Käsityömatka Tallinnaan

Tulossa jälleen syksyllä 2024! Kutimet kassiin ja menoksi! Lähde nyt mukaan käsitöistä hurahtaneiden iloiseen joukkoon imt.fi ja Hand Finnishedin järjestämälle Tallinnan matkalle 9.11.2023, missä luvassa muun muassa shoppailua Karnaluksissa, hauskaa yhteistä iltaohjelmaa sekä Martin Markkinat, eli käsityöihmisen mekka!
imt.fi asiakasarviot
32 arvostelua
8.4 / 10
Lähtöpäivä

Helsinki-Tallinna

Matkaan lähdetään siten, että Pori-Rauma-Turku -reitiltä bussin kyydillä tulevat, sekä myös satamaan itse omin kyydein saapuvat, aloittavat matkansa MyStarilla, jonka lähtöaika Helsingin Länsisatamasta on klo 10:30.

Tampereen ja Jyväskylän reittibussit lähtevät matkaan siten, että ehditään mukaan Helsingistä klo 13:30 lähtevälle Megastarille.

  • Varaa ruokailut laivamatkalle muun matkavarauksen yhteydessä.
1.päivä

Kuljetus Karnaluksiin ja hotellille

Satamasta on heti suoraan kuljetus Karnaluksiin, jossa ostosaikaa on noin 2 tuntia. Laukut pysyvät mukavasti bussin kyydissä säilytyksessä. Ostoksien jälkeen on kuljetus hotellille.

1.päivä

Tallinna (1 tai 2 yötä)

Majoittuminen keskustahotellissa. Hotelliaamiainen sisältyy hintaan.

Hintaan sisältyvä iltaohjelma on Nordic Hotel Forumin kokoustiloissa torstaina 9.11. klo 18:30-21:30 ja sen järjestää Hand Finnished, suomalaisten neulojien ja suunnittelijoiden asiantunteva ykköspaikka. Pääset nauttimaan lahjoista, ammattitaitoisista puheenvuoroista, yhdessäolosta ja tietenkin käsitöistä!

Mukana ovat Hand Finnished yrityksen perustaja Emma Wilson, sekä neulesuunnittelijat/kirjailijat ja monipuoliset ammattikäsityöläiset Janita Koskinen ja Hanne Piirainen. Janita on Willamagia-yrityksensäkin nimellä tunnettu opettaja, esikoiskirjailija, suunnittelija ja myös kuntouttavan neulomisen puolestapuhuja. Janitalle tärkeää on neulojalähtöisyys sekä ohjeissaan että kannustavassa opetustyylissään. Hanne on viisi omaa/yhteiskirjaa julkaissut neulesuunnittelija, joka neuloo, virkkaa ja suunnittelee päätoimisesti. Hanne taitaa tekniikat ja neuleet pitsistä kirjoneuleeseen ja villahousuista neuletakkeihin, ja onkin tunnettu nimi kirjojen lisäksi myös suosituissa käsityölehdissä.

Iltaohjelman aikana voit alkaa neuloa päivällä ostamiasi lankoja monipuolisesta ohjevalikoimasta, jonka jokainen käsityömatkalainen saa lahjaksi. Mukana on muun muassa syksyllä 2023 ilmestyvä uutuusjulkaisu ja tätä retkeä varta vasten suunniteltuja ennen julkaisemattomia ohjeita retkemme suunnittelijavierailta. Käsityölahjojen sponsoreita ovat Readme.fi, Kainor, Hand Finnished, Willamagia ja Hanne Piirainen. Saat illan aikana myös ainutlaatuisen mahdollisuuden kysyä neuvoja ammattikäsityöläisiltä ja tutustua muihin samanhenkisiin matkalaisiin.

2.päivä

Martin markkinat Saku Suurhallissa

Bussikuljetus lähtee hotellin edestä klo 09:30!
Muistathan luovuttaa huoneesi hyvissä ajoin sitä ennen, jotta et myöhästy kuljetuksesta.
Matkalaukut voi tuoda bussiin säilytykseen messukäynnin ajaksi.

Martin Markkinat eli Mardilaat ovat virolaisen käsityön laulujuhlat! Luvassa on Viron parhaiden käsitöiden esittelyjä ja tietenkin myyntiä, mestarikursseja käsityön harrastajille sekä käsityötuote- ja kirjaesittelyjä.

Tarjolla on myös virolaista ruokaa ja ruokamusiikkina toimii kansanmusiikki.

Paluupäivä

Saku Suurhall - Satama

Bussi lähtee Saku Suurhallilta klo 15:00, jotta satamaan ehditään ajoissa ennen laivan lähtemistä. Matkalaukut kulkevat sujuvasti bussin kyydissä Suomenlahden yli.

Paluupäivä

Tallinna-Helsinki

Paluulaiva Tallinnasta lähtee klo 16:30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 18:30.
Bussikuljetuksen varanneille on paluukuljetus takaisin lähtöpaikalle.

  • Varaa ruokailut laivamatkalle muun matkavarauksen yhteydessä.

Matkan hintaan sisältyy

  • Laivamatkat valitussa matkustusluokassa
  • Majoitus valitussa hotellissa
  • Aamiainen hotelliaamuina
  • Kuljetus Karnaluksiin
  • Kuljetus ja sisäänpääsy Martin Markkinoille
  • Monipuolinen iltaohjelma vierailevin neulontatähdin ja lahja

Tutustu matkan kohteeseen