Bonusta jokaisesta matkasta!

Latvian upeat linnat -Road Trip

Matkalla näet Itä-Latvian kiehtovimmat linnat ja upeat luontokohteet. Birinin, Siguldan, Cesisin, Valmieran ja Araisin linnat ovat vain osa monipuolisesta tarjonnasta. Linnojen ja kartanoiden kirjo jatkuu Viron puolella. Lähde matkalle Latvian historiaan!

Road Trip -matka Latvian linnojen maailmaan alkaa Tallinnasta, josta ajetaan Via Balticaa pitkin Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Koska itse päätät reitin ja aikataulun, voit jo Viron puolella pysähtyä ihastelemaan historiallisia rakennuksia. Riiassa sinua odottaa ainutlaatuinen Vanhakaupunki, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Daugava-joen rannassa kohoaa Riian linna ja sen yhteydessä toimiva Latvian kansallinen historiamuseo, jotka vievät matkalle Latvian mielenkiintoiseen historiaan. Mielenkiintoinen päiväretkikohde on myös Rundalen linna, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan.

Kun Riika ja sen ympäristö on tutkittu, matka jatkuu läpi Itä-Latvian. Valitse mielenkiintoisimmat kohteet linnojen, kartanoiden ja luontoelämysten joukosta.  Viehättävän Siguldan kaupungin Uusi linna on uusgoottisen arkkitehtuurin helmi. Historiastaan ja kauniista ympäristöstään tunnetussa Turaidan museoreservaatissa keskiaikaisen linnan punaiset muurit kohoavat Gauja-joen laakson ylle.

Hotelliksi muunnetussa Birinin linnan ravintolassa voit piipahtaa vaikka lounaalla. Cesiksen keskiaikaisesta linnaa pääset tutkimaan opastetulla kierroksella. Vaihtelua linnoihin tuovat Gaujan ja Kemerin kansallispuistot sekä muut upeat luontokohteet.

Matka linnojen ja kartanoiden maailmaan jatkuu Viron puolelle, jossa majoitutaan yliopistokaupunki Tartossa.

Miksi lähteä tutustumaan Latvian upeisiin linnoihin omalla autolla?
Omalla autolla matkustattessa päätät itse pysahdyspaikat
Varaat oman auton paketin IMT:ltä helposti ja nopeasti
Paljon vaihtoehtoja
Vaihteluna matkan varrella upeat luontokohteet

Matkat

Latvian upeat linnat, Road Trip

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Riika
Riika (valitsemasi määrä öitä)
Riika-Tartto
Tartto (2 yötä)
Tartto-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Lähde matkalle Latvian historiaan ja näe Latvian kiehtovimpia linnoja ja upeita luontokohteita. Linnojen ja kartanoiden kirjoa voi ihastella myös Viron puolella.


Kuvia Latvian upeat linnat kierroksen kohteista

IMT:n matkailuammattilaisten vinkkejä matkallesi

Reitti ja kohteet

Reittikartta
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-4 °C
huhtikuu
10 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
11 °C
Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-7 °C
huhtikuu
5 °C
heinäkuu
16 °C
lokakuu
3 °C

Videoita kohteista