Etelä-Saksan kauneimmat linnat, Road Trip

Matkamme kuljettaa sinut Etelä-Saksan kauneimmille linnoille. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Me vinkkaamme sinulle kohteita, voit itse valita missä vierailet. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.
Lähtöpäivä

Helsinki–Frankfurt

Matka alkaa valitsemallasi lennolla Helsingistä kohti Frankfurtia.

Mikäli varaat vuokra-auton kauttamme, voit noutaa sen kätevästi Frankfurtin lentokentältä. Itse autovuokrauksen hoitaneet saavat ohjeet suoraan vuokrayhtiöltään.

  • Muistathan olla lentokentällä kaksi tuntia ennen lennon lähtöaikaa.
  • Suosittelemme aamulentoa, jotta Frankfurtin ympäristön linnoihin ehtii jo ensimmäisenä matkapäivänä.

Frankfurt (1 yö)

Frankfurtiin majoitutaan yhdeksi yöksi.

Jos nappasit aamulennon kaupunkiin, voit valita retkikohteeksi Mespelbrunnin linnaan tai Heidelbergin kaupungin ja linnan. Molempiin on Frankfurtista noin tunnin ajomatka.

2.päivä

Frankfurt–Koblenz

Seuraava etappi on pienehkö Koblenzin kaupunki. Ajomatkaa Frankfurtista Koblenziin on vain noin 99 kilometriä. Matkalla kannattaakin koukata ihailemaan Landgrafenin palatsia. Aivan Koblenzin lähistöllä, kymmenen minuutin päässä kaupungin keskustasta, sijaitsee Stolzenfelsin linna. Linna sijaitsee upealla paikalla, Rein joen rannalla.

Koblenz (2 yötä)

Koblenziin majoitutaan kahdeksi yöksi.

3.päivä

Koblenz

Koblenz on oiva tukikohta retkelle Mozel-laakson upeisiin linnoihin. Matkaa Koblenzista Elzin linnalle on vain noin 32 kilometriä. Myös Cochemin linnassa kannattaa vierailla, matkaa Koblenzista Cochemin linnaan kertyy noin 57 kilometriä.

4.päivä

Koblenz–Stuttgart

Koblenzista matka jatkuu kohti Stuttgartia. Ajomatkaa Stuttgartiin on suorinta reittiä noin 277 kilometriä. Matkan varrella kannattaa poiketa tutustumassa Rheinsteinin linnaan tai satumaiselle Heidelbergin linnavuorelle. Molemmat kohteet jäävät helposti ajomatkasi varrelle. Noin 45 minuuttia Stuttgartin alapuolella sijaitsee Lichtensteinin linna. Jos lähdet aamusta liikkeelle voit mahduttaa linnan tämän päivän retkisuunnitelmiin. Ehdit silti illasta hyvissä ajoin majoittumaan hotellille.

Stuttgart (2 yötä)

Hotellille majoitutaan kahdeksi yöksi.

5.päivä

Stuttgart

Stuttgartista on helppo tehdä päiväretki. Voit lähteä kohti lounasta, jossa tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Hohenzollernin linna. Jos matkaat Stuttgartista kaakkoon saavut kolmessa tunnissa kuuluisalle, prinsessa ruususellekin mallia antaneelle, Neuschwansteinin linnalle, jonka vieressä komeilee myös Hohenschwangaun linna. Illaksi palaat takaisin hotellille Stuttgartiin.

Paluupäivä

Stuttgart–Frankfurt

Rauhallinen aamu ja aamupala hotellilla. Paluumatka kohti Frankfurtin lentokenttää kannattaa aloittaa ajoissa, ajomatkaa Stuttgartista Frankfurtiin kertyy suorinta reittiä 194 kilometriä.

Jos paluulentosi on myöhään illalla, voit lähteä aamuvarhaisella liikkeelle ja koukata pienen ajolenkin idän kautta. Kaksi tuntia itään Stuttgartista sijaitsee Rothenburg ob der Tauber, kaunis keskiaikainen pikkukaupunki, joka on yksi Saksan suosituimmista matkustuskohteista. Nautittuasi lounasta tunnelmallisessa pikkukaupungissa voit aloittaa matkan kohti Frankfurtin lentokenttää, jonne ajoaika Rothenburgista on noin 2 tuntia.

Vinkkejä matkallesi

Frankfurt–Helsinki

Paluulento valitsemasi aikataulun mukaisesti.

  • Muistathan jättää auton ja tavaroiden luovutukselle ja turvatarkastukselle vähintään kaksi tuntia aikaa.

Matkan hinta sisältää:

  • lennot Helsinki–Frankfurt–Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • 1 yö Frankfurtissa valitussa hotellissa
  • 2 yötä Koblenzissa valitussa hotellissa
  • 2 yötä Stuttgartissa valitussa hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina

Voit varata kauttamme vuokra-auton matkaasi.

Olemme tehneet sinulle suosituksen ajoreitistä ja vinkit kohteista. Kaikista valitsemistamme hotelleista löydät parkkipaikan autollesi. Suomenkielinen päivystysnumeromme palvelee sinua ongelmatilanteissa koko matkan ajan.