Bonusta jokaisesta matkasta!

Napoli ja Amalfin rannikko

Huumaava sitruunan tuoksu ja turkoosina hohtava Välimeri. Napolissa ja Amalfin rannikolla silmiesi eteen levittäytyy aito Italia. Vesuviuksen juurella Pompejissa saat muistutuksen luonnon armottomuudesta ja Caprin paratiisisaarella sen henkeäsalpaavasta kauneudesta.

Italia esittelee kauneintaan, kun matkataan Amalfin rannikolla Välimeren ääriviivaa myötäillen.

Kiertomatkalla koetaan

Kiertomatkalla pääsee tutustumaan pizzan synnyinkaupunkiin, värikkääseen Napoliin. Tämän aurinkoisen kaupungin kapeita kujia kierrellessä kannattaa vierailla myös San Gregorio Armeno -jouluseimikadulla ihastelemassa käsityöläisten taidonnäytteitä. Sorrenton kaupunki kohoaa jyrkkinä kallioina merestä. Sorrenton pääkadun, Corso Italian, sekä keskustorin, Piazza Tasson, ympäriltä löytyy muotiliikkeitä, kahviloita, ravintoloita, idyllisiä kujia ja kauniita kukkaistutuksia.

Matkalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Caprin paratiisisaarelle ja se kannattaa, sillä saaren kauneus lumoaa kävijänsä. Kauniit puutarhat ja välimeren luonnonmukainen rehevyys vuorottelevat saaren maisemassa. Vuosisatoja saari on ollut niin taiteilijoiden kuin keisarienkin suosikkikohde, eikä ihme, täällä kokee Välimeren tunnelman ruokineen, kahviloineen, piazzoineen ja merimaisemineen.

Kohteina ovat myös Napolin horisontissa kohoava Vesuviuksen tulivuori sekä sen helmassa uinuva Pompejin rauniokaupunki. Vesuvius on manner-Euroopan ainut aktiivinen tulivuori. Sen purkaus tuhosi kaupungin ajanlaskumme alkuvuosina ja tappoi tuhansia ihmisiä. Tänäkin päivänä Vesuviuksen rinteet ovat koti tuhansille italialaisille.

Kohokohta on Amalfin rannikko ja Sorrenton niemimaa, jonka mutkaiset tiet ja hurmaavat kaupungit rakentuvat yhdelle maailman upeimmista rannikkoalueista. Alue on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin sen ainutlaatuisuuden ja kauneuden vuoksi. Suurin turistisesonki rannikolla sijoittuu keskikesään. Rauhallisempaa menoa toivovalle kevät, alkukesä ja syksy ovat parhaita matkustusajankohtia alueelle. Amalfin rannikko on myös kuuluisa sitruunoistaan sekä hedelmistä valmistetusta limoncello-sitruunalikööristä. Sitruunaviljelmiä näkyy matkan varrella useita. Yksi puu voi tuottaa jopa 600 hedelmää vuodessa, joten sitruunoiden puutteesta ei tällä matkalla tarvitse potea.

Miksi lähteä Napoliin ja Amalfin rannikolle?
Kohtaa aito Italia!
Koe Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Amalfin upea rannikko
Lähde retkelle luomavalle Caprin saarelle
Ihastele Välimeren rantaa myötäilevää reittiä sekä matkan varrella olevia ihania pikkukaupunkeja
Kiipeä Vesuviukselle
Vieraile vaikuttavassa Montecassinon luostarissa
Näe vaikuttava Pompejin rauniokaupunki

Matkat

Napoli ja Amalfin rannikko

Menolento Helsinki - Rooma, ajo Napoliin
Napoli, mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle Caprin saarelle
Napoli - Vesuvius - Pompeji - Sorrento
Sorrento
Amalfin rannikko
Montecassino, paluulento Rooma - Helsinki
Tällä matkalla koetaan värikäs Napoli, idyllinen Sorrento, Vesuviuksen tulivuori, Pompejin rauniokaupunki sekä lumoava Amalfin rannikkoalue. Vuoden 2024 lähtöpäivät: kevään lähdöt 22.4. ja 29.4. loppuunmyyty, syksyn lähdöille 23.9. ja 30.9. löytyy vielä paikkoja.


Katso kuvia matkalta

Oppaamme vinkit matkalle!

Kuljettajien erinomainen ammattitaito (=ajotaito kapeilla ja mutkittelevilla teillä), joka teki matkanteosta turvallista.
Kari
Lisämaksullinen Caprin retki ja maisemat yleensäkin.
Ulla
Kivasti oli yhdistetty kaupunkilomaa, historiaa ja paikallisia ihmisiä (mm. vierailu sitruunatilalla).
Kyösti
Hyvin kasattu kokonaisuus, ei "joutoaikaa", hienot tutustumiskohteet ja oppaiden erinomainen ammattitaito
Ari

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
22 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
22 °C

Tutustu matkaan