Bonusta jokaisesta matkasta!

Moselin ja Reinin jokilaaksoista Strasbourgiin ja Colmariin


MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ:

  • lennot Helsinki- Frankfurt ja Zürich-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)
  • bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti ilmastoidulla paikallisella turistibussilla
  • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
  • majoittuminen hotellissa (4 yötä)
  • buffetaamiainen hotelliaamuina
  • kaapelihissiliput Rüdesheimissa
  • Burg Elzin sisäänpääsymaksun
  • risteilyn 3. matkapäivänä Reinillä

Vuoden 2024 lähtöpäivät 11.6. (loppuunmyyty), 16.7. (loppuunmyyty), 17.9. ja 1.10.


Verkkaisesti virtaavien Mosel ja Rein -jokien viinitarhat tarjoavat unohtumattomia maisemia ja alueen viinit, erityisesti Riesling, ovat maailmankuuluja. Kun vehreät laaksot jäävät taakse, on aika siirtyä ristikkotalojen kehystämille kujille sadunhohtoiseen Strasbourgiin ja Colmariin. Matkalla mukana kulkee suomenkielinen opas.
Menopäivä

Helsinki-Frankfurt

Matka alkaa aamulennolla Helsingistä Frankfurtiin.

Frankfurt-Rüdesheim am Main

Lentokentällä vastassa ovat suomenkielinen opas ja bussi. Oppaan johdolla matka alkaa kuljetuksella Rein-joen rannalla sijaitsevaan Rüdesheimin kaupunkiin (noin 63km).

Rüdesheim am Rhein (3 yötä)

Rüdesheimiin  majoitutaan kolmeksi yöksi. Opas johdattaa ryhmän kävelykierrokselle Rüdesheimiin sekä kaupungin ylle nousevalle köysiradalle, joka kuljettaa Niederwald –
muistomerkille. Köysirata kuuluu matkaan hintaan ja on noin 1,4 kilometriä pitkä. Köysiradan vaunut ovat kahden hengen vaunuja. Niederwald -monumentti  pystytettiin v. 1883 Ranskan ja Saksan välisen sodan (v. 1870-71) muistoksi. Sodan voitto mahdollisti lukuisten pikkuvaltioiden yhdistymisen yhden keisarin alaisuuteen ja täten Saksan keisarikunnan uudelleensynnyn. Muistomerkiltä on upeat näkymät alas Reinille.

Halukkaat voivat lähteä myöhemmin illanvietoon upealle Johannisbergin linnalle. Perillä odottavat viiniviljelmät ja -kellarit. Retki tulee varata toimistostamme hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

2.päivä

Päiväretki Moselin laaksoon

Tämä päivä on varattu Moselille. Bussi noutaa matkustajat hotellilta aamupalan jälkeen. Moselin rantoja seuraillen saavutaan matkan ensimmäiselle kohteelle, Burg Eltzille. Elzin linnan rakentaminen on alkoi jo 1100-luvun puolivälissä. Linna on säästynyt tuhoilta ja se on ollut aina saman suvun hallussa. Linnassa on useita pikkutorneja ja lukemattomia saleja, joista kuuluisin on Rübenachin sali. Se edustaa tyypillistä aateliston asuinhuonetta 1400-luvun puolivälissä.

Burg Elzin tutustumisen jälkeen bussi kuljettaa matkustajat läheiseen Cochemin kaupunkiin. Cochemin hallitsevin näkymä on kaupungin viereisellä kukkulalla kohoava Reichsburgin linna. Sen
rakentamisen arvellaan alkaneen jo 1000-luvun alkuvuosina. Vuonna 1294 linna siirtyi Trierin hallintaan ja se laajennettiin vaikuttavaksi linnoitukseksi. Kulku Mosel-joella voitiin katkaista tuolloin ketjun avulla tullimaksujen keräämiseksi.

Cochemista tuli kaupunki vuonna 1332. Vuonna 1689 se tuhoutui pahoin Ranskaa vastaan käydyissä sodissa, mutta uudelleenrakennettiin.  Kaupungissa on jäljellä keskiaikaistyylisiä kujia ja rakennuksia.

Ympärillä Moselin rannoilla levittäytyvät viininviljelysalueet. Illan suussa bussi kuljettaa matkustajat takaisin Rüdesheimiin. Päivän ajokilometrit noin 220 km.

