailijalle.

Riian yöelämä on vilkasta. Vanhassakaupungissa on paljon baareja, pubeja ja erilaisia illanviettopaikkoja, joissa viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin. Yksi suosituista paikoista on hieman vanhankaupungin ulkopuolella sijaitsevan Radisson BLU Hotel Latvijan 26. kerroksessa oleva Skyline Bar, jonka ikkunoista aukeaa upea näkymä Riian keskustaan. Baariin kannattaa mennä näköalahissillä!

Riiassa tapahtuu aina! Kansanperinteet ja kulttuuri ovat latvialaisille tärkeitä ja Riika olikin ansaitusti vuonna 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Erityisesti kesäisin Riiassa järjestetään paljon kulttuuriesityksiä ja festivaaleja. Vanhankaupungin reunalla sijaitseva Latvian Kansallisooppera puolestaan tarjoaa kulttuurielämyksiä kesäajan ulkopuolella. Esitysten taso on korkea, mutta lippujen hinnat usein Suomen hintoja edullisemmat.

Arena Riga on ympäri vuoden erilaisten tapahtumien keskipiste. Arenalla järjestetään urheilutapahtumia, konsertteja sekä myös muita tapahtumia. Voit tutustua tapahtumiin Arena Rigan kotisivuilla.

Tutustu myös Riian ulkopuolelle levittäytyviin nähtävyyksiin. Yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista museoista on Latvian ulkoilmamuseo, jonne on viety 118 historiallista rakennusta Latvian eri maakunnista. Museo esittelee kalastajien, käsityöläisten ja maanviljelöiden elämää. Museo sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Riiasta.

Barokkia ja rokokoota sekoittava Rundalenin linna rakennettiin 1736–1740 Venäjän keisarinna Anna Joanovnan suosikkiherttuan Johan Bironin kesäasuinpaikaksi. Linnaan kuuluu valloittava ranskalaistyylinen puutarha ja puistoalue.

Riiasta on helppo tehdä päiväretki rantakaupunki Jurmalaan. Noin 25 kilometrin päässä Riiasta sijaitsee kylpyläkaupunkina tunnetuksi tullut Jurmala, josta löytyy vaikuttavan pitkä hiekkaranta, kauniita pitsihuviloita ja patikointiin soveltuva Kemerin nummipolku, joka kulkee metsäisillä suoalueilla. Jurmala on suosittu päiväretkikohde, jonne pääsee helposti autolla mutta myös junalla. Sähköjunat liikennöivät noin puolen tunnin välein Riian ja Jurmalan välillä.

Miksi matkustaa Riikaan
Dynaamisuudessaan Riika on Baltian Pariisi!
Arkkitehtuurin helmi
Hansakaupungin ainutlaatuinen tunnelma
Edullinen hintataso

Matkat

Riian hotellimatka

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Järjestämme 4 päivän bussimatkoja Riikaan 20.6.,1.7., 4.7., 17.10. ja 5.12. sekä 5 päivän matkoja 1.7., 3.7., 15.7. ja 22.7.2024. Omalla autolla matkustettaessa voit valita itse lähtöpäivän sekä myös öiden määrän. Valittavissa on hyvät keskustahotellit!


Riian kaupunkiloma lentäen Helsingistä

Helsinki–Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika–Helsinki
Hyppää Helsingissä koneeseen ja tunnin päästä olet jo Riiassa, Baltian Pariisissa. Lentomatkoillamme saat itse valita lähtöpäiväsi ja matkan pituuden. Laajalla hotellivalikoimallamme varmistamme matkaasi hyvän hinta-laatusuhteen.


Riian kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Tampere-Riika
Riika (valitsemasi määrä päiviä)
Riika-Tampere
Koe Baltian Pariisina tunnettu Riika! Lentomatkoillamme saat itse valita lähtöpäiväsi ja matkan pituuden. Laajalla hotellivalikoimallamme varmistamme matkaasi hyvän hinta-laatusuhteen.


Riian kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-Riika
Riika (valitsemasi määrä päiviä)
Riika-Turku
Lentoaika Turusta Latvian pääkaupunkiin Riikaan kestää vain noin tunnin. Lentomatkoillamme saat itse valita lähtöpäiväsi ja matkan pituuden. Laajalla hotellivalikoimallamme varmistamme matkaasi hyvän hinta-laatusuhteen.


1 yö Tallinnassa + Riian hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Vieraile samalla matkalla Viron ja Latvian pääkaupungeissa. Yövyt Tallinnassa yhden yön ja sen jälkeen voit valita öiden määrän Riiassa ja viettää kaupungissa päivät oman suunnitelmasi mukaan. Järjestämme myös 4 päivän bussimatkoja Riikaan lähtöpäivinä 19.6., 16.10. ja 4.12.2024 sekä 3-5 yön matkoja ajalla 1.-22.7.2024. Valittavissasi on hyvät keskustahotellit!


