Bonusta jokaisesta matkasta!

Napoli ja Amalfin rannikko

4.5/5 • 57 ääntä

Matkan hinta sisältää

 • Finnairin lennot Helsinki – Rooma – Helsinki
 • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
 • verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)
 • viiden yön hotellimajoitus aamiaisin
 • bussikuljetus paikallisella ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
 • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
 • paikallisoppaan johdolla kierrokset Pompejissa ja Amalfin rannikolla
 • lippu Vesuviukselle ja sisäänpääsy Pompejiin
 • kahvi ja Sfogliatella Napolissa
 • lounas ja viininmaistajaiset Vesuviuksen lähistöllä
 • vierailu Mozzarella-juusto- ja Limoncello-tilalla maistiaisineen

Vuoden 2024 lähtöpäivät: 22.4. (loppuunmyyty), 29.4. (loppuunmyyty), 23.9. ja 30.9.


Tällä matkalla aito italialaisuus on läsnä. Matka kuljettaa turkoosin Napolinlahden kaupunkeihin, värikkääseen Napoliin ja idylliseen Sorrentoon, Vesuviuksen tulivuorelle sekä Pompejin rauniokaupunkiin. Lisämaksullinen retki vie Caprin saaren lumoavan kauniiseen luontoon. Matkan kohokohta on upea Amalfin rannikko idyllisine pikkukylineen!
1.päivä

Menolento Helsinki - Rooma, ajo Napoliin

Matkamme alkaa Finnairin aamulennolla Helsingistä. Rooman lentokentällä vastassa ovat paikallinen suomenkielinen opas ja tilausajobussi. Lähdemme ajamaan kohti rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja gastronomiastaan tunnettua Napolia. Matkan varrella pidämme omakustanteisen lounastauon. Napolissa teemme oppaan johdolla kiertoajelun, jonka aikana näemme muun muassa Castel dell’Ovon, Plebisciton aukion, Palazzo Realen, Castel Nuovon sekä oopperatalo Teatro San Carlon. Kierroksen ohessa nautimme kahvit ja Sfogliatellat (italialainen leivonnainen).

Illansuussa majoitumme Napolissa hyvätasoiseen hotelliin kahdeksi yöksi.
Päivän ajomatka on noin 250 kilometriä.

2.päivä

Napoli, mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle Caprin saarelle

Voit viettää päivän omatoimisesti tutustuen Napolin tunnelmaan ja nähtävyyksiin. Voit kävellä idyllisen Vanhakaupungin kapeilla kujilla, tehdä ostoksia vaikkapa tunnetulla ostoskadulla Via Toledolla tai tutustua laajaan museotarjontaan.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä oppaan johdolla lisämaksulliselle retkelle häikäisevän kauniille Caprille. Capri on luonnonkaunis ja monimuotoinen paratiisisaari Napolinlahdella. Sitä ovat kautta aikojen asuttaneet useat hallitsijat, taiteilijat ja julkisuuden henkilöt. Niin ikään turistit ovat tuttu näky saarella. Bussi kuljettaa satamaan, josta siirrymme vesiteitse Caprin saarelle. Edelleen siirrymme bussilla Caprille sekä Anacaprille, joissa teemme kävelykierrokset. Korkeammalla sijaitsevalla Anacaprilla, Solaron vuoren juurella vierailemme Villa San Michelessä, maailmankuulun ruotsalaisen lääkärin ja kirjailijan Axel Munthen huvilalla. Omakustanteinen lounastauko ja vapaata aikaa. Illalla paluu hotellille Napoliin.

Maksulliset lisäpalvelut
3.päivä

Napoli - Vesuvius - Pompeji - Sorrento

Aamulla lähdemme jatkamaan matkaa kohti etelää. Opas johdattaa meidät mahtavalle, 1 281 metriä korkealle Vesuviukselle, joka sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä Napolista. Vesuvius tunnetaan erityisesti ajanlaskumme alussa tapahtuneesta tulivuorenpurkauksesta, jonka seurauksena tuhka ja kivet hautasivat alleen läheiset Pompejin ja Herculaneumin kylät ja tuhansia ihmisiä kuoli. Edellisen kerran Vesuvius purkautui vuonna 1944. Vesuvius on luokiteltu vaaralliseksi sen aktiivisuuden vuoksi, vaikkakin sen purkausväli voi olla tuhansiakin vuosia. Vesuviuksen rinteillä on useampia näköalatasanteita, joilta avautuu silmiä hivelevät näkymät alas Napoliin, Napolinlahdelle ja lähialueille.