3.päivä

Risteily Reinillä ja iltapäivä Koblenzissa

Aamiaisen jälkeen päivä alkaa jokiristeilyllä Rüdesheimista. Risteilyn aikana nähdään niin Moselin kuin Reininkin rantoja ja pieniä kaupunkeja kuten Bingen, Assmannshausen, Lorch, Bacharach, Kaub, Oberwesel, St. Goar ja päätepysäkkinä St. Goarshausen. Alue on nimeltään Mittelrhein, jonne roomalaiset saapuivat pari tuhatta vuotta sitten.

Viininviljelys alkoi täällä 500-luvulla. Reiniä voisi kuvailla on roomalaiseksi ja romanttiseksi. Lukuisat linnat ja viinirinteet jäävät varmasti  mieleen. Kuuluisa kohta on Lorelei, jossa erään tarun mukaan noituudesta syytetty Bacharachin neito heittäytyi Reiniin ja lumosi jokilaivojen kapteenit ohjaamaan veneet murskaksi Lorelein kalliota vastaan.

Bussi on vastassa jokiristeilyn päätteeksi ja kuljettaa Koblenzin kaupunkiin, jossa Mosel- ja Rhein-joki yhtyvät. Opastetun kierroksen jälkeen kaupunkiin on aikaa tutustua myös omatoimisesti.

4.päivä

Rüdesheim-Strasbourg

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti yhtä Ranskan tunnetuinta matkailukaupunkia, Strasbourgia. Strabourg on Alsacen ja Bas-Rhinin alueiden pääkaupunki itäisessä Ranskassa. Se sijaitsee Reinin sivujoen Illin varrella, aivan Saksan rajan tuntumassa.

Strabourgin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän, minkä aikana se on toiminut tienristeyksenä ja rajakaupunkina eri valtakuntien välillä. Strasbourgin värikäs historia on jättänyt kaupungin arkkitehtuuriin vahvoja ranskalaisia ja saksalaisia piirteitä. Kaupungin historiallinen keskusta Grande Île on kuulunut Unescon ylläpitämään maailmanperintöluetteloon vuodesta 1988. Muita historiallisia kaupunginosia ovat muun muassa keskustaan kuuluva Petite France sekä saksalaisvaikutteinen Neuestadt.

Strasbourg tunnetaan myös  useiden Euroopan unionin instituutioiden sekä kansainvälisten järjestöjen kokoontumispaikkana. Strasbourgin yliopisto on Ranskan suurin, minkä lisäksi kaupungissa toimiviin kulttuuri-instituutioihin lukeutuvat muun muassa Opéra national du Rhin -kansallisooppera, Strasbourgin pfilharmoninen orkesteri ja Kansallisteatteri.

Oppaan johdolla tehdään kiertoajelu ja -kävely kaupungissa, jonka jälkeen päivä ja ilta on aikaa tutusta hurmaavaan Strasbourgiin omatoimisesti. Päivän ajokilometrit noin 200km.

Strasbourg (1 yö)

Strasbourgissa majoitutaan keskustahotelliin yhdeksi yöksi.

Paluupäivä

Strasbourg-Colmar-Zürich

Matkan viimeinen päivä, tarjoaa sekin huikaisevan elämyksen kun aamiaisen jälkeen suunnataan Colmariin (Strasbourgista 73km). Colmar sijaitsee Grand Estin alueella Koillis-Ranskassa, lähellä Saksan rajaa. Sen vanhassakaupungissa on mukulakivikatuja, joita reunustavat ristikkorakenteiset keskiaikaiset ja varhaisrenessanssin rakennukset. Goottilainen 1200-luvun Eglise Saint-Martin -kirkko sijaitsee Place de la Cathédralen keskustassa. Kaupunki sijaitsee Alsacen viinireitillä, ja paikalliset viinitarhat ovat erikoistuneet Riesling- ja Gewürztraminer-viineihin. Tutustumme oppaan johdolla Colmarin viehättävään vanhaan kaupunkiin. Kierroksen jälkeen kaupungille jää vapaata aikaa kiertelyyn ja omatoimiseen lounaaseen.

Zürich-Helsinki

Iltapäivällä bussi noutaa matkustajat ja matka jatkuu Zürichin kansainväliselle lentokentälle (155km) josta paluulento Suomeen lähtee illalla.