Kaupunkiloma Riiassa (2 yötä) ja loma Jurmalassa, lentäen Helsingistä

Helsinki-Riika
Riika
Riika (2 yötä)
Riika-Jurmala
Jurmala (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Helsinki
Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Vietät kaksi yötä Riiassa ja valitsemasi määrän öitä Jurmalassa. Rantasesonki ajoittuu kesä-elokuulle. Matka sisältää lennot Helsingin ja Riian välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella.


Kaupunkiloma Riiassa (2 yötä) ja loma Jurmalassa, lentäen Tampereelta

Tampere-Riika
Riika
Riika (2 yötä)
Riika-Jurmala
Jurmala (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Tampere
Vietä kaksi yötä Latvian pääkaupungissa Riiassa ja valitsemasi määrä öitä rantakaupunki Jurmalassa, jossa rantasesonki ajoittuu kesä-elokuulle. Voit valita lähtöpäivän oman aikataulusi mukaan! Matka sisältää lennot Tampereen ja Riian välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella.


Kaupunkiloma Riiassa (2 yötä) ja loma Jurmalassa, lentäen Turusta

Turku-Riika
Riika
Riika (2 yötä)
Riika-Jurmala
Jurmala (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Turku
Valitse itsellesi sopivin lähtöpäivä ja varaa yhdistelmämatka, joka vie sinut kahdeksi yöksi Baltian Pariisiin Riikaan, jonka jälkeen on aikaa nauttia Jurmalan tarjonnasta niin monta päivää kuin haluat. Rantasesonki ajoittuu kesä-elokuulle. Matka sisältää lennot Turun ja Riian välillä, sekä majoituksen valituissa hotelleissa aamiaisella.


Joulutorimatka Riikaan

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Riika
Riika (3 yötä)
Riika-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Joulutorimatka Riikaan on ihana tapa tutustua kaupunkiin ja sen pullollaan joulutunnelmaa olevaan joulutoriin. Vanhankaupungin Tuomiokirkon aukiolla sijaitsevan joulutorin kojut ovat täynnä erilaisia paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Valitse joulutorimatkallesi mieleisesi keskustahotelli. 3 yön joulutorimatka toteutetaan 5.-8.12.2024.


Balettimatka Riikaan

Helsinki - Tallinna
Tallinna - Riika
Riika (3 yötä)
Pähkinänsärkijä-baletti
Riika - Tallinna
Tallinna - Helsinki
Joulukuinen Riika houkuttelee yhdistämään samalle matkalle Tšaikovskin klassisen Pähkinänsärkijä-balettiesityksen upeassa Latvijan Kansallisoopperassa sekä joulutunnelmaa täynnä olevan joulutorin paikallisine herkkuineen ja käsitöineen. Lähde nauttimaan kiireettömästä joulunalustunnelmasta bussimatkallemme 5.-8.12.2024.


Joulutorimatka Tallinnaan ja Riikaan

Helsinki-Tallinna
Tallinna (1 yö)
Tallinna-Riika
Riika (3 yötä)
Riika-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Tällä matkalla olet ensimmäisen yön Tallinnassa ja kolme yötä Riiassa eli voit tutustua Baltian kahden kauniin pääkaupungin joulutoreihin. Valitse joulutorimatkallesi mieleisesi keskustahotellit. 4 yön joulutorimatka toteutetaan 4.-8.12.2024. Bussimme on mukana Riiassa.


Parhaat matkavinkit Riikaan – tekemistä ja kokemuksia

Asiakkaidemme kokemuksia Riian matkoiltamme

Parasta oli Vanha kaupunki, ihmisten ystävällisyys ja hyvä vanhakantainen ruoka.
Pasi
Riika oli kiva kohde ja oli helppoa, kun matkatoimisto oli tehnyt hotelleista valinnan. Myös lentojen varaaminen oli helppoa.
Vuokko
Hintalaatusuhde matkasta oli täydellinen. Kaikki sujui erinomaisesti!
Maija
Puolison kanssa · marraskuu 2023
Matkan tilaaminen Ikaalisten matkatoimistolta on helppoa ja luotettavaa. Kaikki sisältyy hintaan eikä tarvitse erikseen huolehtia esim. matkatavaroiden ruumaan laittamisen maksusta. Hotelli…
Maarit
95% suosittelee Riian matkojamme

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
10 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
11 °C