Latvian upeat linnat, Road Trip

Lähde matkalle Latvian historiaan ja näe Latvian kiehtovimpia linnoja ja upeita luontokohteita. Linnojen ja kartanoiden kirjoa voi ihastella myös Viron puolella.
Lähtöpäivä

Helsinki-Tallinna

Valitse menolaivamatkasi aikataulu oman suunnitelmasi mukaan Tallink Siljan laivoilla.

  • Vinkki: Varaa laivaruokailut varauksen yhteydessä jo etukäteen!
Lähtöpäivä

Tallinna-Riika

Tallinnasta on Via Balticaa pitkin matkaa Riikaan noin 310 kilometriä.

  • Muista liittyä kanta-asiakkaaksi ja saat käyttöösi meidän Appin, jossa kartta seuraa matkalla mukanasi.
1. - 8. päivä

Riika (valitsemasi määrä öitä)

Valittavissasi keskustan parhaimmat hotellit. Hotelliaamuina aamiainen sisältyy hintaan.

Ehdit tutustumaan kaupunkiin ja sen ympäristöön, josta löytyy mielenkiintoisia päiväretkikohteita. Riian linna ja sen yhteydessä toimiva Latvian kansallinen historiamuseo vievät matkalle Latvian mielenkiintoiseen historiaan. Linna sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla Daugava-joen rannalla ja on yksi Latvian suosituimmista nähtävyyksistä.  Ota päivä tai vaikka vain puolikas ja lähde tutustumaan valloittavaan Jurmalan rantakaupunkiin ja lähellä sijaitsevaan Kemerin kansallispuistoon. Mielenkiintoinen päiväretkikohde on myös Rundalen linna, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan. Tekemistä riittää varmasti useammaksikin päiväksi.

  • Muista tarkistaa hotellia varatessa mahdollisuus oman auton parkkiin.
3.-9.päivä

Riika-Tartto

Riiasta lähdetään ajelemaan kohti Tarttoa, jonne on matkaa noin 350 kilometriä. Matkan varrelle jää  yli 50  mielenkiintoisia vierailukohdetta. Keskiaikaisista linnoista kiinnostuneille reitti on unelmien täyttymys, sillä reitin varrelle jää noin 10 erilaista keskiaikaista linnaa tai linnanrauniota. Ehdottomia vetonauloja ovat tietenkin Turaidan ja Cesiksen keskiaikaiset linnat. Unohtamatta Birinin linnaa, tai Valmieran linnanraunioita ja olutpanimoa. Linnojen lisäksi matkan varrella  löytyy muutakin tekemistä, kuten  Siguldassa Gauja joen yli menevä ilmaköysirata ja seikkailupuisto sekä kuuluisa Gutmannin luola. Lähihistorian havinaa tarjoaa Ligatnen salainen bunkkeri, joka rakennettiin neuvostoaikana ydinsotaa varten. Linnojen tosi ystävä saattaa hyvinkin tehdä lisälenkin matkaansa (n. 140 km) nähdäkseen vielä Cesvainen hyvin säilyneen linnan.

Tartto (2 yötä)

Tarttoon majoitutaan kahdeksi yöksi. Tarton viehättävä kaupunki ja sen ympäristö tarjoavat  paljon tekemistä. Museoista kiinnostuneille Viron Kansallismuseo on varmasti mieluinen käyntikohde. Lapsiperheille ehdoton suosikki on Ahhaa- keskus.  Peipsijärven päiväretki ja Sipulitie puolestaan raottavat tiukasti vanhoja ortodoksiperinteitä kunnioittavien Viron vanhauskoisten elämää. Linnoista kiinnostunut  saattaa poiketa entiseen loistoonsa entisöidyssä Alatskiven linnassa. Ehdoton päiväretki-kohde on myös noin 100 km päässä sijaitseva Vastselinnan linnanraunio. Linnassa v. 1353  tapahtuneen ihmeen vuoksi siitä tuli suosittu pyhiinvaelluskohde. Paitsi historiallisen, myös hengellisen merkityksensä vuoksi linnanrauniot ovat yhä edelleen tärkeä kohde niin pyhiinvaeltajille kuin muillekin vierailijoille.

Paluupäivä

Tartto-Tallinna

Tartosta ajellaan takaisin kohti Tallinnaa. Suorin tie vie aikaa noin 2,5 tuntia. Mikäli aikaa ja  voimia vielä riittää paluupäivälle, kannatta poiketa Rakveren kautta, joka ajoaikana tuo matkaan lisää noin puoli tuntia. Sinne kuitenkin kannattaa varata aikaa, sillä Rakveren linnassa  riittää tapahtumia ja tekemistä varsinkin kesäisin. Lapsiperheet saattavat myös innostua Eestin Poliisimuseosta, jossa pääsee itse kokeilemaan kaikenlaista mielenkiintoista poliisin työhön liittyen.

Tallinna-Helsinki

Lähtö Tallinnasta valitsemallasi aluksella kohti Helsinkiä. Laivalla  voit vielä nauttia maittavan aterian, pyörähdellä tanssimusiikin tahdissa  tai vain nautiskella paluumatkan rentoudesta.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • valitsemasi määrä öitä Riiassa
  • 2 yötä Tartossa
  • hotelliaamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen