Kroatian rannikko, Split-Dubrovnik

Kroatia yllättää upean vehreällä luonnollaan ja ainutlaatuisilla merenrantakaupungeilla. Matka kulkee pitkin Kroatian ja Adrianmeren kauniin sinistä rannikkoa.
1.päivä

Helsinki-Split

Matka alkaa aamulennolla Helsingistä Splitiin. Splitin lentoasemalla on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen bussi. Lentokentältä ajamme Splitin keskustaan, jossa teemme oppaan johdolla kaupunkikierroksen. Sen jälkeen majoitumme hyvätasoiseen hotelliin kahdeksi yöksi.

2.päivä

Krka ja Šibenik

Aamiaisen jälkeen voit viettää rentouttavan päivän itsenäisesti Splitiin tutustuen. Splitin tunnetuin nähtävyys on keskustassa komeileva Keisari Diocletianuksen palatsi, Unescon maailmanperintökohde. Palatsin ympäriltä löydät idyllisiä kapeita kujia, kahviloita, ravintoloita ja viehättäviä putiikkeja. Tarjolla on myös opastettu, lisämaksullinen retki Krkan kansallispuistoon ja Šibenikiin.

3.päivä

Split-Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen vierailemme Kroatian kuuluisimman kuvanveistäjän, Ivan Mestrovicin galleriassa. Puolilta päivin lähdemme ajamaan kohti Dubrovnikia. Kahvitaukoa vietetään Omisin kaupungissa, joka oli keskiajalla kuuluisa merirosvoistaan. Nykyisin Omis tunnetaan mahtavasta kanjonistaan, jonka Cetina -joki on muokannut tuhansien vuosien aikana. Illalla saavumme Dubrovnikiin ja majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi (noin 270 km)

4.päivä

Dubrovnik

Aamupäivällä opastettu kävelykierros Dubrovnikissa. Nousemme myös kaapelihissillä ylös korkealle Srd vuorelle, jonka huipulla on selkeällä säällä upeat näkymät alas kaupunkiin ja merelle. Lisäksi vierailemme vuorella sijaitsevassa sotamuseossa.

5.päivä

Dubrovnik

Vapaata aikaa Dubrovnikissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle veneretkelle viehättävään merenrantakaupunkiin Cavtatiin.

6.päivä

Dubrovnik-Helsinki

Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa Dubrovnikin lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin.

Matkan hinta sisältää:

  • lennot Helsinki- Split ja Dubrovnik-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut (myös hotellien kaupunkiverot)
  • bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti ilmastoidulla paikallisella turistibussilla
  • perillä suomenkielisen oppaan palvelut
  • majoittuminen kahden hengen huoneissa mukavuuksin (5 yötä)
  • buffetaamiainen hotelliaamuina
  • paikallinen opas kaupunkikierroksella Splitissä ja Dubrovnikissa
  • vierailu Ivan Mestrovicin galleriassa
  • kaapelihissiliput Srd vuorelle ja sisäänpääsy sotamuseoon

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.


Ei lähtöjä vuonna 2023.

Tutustu matkan kohteeseen