Nautimme matkan hintaan sisältyvän lounaan Vesuviuksen lähistöllä.

Lounaan jälkeen vierailemme rauniokaupunki Pompejissa, joka sijaitsi Vesuviuksen rinteellä, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Napolin kaupungista. Noin 20 000 asukkaan kaupunki jäi Vesuviuksen tulivuoren purkauksen alle elokuussa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten tutkimusten kohteena vuodesta 1748 lähtien ja on siksi hyvin tunnettu antiikin maaseutukaupunki. Vuonna 1997 Pompejin kaupunki lisättiin Unescon maailmanperintökohteisiin. Erityisen koskettavia nähtäviä Pompejissa ovat purkaukseen kuolleiden ihmisten ja eläinten dramaattiset kipsivalokset. Valokset on saatu täyttämällä uhrien jättämät onkalot.

Illalla saavumme Sorrenton hotelliimme, jonne majoitumme kolmeksi yöksi.
Päivän ajomatka on noin 90 kilometriä.

4.päivä

Sorrento

Tämä päivä nautitaan Sorrentosta, jonka rinteiltä on kauniit näkymät Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Kaupungin rantakalliot ja luksushotellit ovat kautta aikojen houkutelleet puoleensa lukemattomia julkisuuden henkilöitä, joista mainittakoon Enrico Caruso ja Luciano Pavarotti. Aikaa jää omatoimiselle lounaalle Sorrentossa.

Iltapäivällä vierailemme Le Colline di Sorrenton tilalla, jossa saamme maistaa alueen suosituimpia tuotteita kuten Mozzarellaa, Ricottaa, Salamia, Bruschettaa, Limoncelloa ja erilaisia hilloja.

Toinen yö Sorrenton hotellissa.

5.päivä

Amalfin rannikko

Nautittuamme aamiaisen lähdemme opastetulle kokopäiväretkelle kohti Amalfin rannikkoa. Päivän aikana näemme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan upean Amalfin rannikon sekä rinteillä sijaitsevia idyllisiä pikkukaupunkeja kuten Amalfi, Positano ja Ravello. Amalfin pikkukaupungin tunnetuin kohde on sen kaunis katedraali, Parrocchia di Sant’Andrea Apostolo di Amalfi. Kaupunki on ollut aikoinaan myös tunnettu kauppamahti Välimerellä. Positano tunnetaan muodista, tyylikkäistä vaateliikkeistään ja niin ikään huikean kauniista rannikkomaisemistaan. Aristokraattinen ja henkeäsalpaavan kaunis Ravello sijaitsee noin 350 metriä Välimeren pinnan yläpuolella ja sijainnista johtuen näkymät Ravellosta kohti Välimerta ovat huikeat. Päivän aikana tehdään myös noin 20 minuutin lauttamatka Amalfista Maioriin.

Illaksi palataan tuttuun Sorrenton hotelliin kolmanneksi yöksi.
Päivän ajomatka on noin 85 kilometriä.

6.päivä

Montecassino, paluulento Rooma - Helsinki

Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Roomaa. Matkan varrella vierailemme Montecassinossa, korkealla kukkulalla noin 130 kilometriä Roomasta etelään. Montecassino on paikka, jonne Benedictus Nursialainen aikoinaan perusti ensimmäisen luostarinsa noin vuonna 529. Luostari on ehtinyt tuhoutua useita kertoja, niin maanjäristyksen kuin toisen maailmansodan pommitustenkin johdosta, mutta aina uudelleen rakennettu entistä mahtavammaksi, ja on tänä päivänä yksi maailman tunnetuimpia luostareita. Matkalla pidämme myös omakustanteisen lounastauon.
Päivän ajomatka on noin 310 kilometriä.

Kotiin palaamme Finnairin iltalennolla Roomasta Helsinkiin.

Tutustu matkan kohteeseen

Napoli ja Amalfin rannikko