Kroatian rannikko, Split-Dubrovnik

Matkan hinta sisältää:

  • lennot Helsinki- Split ja Dubrovnik-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)
  • bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti ilmastoidulla paikallisella turistibussilla
  • perillä suomenkielisen oppaan palvelut
  • majoittuminen hotellissa (5 yötä)
  • buffetaamiainen hotelliaamuina
  • paikallinen opas kaupunkikierroksella Splitissä ja Dubrovnikissa
  • vierailu Ivan Mestrovicin galleriassa
  • kaapelihissiliput Srd vuorelle ja sisäänpääsy sotamuseoon

Lähdöt matkalle ovat 30.9. ja 7.10.

Kroatia yllättää upean vehreällä luonnollaan ja ainutlaatuisilla merenrantakaupungeilla. Matka kulkee pitkin Kroatian ja Adrianmeren kauniin sinistä rannikkoa. Valloittavat historialliset kaupungit Split ja Dubrovnik ovat kuin sadusta.
1.päivä

Helsinki-Split

Matka alkaa Norwegianin aamulennolla Helsingistä Splitiin. Splitin lentoasemalla on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen bussi. Lentokentältä ajamme Splitin keskustaan, jossa teemme oppaan johdolla kaupunkikierroksen. Sen jälkeen majoitumme hyvätasoiseen hotelliin kahdeksi yöksi.

2.päivä

Krka ja Šibenik

Aamiaisen jälkeen voit viettää rentouttavan päivän itsenäisesti Splitiin tutustuen. Splitin tunnetuin nähtävyys on keskustassa komeileva Keisari Diocletianuksen palatsi, Unescon maailmanperintökohde. Palatsin ympäriltä löydät idyllisiä kapeita kujia, kahviloita, ravintoloita ja viehättäviä putiikkeja. Halukkaat voivat lähteä päiväksi opastetulle retkelle Krkan kansallispuistoon ja Šibenikin satamakaupunkiin

3.päivä

Split-Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen vierailemme Kroatian kuuluisimman kuvanveistäjän, Ivan Mestrovicin galleriassa. Puolilta päivin lähdemme ajamaan kohti Dubrovnikia. Kahvitaukoa vietetään Omisin kaupungissa, joka oli keskiajalla kuuluisa merirosvoistaan. Nykyisin Omis tunnetaan mahtavasta kanjonistaan, jonka Cetina -joki on muokannut tuhansien vuosien aikana. Illalla saavumme Dubrovnikiin ja majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi (noin 270 km)

4.päivä

Dubrovnik

Aamupäivällä opastettu kävelykierros Dubrovnikissa. Nousemme myös kaapelihissillä ylös korkealle Srd vuorelle, jonka huipulla on selkeällä säällä upeat näkymät alas kaupunkiin ja merelle. Lisäksi vierailemme vuorella sijaitsevassa sotamuseossa.

5.päivä

Dubrovnik

Vapaata aikaa Dubrovnikissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle saarihyppelylle Elafitin saarille. Saarihyppely toteutetaan veneellä ja siinä nähdään kolme merkittävintä kohdetta Kolocep, Sipan ja Lopud.

Lisämaksullinen retki
6.päivä

Dubrovnik-Helsinki

Aamupäivä aikaa upeassa Dubrovnikissa. Iltapäivästä bussi kuljettaa matkustajat Dubrovnikin lentokentälle, josta paluulento  Norwegianilla takaisin Helsinkiin.

Tutustu matkan kohteeseen

Kroatian rannikko